İnşaat Mühendisleri Büyükaşık’ı seçti « Hatay Yeni Haber Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 14:38

İnşaat Mühendisleri Büyükaşık’ı seçti

İnşaat Mühendisleri Hatay Şube Başkanlığı’nda gerçekleşen 15. genel kurulda başkanlığa İnal Büyükaşık seçildi.

reklam
İnşaat Mühendisleri Büyükaşık’ı seçti
Son Güncelleme :

15 Şubat 2022 - 10:27

374 views

İnşaat Mühendisleri Büyükaşık’ı seçti

İnşaat Mühendisleri Hatay Şube Başkanlığı’nda gerçekleşen 15. genel kurulda başkanlığa İnal Büyükaşık seçildi.


Hatay Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda gerçekleşen genel kurulda divan başkanlığına Yavuz Babacan seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddeleri okundu.


Kongreye ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu, Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, oda başkanları, inşaat mühendisleri ve aileleri katıldı.


TİLEYLİOĞLU: PANDEMİ TÜM HAYATIMIZI DEĞİŞTİRDİ
Kongrede konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Cemil Tileylioğlu, “Genel Kurullar dönemlerin muhasebesinin yapıldığı eleştiri ve farklı görüşlerin sunulduğu platformlardır.

Bu bağlamda ifade edilen görüşlerin, önerilerin mesleğimize ve meslektaşlarımıza katkı sunacağını düşünüyorum. 14.Genel Kurulumuzu 22 Şubat 2020 tarihinde yapmıştık.

Yönetimimiz döneminde başlayan ve halen devam etmekte olan bir felaketle tanıştık. Küresel Covid-19 salgını sosyal ilişkilerimizi, işimizi, ekonomimizi kısaca tüm hayatımızı değiştirdi ve ne yazık ki pandemi sebebiyle birçoğumuzun yakını aramızdan ayrıldı.

Vefat eden meslektaşlarımıza ve tüm yurttaşlarımıza rahmet diliyorum. Pandemi döneminde tüm kurumlarda olduğu gibi odamızın alışmış olduğu işleyişi değişmek zorunda kaldı. Eğitim, panel, sempozyum ve benzeri toplantıları yüz yüze yapamadık.

Alternatif olarak sosyal medya araçları ile toplantılarımızı yapmaya çalıştık. İnternet üzerinden yapılan seminerlerin kolay olması gibi artıları olmakla beraber karşılıklı iletişimin zor olması gibi eksileri vardı.

Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum itibari ile mesleki anlamda en büyük sorun işsizliktir. Senede 10.000’in üzerinde İnşaat Mühendisi mezunu veren plansız programsız kurulmuş üniversiteler, pandemi ve beraberinde gelen ekonomik kriz meslektaşlarımızı işsizlikle yüz yüze bırakmıştır. İnşaat sektöründe üç basamaklı sayılara ulaşan enflasyon sonucunda sektör durma noktasına gelmiş ve var olan işsizlik daha da derinleşmiştir.


AFETLERDEN ÖNCE ÖNLEM ALMAK ÖDENECEK BEDELDEN DAHA AZDIR


Ekonomik kriz sonucunda oluşan enflasyon, temel gıda maddelerinde, ihtiyaç malzemelerinde, enerji, doğalgaz ve akaryakıtta da karşımıza çıkmakta olup toplumumuzu yoksullaştırmıştır. Özellikle enerjide yapılan plansız yanlış özelleştirmeler ile elektrik faturaları astronomik düzeylere ulaşmıştır.

Teknikten, bilimden uzak liyakate dayanmayan politikalar sonucunda ekonomik krizden kurtulamayacağımız görülmektedir.

Ülkemizdeki riskli yapı stokunun bir an önce tespit edilmesi gerekmektedir. Afet öncesinde alınacak önlemlerle yapılacak harcamalar afet yaşandıktan sonra ödenecek bedellerden çok daha azdır. Yakın zamanda yaşadığımız depremler ve sellerde sadece maddi zararlar değil canlarımızı da kaybettik.

Gerek ulusal gerekse yerel yöneticilerin zaten kısıtlı olan kaynaklarımızı toplumun önceliklerine göre planlayarak, acil ihtiyaçlar gözetilerek yatırımlar yapılmalıdır.

Buna örnek vermemiz gerekirse ihtiyaç olmayan kanal İstanbul gibi bir projeye milyar dolarlar vermektense ülkenin yapı sorununun büyük kısmı çözülebilirdi. Şehrimiz tarihinde birçok kez depremler sebebiyle yıkıma uğramasına rağmen, bizler halen geçmişten gereken dersleri almış görünmemekteyiz.


ŞEHRİMİZDE TAMAMLANMIŞ KENTSEL DÖNÜŞÜM BULUNMAMAKTADIR
Şehrimizde ne yazık ki henüz tamamlanmış olan mahalle veya pafta bazında bir kentsel dönüşüm uygulaması bulunmamaktadır. Milletvekillerinin, Yerel yöneticilerin, yaşayacağımız bir felaketten sonra değil önce bir araya gelerek şehrimiz için gereken önlemleri derhal hayata geçirmesi gerekmektedir. Bu bağlamda İnşaat Mühendisleri Odası olarak geçmişten gelen tecrübe ve bilgi birikimimizle üstümüze düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Görev yaptığımız dönem boyunca çalışmalarımızda kollektif olmayı, ben yerine biz demeyi ana ilkemiz olarak benimsedik. Yüzü üyesine dönük “Oda Üyesi için vardır” mantığıyla hareket eden ve her türlü aktiviteyi öncelikle üyeleri ile birlikte yönetmeye çalışan bir anlayışta olduk.

Her zaman kentimizin ve ülkemizin kurum ve kuruluşları ile dayanışma içerisinde çalışmalar yürüttük. Tam da bu noktada şubemizin temsilinde üyesi olmaktan onur duyduğum HAMOK’u (Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu) anmak isterim. Şube Başkanlığım döneminde beraber çalıştığım ve tüm kararları oy birliği ile aldığımız Şubemiz Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın Alper AKAR’ a, Sayın Durmuş GÖRÜR’ e, Sayın Sara ORUKOĞLU’ na, Sayın Cemil ÇİL’ e, Sayın Eysem EZER’ e, Sayın S.Serdal KAYA’ ya, Şubemiz Yönetim Kurulu Yedek Üyelerine ve Meslek Komisyonu Üyelerine, İskenderun Temsilcimiz Sayın Kamil TURAN’ a, Samandağ Temsilcimiz Sayın Sabah RENCÜZOĞULLARI’ na, Temsilcilik Kurulu Üyelerine ve tabi ki Şube ve Temsilcilik çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ederim. Yeni seçilecek olan arkadaşlarıma başarılar diler, Genel Kurulumuzu Onurlandırdığınız için Yönetim Kurulu adına sizlere teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.


Tileylioğlu, yeni seçilecek yönetim kuruluna da başarılar diledi. Kongre sonunda oy kullanma işlemine geçildi. Sayılan oyların sonucunda İnal Büyükaşık’ın listesi birinci olarak seçildi.

REKLAM


Büyükaşık’ın listesinde şu isimler yer alıyor; ”
Alper Akar, Eysem Ezer, Serdal Kaya, Cemil Çil, Sara Orukoğlu, Fikriye Aktaş Akdoğan,
Yedek üyeler; Erdinç Ersoy, Salim Sürmeli, Ufuk Alyanak, Onur Yıldız, Nazmi Öztekin, Hasan Bayır, Ertan Oflazoğlu.

Haber-Fotoğraf: Levent AŞKAR

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.