İMO’dan Kaşıkçı ‘ya yanıt :”İMO’nun Nefesini Kesmeye Kimsenin Gücü Yetmez” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 13:10

İMO’dan Kaşıkçı ‘ya yanıt :”İMO’nun Nefesini Kesmeye Kimsenin Gücü Yetmez”

İnşaat Mühendisleri Odaları (İMO), ortak bir açıklamayla, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’nın Oda’ya yönelik söylemlerini tehdit şeklinde değerlendirdi ve dışarıdan müdahale çabaları ile tehditlerin kabul edilmediği bildirildi.

reklam
İMO’dan Kaşıkçı ‘ya yanıt :”İMO’nun Nefesini Kesmeye Kimsenin Gücü Yetmez”
Son Güncelleme :

24 Haziran 2021 - 15:56

150 views

İMO’dan Kaşıkçı ‘ya yanıt :”İMO’nun Nefesini Kesmeye Kimsenin Gücü Yetmez”

İnşaat Mühendisleri Odaları (İMO), ortak bir açıklamayla, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’nın Oda’ya yönelik söylemlerini tehdit şeklinde değerlendirdi ve dışarıdan müdahale çabaları ile tehditlerin kabul edilmediği bildirildi.

REKLAM

Hatay dahil 20 İl’in İnşaat Mühendisleri Odalarının ortak açıklamasında, Kaşıkçı’nın TBMM`de düzenlediği basın toplantısında, İnşaat Mühendisleri Odası hakkında asılsız iddialar ileri sürdüğü, sosyal medya hesaplarından Oda’ya yönelik “bölücülere nefes olan nefesinizi kesene kadar (mecaz) sizlerle mücadeleme devam edeceğim. Vatansever meslektaşlarımıza açtığınız her soruşturma için sizi pişman edeceğim” şeklindeki saldırgan ifadeleriyle de tehdit düzeyini artırdığı hatırlatıldı.

İMO’nun, 1954 yılında kurulduğu, 67 yıldan bu yana bu yana kamu yararını gözeten bir anlayıştan ödün vermeden; mesleğin gelişimi, meslektaşının çıkarları, ülkemiz ve doğamızın yararı için faaliyetlerde bulunan bir meslek kuruluşu olduğu görüşüne yer verilen İMO Şubeleri ortak metni şöyle devam etti: “Bu yüzden, hangi dönemde olursa olsun, siyasi iktidarlarca tüm yok sayma çabalarına rağmen, toplum nezdinde en güvenilir ve itibarlı kurumlardan biri olarak benimsenmiştir.

Siyasi iktidarlar, çeşitli saldırılarla Mühendis ve Mimar Odalarını işlevsizleştirmeye, içini boşaltmaya çalışırken, meslek mensupları olarak bizler, bağımsız çizgimizi koruyup, kuruluş ilkelerinden ödün vermeden, bilimi ve tekniği rantın değil, toplumun çıkarları için savuna geldik. Odamıza yönelik, çeşitli yöntemlerle vesayet altına alma, dışarıdan müdahale etme çabalarına ilk kez rastlamıyoruz.

İMO BİR BÜTÜNDÜR

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üyesi olarak, Milletvekillerinden, halkımızın ve meslektaşlarımızın beklentisi, ülkemizin asli sorunlarına çözüm üretmeleridir. Meclis’te demokratik davranış ve anlayışın tesisi ve korunması noktasında çabası olmayanların, ülkemizin en demokratik kurumlarından olan Odamızın uygulamaları üzerine söz söylemeleri abesle iştigaldir. Bu sorunların çözümüne katkı sağlayacak kurumlarla kavga etmeleri, kutuplaştırıcı ve saldırgan bir dille dışarıdan müdahale etmeye kalkmaları doğru değildir. Odamızın Genel Kurulları, sadece seçme-seçilme ilişkisi sınırlarında ele alınamaz. Üyelerimizin koltuk yarışı yaptığı, kişisel çıkar ve menfaat hesaplarının peşinde koştuğu değil, mesleğimizin, meslektaşlarımızın yaşadığı sorunların çözümü doğrultusunda önemli ve yapıcı tartışmaları yürüttüğü demokratik süreçlerdir. Bu süreçlerin sonunda kazanan, her zaman demokrasimiz, mesleğimiz ve geleceğimiz olmuştur. Biz, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası’na bağlı şubeler olarak, Odamıza yönelik bu saldırgan davranışı kınıyor, bu kavgacı dilin Odamızdan uzak tutulmasını istiyoruz. Hem üyemiz, hem de İktidar cephesinin bir Milletvekilinden beklentimiz, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın konularına odaklanması, yapı güvenliğinden kentleşmeye, eğitimden işsizliğe kadar, devasa boyutlara ulaşmış sorunlarımızla ilgilenmesidir. Lütfi Kaşıkçı`nın ifadelerinin, Oda yöneticilerinin, ülkesine ve insanına duyduğu sevgi ve bağlılık konusunda şüphe yaratmak amacıyla kullanıldığı ve Şubelerimiz arasında ayrım yaratılmak istenildiği çok açıktır. Ancak bu çaba nafiledir. Kendisini, vatan sevgisinin kimde olup olmadığı konusunda otorite ilan etmesinin de bir karşılığı yoktur. İnşaat Mühendisleri Odası; üyeleri, şubeleri ve Merkezi ile bir bütündür. Hiç kimsenin gücü, İnşaat Mühendislerinin nefesini kesmeye yetmeyecektir” denildi. (Haber: Levent AŞKAR)

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.