HESOB BAŞKANI TEKSÖZ’DEN HGC İSKENDERUN TEMSİLCİLİĞİNE ZİYARET « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 07:21

HESOB BAŞKANI TEKSÖZ’DEN HGC İSKENDERUN TEMSİLCİLİĞİNE ZİYARET

TESK Yönetim Kurulu Üyesi Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, Hatay Gazeteciler Cemiyeti İskenderun Temsilciliğini ziyaret etti.

reklam
HESOB BAŞKANI TEKSÖZ’DEN HGC İSKENDERUN TEMSİLCİLİĞİNE ZİYARET
Son Güncelleme :

28 Nisan 2022 - 13:18

335 views

TESK Yönetim Kurulu Üyesi Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, Hatay Gazeteciler Cemiyeti İskenderun Temsilciliğini ziyaret ettiler.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Abdulkadir Teksöz, temsilcilik ziyaretinde hizmet verdikleri ve proje aşamasında olan çalışmalara dikkat çekti. Teksöz’e HESOB Başkan Vekili ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, diğer oda Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.

HESOB EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR

50 bin’e yakın Esnaf ve Sanatkâr ve 69 Esnaf ve Sanatkâr Odaları ile HESOB ilimizin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (HESOB) olarak ilimizde yaptığımız icraat ve faaliyetlerin bazıları sizlerle paylaşmak istiyorum.

1-Gerekli lobi faaliyetleri ile 81 il içerisinden Esnaf Ve Sanatkârlar Konfederasyonu yönetim kurulunda yönetim kurulu üyesi olarak HESOB’u temsilen görev almam ve federasyon yönetim kurullarına oda başkanı arkadaşlarımızdan temsilciler vererek (Şoförler, Bakkallar, Kasaplar, Ayakkabıcılar ve Mobilyacılar Federasyonlarına  ) Esnaf Ve Sanatkârlarımızın sorunlarını, Ankara’da yetkili makamlarca en üst düzeyde çözüme kavuşturulması için çalışılmaktadır. Yeni federasyon seçimlerinde tüm federasyonların yönetimlerinde temsilci verilmesi için çaba sarf edilecektir.

2-Türkiye’de örnek sanayi sitelerinden olan Antakya Mobilyacıları İhtisas Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin kuruluşundan bitirilerek hizmete sunulmasına kadar olan süreçte, birliğimizden ne talep edilmiş ve destek istenmişse yerine getirilmiş ve bu güzellikte bir eserin ortaya çıkmasına vesile olunmuştur.

3-Antakya Ayakkabıcıları Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ve Antakya Ayakkabıcılar Odamızın, Sanayi Sitesinin bir an önce bitirilmesi için birliğimizden talep edilen her türlü talepleri yerine getirilmiştir. Bu yıl içerisinde inşaatlarına başlanacaktır.

BELEN, ALTINÖZÜ, KIRIKHAN METAL SANAYİ

4-Hatay (Belen Metal) Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin kuruluşundan imar planlarının yapılmasına, bakanlık yatırım programına alınmasına, ayrıca oda başkanımız Nizar Hayzaran ve kooperatif başkanımız Abdullah Zorlu ile birlikte gerek belediyelerde gerekse Ankara’da, milletvekillerimiz ve bakanlık yetkilileri ile görüşmeler yapılarak, bu yıl içerisinde üstyapı ihalesinin yapılması için çalışılmaktadır.

5-Altınözü Enek Karma Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için ilgili makamlarda gerekli girişimlerde bulunulmuş, yatırımcı esnaflarımızın valiliğimize gerekli başvuru yapmaları sağlanmıştır. Çalışmalarımız devam etmektedir.

6-Kırıkhan ilçemizde mobilya üreten esnafın ihtiyaçları için kurulan, Kırıkhan Mobilyacılar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin imar planının yapılması için çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığına gerekli başvuru yapılmış olup, kooperatifin bir an önce inşaatlarının başlaması için gerekli tüm destek verilmeye devam edilecektir.

REYHANLI, ERZİN, İSKENDERUN, SANAYİ SİTESİ

7-Reyhanlı Sanayi Sitesinde bizden talep edilen bütün toplantılara katılarak gerekli katkılar sağlanmış, gerek Fevzi Şanverdi gerekse Hüseyin Şanverdi milletvekillerimizin katkı ve destekleri ile kooperatifin üstyapı inşaatları bitirilmiş, altyapı inşaat işlerinin bitirilmesi son aşamaya gelmiştir.

