İSKENDERUN SAHİLİ YENİDEN HALKIN HİZMETİNDE « Hatay Yeni Haber Gazetesi

17 Haziran 2026 - 08:21

İSKENDERUN SAHİLİ YENİDEN HALKIN HİZMETİNDE

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, 6 Şubat depremlerinde zarar gören ve yaklaşık 80 santimetre çöken İskenderun sahilinin yeniden düzenlenerek halkın hizmetine sunulduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

İSKENDERUN SAHİLİ YENİDEN HALKIN HİZMETİNDE
Son Güncelleme :

11 Haziran 2026 - 18:43

reklam

İSKENDERUN SAHİLİ YENİDEN HALKIN HİZMETİNDE

Başkan Mehmet Dönmez’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Kurum’a Teşekkür

Haber: Levent AŞKAR

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ciddi hasar gören ve yaklaşık 80 santimetrelik çökme yaşanan İskenderun sahilinin yeniden yapılandırılarak halkın kullanımına sunulması dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı.

Başkan Dönmez, açıklamasında depremin ardından başlatılan çalışmaların tamamlanmasının kent açısından önemli bir kazanım olduğunu belirterek, sahilin yeniden İskenderunluların hizmetine açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

“Sahilimizin Yeniden Yapılandırma Süreci Tamamlandı”

Başkan Dönmez açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Aziz Milletimizin yaşadığı en zor sınavlardan biri olan 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında 80 cm çökme yaşanan sahilimizin yeniden yapılandırma sürecini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Deprem Sonrası Yeniden İnşa Süreci

6 Şubat depremlerinde önemli ölçüde zarar gören İskenderun sahil şeridinde gerçekleştirilen güçlendirme ve yeniden düzenleme çalışmalarıyla bölgenin güvenli ve modern bir görünüme kavuşturulduğu belirtilirken, tamamlanan projeyle birlikte vatandaşların sosyal yaşamına katkı sağlayacak önemli bir alan yeniden kullanıma açılmış oldu.

Başkan Dönmez, kentin yeniden ayağa kaldırılması sürecinde devletin tüm kurumlarının koordinasyon içerisinde çalıştığını vurgulayarak, İskenderun’un geleceği için yatırımların ve hizmetlerin devam edeceğini ifade etti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.