İBB BAŞKAN ADAYLIĞINDA AK PARTİNİN ADAYI BELLİ OLDU « Hatay Yeni Haber Gazetesi

20 Nisan 2024 - 14:31

 İBB BAŞKAN ADAYLIĞINDA AK PARTİNİN ADAYI BELLİ OLDU

reklam
 İBB BAŞKAN ADAYLIĞINDA AK PARTİNİN ADAYI BELLİ OLDU
Son Güncelleme :

28 Eylül 2017 - 14:49

179 views

               İBB BAŞKAN ADAYLIĞINDA AK PARTİNİN ADAYI BELLİ OLDU

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nda Kadir Topbaş’ın istifasının ardından boşalan koltuk için AK Parti’nin adayı resmen açıklandı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Belediye Meclisi’nde yapılacak seçimde AK Parti’nin adayı oldu.

Uysal da adının açıklanmasının ardından kısa konuşma yaptı, ‘Hepinize teşekkür ediyorum’ dedi.

Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İBB başkanlığına Mevlut Uysal’ın getirilmesini istedi. Erdoğan’ın kararını vermesinin ardından AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda toplantı yapıldı ve Mevlut Uysal’ın ismi belediye başkanları ve bütün İBB meclis üyelerine tebliğ edildi. Bu arada Mevlut Uysal’dan boşalacak Başakşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna da Başakşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Cüneyt Yılmaz’ın getirileceği öğrenildi. Başakşehir Belediye Meclisi’nin AK Partili üyesi olan Yılmaz aynı zamanda İnşaat A.Ş Genel Müdürlüğü görevini yürütüyor.

      Mevlüt Uysal kimdir?

1966 senesinde dünyaya gelen Mevlüt Uysal aslen Antalyalıdır. İlk ve orta öğrenimini Antalya’nın Alanya ilçesinde okuyan Mevlüt Uysal 1988 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Okulunu bitirdikten hemen sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir yandan da aktif siyasetle uğraşmıştır.(Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.