8-Erzin Sanayi Sitesinin arsası alınmış imar planları yapılmış, bakanlık yatırım programına alınmış ve bu yıl içerisinde üstyapı ihalesinin yapılması beklenmektedir, kooperatifin faaliyetleri dikkatle takip edilmektedir, inşaatların bir an önce bitirilerek sitenin hayata geçirilmesi için gerekli tüm destek verilecektir.

9-İskenderun Sanayi Sitesinin şehir içerisinde kalması ve ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle, yeni İskenderun Sanayi Sitesinin kurulması için gerekli destek verilmeye devam edilecektir.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

YAYLADAĞI, DEFNE SANAYİ SİTESİ

10-Yayladağı Ve Defne Sanayi Sitesi inşaatlarının başlaması için gerekli her tür destek verilmeye devam edecektir.

11-Şehrin değişik yerlerinde dağınık halde bulunan ve çoğu apartmanların altında faaliyet gösteren galerici esnafımızın, toplu işyeri yapı kooperatifleri kurmaları sağlanarak, daha nezih ortamlarda faaliyet göstermeleri için, Antakya’da kuracak oldukları galericiler sitelerine gerekli destek sağlanmaya devam edecektir.

12-Tarihi ve Turistik değeri olan ilimizde, sektöre örnek olma adına 1 adet eski tarihi Antakya evi satın alınıp restorasyonu yapılarak, esnafımıza kazandırılmıştır. Bu binamızda binlerce evladımız eğitim alarak yetişmeleri ve iş sahibi olmaları sağlanmıştır.

MOBİLYA VE AYAKKABICI ESNAFI

13-Gerek mobilya, gerekse ayakkabıcı esnafımızın, İstanbul ve diğer illerde fuarlara katılmaları konusunda esnaflarımız aydınlatılmış, gerek önceki valilerimiz, gerekse şimdiki esnaf dostu valimiz Sn Rahmi Doğan beyin katkıları ve KOSGEB, DOĞAKA desteği ile esnaflarımızın fuarlara katılımı sağlanmıştır.

14-HESOB katkıları ile ilimizde ilk defa fuarların yapılması sağlanmış, Hatay büyükşehir belediye başkanı Sn. Doç.Dr. Lütfi Savaş ilimizde fuarların yapılmasına destek vermiştir. Ayrıca Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi ve Reyhanlı Sanayi Sitesi, Hatay(Belen Metalciler) Sanayi Sitesine altyapı hizmetleri, HBB tarafından tek kuruş istenmeden Hatay büyük şehir meclisinin değerli üyelerinin katkılar ile yapılmış ve yapılmaktadır.

15-Belediye başkanlarımızla sıcak ilişkiler kurarak, önce Antakya Belediye başkanımız Sn.İzzettin Yılmaz önderliğinde işyeri açma ve çalışma ruhsat harçları beşte bir fiyatına düşürülerek konu diğer belediyelerimizce de örnek alınarak ilçe belediyelerimiz tarafından indirime gidilmiştir.

 

Reklam

ANTAKYA SANAYİ SİTESİ

16-Antakya Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi başkanı Sn. Ali Kanlı ve yönetim kurulu ile gerekli görüşmeler yapılarak, hizmet binasının ücretsiz olarak HESOB ve ATSO ya mülkiyetinin devri sağlanmış, odalarımızdan herhangi bir katkı alınmadan HESOB ve ATSO tarafından gerekli tadilatlar yapılarak, binanın 5 meslek odamızın kullanımına sunulmuştur, binanın şu anki değeri 15 milyon TL civarındadır.

17-Türkiye’de daha örneği yok iken, Avrupa Birliği projeleri Hatay’da başlatılmış (ANMOGEB) Hatay mobilyacılık ortak kullanım atölyesi kurulmuştur.

Eğitim programı faaliyetlerimiz arasında; Sayacılık, bilgisayar, yabancı dil, hasta bakıcılığı, dikiş nakış, daha birçok dalda kurslar düzenlenerek gençlerimizin meslek sahibi olması sağlanmış, yakın zamanda protokolleri yapılan mobilya koltuk döşeme ve oto sanayi kollarında gençlerimizin meslek sahibi olması ve ara eleman ihtiyacının giderilmesine katkı verilmesi için eğitimler başlayacaktır.

