İSKENDERUN BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 03:31

İSKENDERUN BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere İskenderun Belediyesi Brifing Salonunda toplandı.

reklam
İSKENDERUN BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
Son Güncelleme :

06 Ocak 2024 - 5:33

187 views

İSKENDERUN BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere İskenderun Belediyesi Brifing Salonunda toplandı.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Düzenlenen meclis toplantısı öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” “2023 yılında bizleri derinden yaralayan ve asrın afeti olarak adlandırılan felaketlerle mücadele ettik. 2024 yılında el ele, omuz omuza mücadele ederek, kentimizi ve Hatay’ımızı olması gereken en güzel yerlere taşıma amaçlı, azim ve kararlılıkla çalışmaya yine birlikte devam edeceğiz ” dedi.

Başkan Tosyalı,” Yakın bir tarihte aramızdan ayrılan Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarımız İsa Taş’ın adını Mustafa Kemal Mahallesi 575. sokağa veriyoruz. Muhtarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca tüm meclis üyelerimize kentimiz için yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından meclis gündeminde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı.


GÜNDEMİN:

İskenderun İlçesi V. Etap (Kent Merkezi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı hakkında gerekli Meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu,hazır olmadığı için ileri bir tarihe ertelendi.

Mustafa Kemal Mahallesi 36 yıllık muhtarı merhum İsa TAŞ’ın adının ‘Muhtar İsa Taş’ olarak Mustafa Kemal Mahallesi 575. Sokağa verilmesi yönünde meclis kararı alınması ile ilgili yazılı önerge hakkındaki İmar Komisyonu Raporu,oy birliği ile kabul edildi.

Akçay Mahallesi 3411 Ada 7 parsel üzerinde meri imar planında “Ticaret Alanı” olarak planlı iken “Ticaret + Turizm Alanı” olarak düzenlenmesine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, imar komisyonuna oy birliği havale edildi.

İsmet İnönü Mahallesi (Karapelit Mıntıkası) 3130 Ada 1, 2, 3 ve 4 parseller üzerinde meri imar planında “Orman Alanı” olarak planlı iken bir kısmı “Konut Alanı” bir kısmı da imar yolu olarak düzenlenmesine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, imar komisyonuna oy birliği havale edildi.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesinin 7. Fıkrası gereğince görevlendirilecek meclis üyesi seçilmiş Başkan Yardımcılarına ödenecek ücretin belirlenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

2024 Yılı için 2006 yılı ve öncesinde Belediyemizde geçici işçi statüsünde çalışmakta iken, sözleşmeye geçmeyi kabul etmeyen işçiler için 5620 Sayılı Kanunun Geçici 1. Maddenin 2. fıkrası kapsamına dâhil 6 adet geçici işçinin vizelerinin yenilenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

Belediyemiz Bünyesinde 2024 Mali Yılında Sözleşmeli Statüde çalıştırılması düşünülen THS 3 (üç) mimar, 1 (bir) İnşaat Mühendisi için ödenecek net ücret tutarının belirlenmesi ve sözleşmelerinin yenilenerek tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılmaları ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

2024 yılında Belediye Başkanına ödenecek aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere Meclis Başkanı ve Üyelerine, Meclis toplantılarına ve ihtisas komisyonları toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı ücretlerinin tespiti hususunda karar alınması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

Denetim Komisyonunda görev yapmak üzere üye sayısının belirlenmesi ve üye seçimi ile ilgili yapılacak gizli oylama hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi sonucun da yapılan gizli oylamada Erdem Ünlüçetinkaya, Adnan Mursaloğlu ve Murat Kayış oy çokluğu ile seçildi.

Belediye Meclisimizin 2023 yılı içerisinde yapılan 15 toplantının 8’ine katılmadığı tespit edilen Belediye Meclis Üyemiz Halil AYĞAN’ın savunmasının okunması ve meclis üyeliğinin düşürülüp düşürülmemesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi, üyeliklerinin devam etmesi yönünde oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisimizin 2023 yılı içerisinde yapılan 15 toplantının 12’sine katılmadığı tespit edilen Belediye Meclis Üyemiz Gül NALCI’nın savunmasının okunması ve meclis üyeliğinin düşürülüp düşürülmemesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi. üyeliklerinin devam etmesi yönünde oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisimizin 2023 yılı içerisinde yapılan 15 toplantının 14’üne katılmadığı tespit edilen Belediye Meclis Üyemiz İlhan Cengiz GÜRPINAR’ın savunmasının okunması ve meclis üyeliğinin düşürülüp düşürülmemesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi, üyeliklerinin devam etmesi yönünde oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisimizin 2023 yılı içerisinde yapılan 15 toplantının 9’una katılmadığı tespit edilen Belediye Meclis Üyemiz Abidin GÜNEY’in savunmasının okunması ve meclis üyeliğinin düşürülüp düşürülmemesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi, üyeliklerinin devam etmesi yönünde oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Meclisimizin 2023 yılı içerisinde yapılan 15 toplantının 10’sine katılmadığı tespit edilen Belediye Meclis Üyemiz Mehmet ÜNÜVAR’ın savunmasının okunması ve meclis üyeliğinin düşürülüp düşürülmemesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi, üyeliklerinin devam etmesi yönünde oy birliği ile kabul edildi.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.