18-İskenderun, Belen, Arsuz, Dörtyol ve Erzin ilçelerimizdeki esnaflarımızın Antakya ya gelip gitme külfetinden kurtarmak ve zaman kayıplarını önlemek için, İskenderun ilçemizde Türkiye’den ilk olarak, bakanlık izni ile sicil müdürlüğü yıllar önce düşünülerek açılmıştır. Ayrıca İskenderun ilçemize meslek odalarımız ve esnaflarımızı adına bir toplantı salonu alınarak tadilatı yapılmış, tüm mefruşat ve demirbaşları temin edilmiştir.

İSKENDERUN’A YENİ HİZMET BİNASI

19- İskenderun belediye başkanı Sn: Fatih Tosyalı beyin destekleri ile İskenderun, Belen ve yakın çevresinde faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkârları Odalarına yeni hizmet binası kazandırılması konusunda çalışmalara devam edilecektir.

20-Esnaf ve sanatkârlarımızın özellikle pandemi sürecinde, Bağkur primleri, vergilendirme,  kredi kullandırılması ve destekler konusundaki ihtiyaç ve talepleri, esnaf ve sanatkârlar konfederasyonu yönetim kurulu üyesi olmam nedeniyle, bizzat konfederasyon toplantılarında dile getirilmiş bu konuda en üst düzeyde çözüm bulunulmasına çalışılmıştır.

21-İskenderun ilçemizde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlara belediye başkanı Sn: Fatih Tosyalı beyin desteği ile işyeri açma ve çalışma ruhsatlarının % 50 indirimli olarak almaları sağlanmıştır

İŞ-KUR KOORDİNELİ ÇALIŞMALAR

22-HESOB olarak valiliğimiz önderliğinde, İŞ-KUR koordinasyonunda yapılan il istihdam kurulunda, esnaf ve sanatkârlarımızı temsilen meslek odalarımızın ihtiyaçları olan ara elemanlar ve mesleki eğitimini planlanması konusunda gerekli katılım ve destek sağlanmaktadır.

23- Çabalarımız neticesinde, halk otobüslerinde ücretsiz taşınmakta olan 65 yaş ve üzeri vs. için ödenen 1000TL devlet desteği 1500 TL ye çıkartılmıştır fakat bunun 4.000 TL olması için çalışıyoruz.

24- Esnaflarımızın Bağkur primlerinin düşürülmesi, indirimli elektrik kullanılmasının sağlanması,  esnaf kredi kefalet kooperatiflerinden alınan kredi faizlerinin düşürülmesi, taşımacılık yapan esnaflarımıza indirimli akaryakıt verilmesi, taşımacı esnafımızın araç değişimlerinde ÖTV siz araç değiştirme imkânı verilmesi, ekonomimizi yakından ilgilendiren parekende yasasısın bir an önce çıkarılması için gayret sarf edilmektedir.

TÜRKİYE AHİSİ

25-her yıl yapılan ahilik haftası kutlamaları çerçevesinde, ilimiz ahisi seçilen İskenderun’lu mobilya ustamız Sn. Behzat Böke ağabeyim, 2021 yılında Türkiye ahisi seçilmiş ve Cumhurbaşkanımız tarafından Kırşehir’de Ahilik kaftanı giydirilmiş ve ilimiz onurlandırılmıştır.

26-İlimize özgü ürünlere coğrafi işaret alınması ile ilgili çalışma yürütülmektedir. İnanın bunlar HESOB yönetimimizin birkaç faaliyet ve hizmetidir, saymaya kalkarsak daha yüzlerce çalışıma yapılmış ve yapılmaktadır. Daha fazla zamanınızı almadan konuşmama son verirken, bizi cemiyetinizde konuk ettiğiniz için, yönetiminizi ve bizi dinleyen tüm basın mensubu arkadaşlarımızı saygı ile selamlıyor, kutsal ramazan ayının ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diler, kadir gecenizi kutlar; bir kaç gün sonra kutlayacak olduğumuz ramazan bayramınızı şimdiden kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuşmasına son verdi.

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.