HDP’den EHDAV’a ziyaret « Hatay Yeni Haber Gazetesi

5 Mayıs 2024 - 22:06

HDP’den EHDAV’a ziyaret

Halkların Demokratik Partisi Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç Ehl-i beyt Vakfı Başkanı Ali Yeral’ı ziyaret etti.

reklam
HDP’den EHDAV’a ziyaret
Son Güncelleme :

28 Eylül 2022 - 13:38

159 views

HDP’den EHDAV’a ziyaret

Halkların Demokratik Partisi Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç Ehl-i beyt Vakfı Başkanı Ali Yeral’ı ziyaret etti.

Alevilere Eşit Yurttaşlık” projesi kapsamında Hatimoğulları’nın yanı sıra, Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Hatay İl Başkanı Kerem Nalbant, İl Eş Başkanları ve yönetimi de EHDAV ziyaretinde hazır bulundu.

YERAL: ALEVİLER GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Programda konuşan EHDAV Başkanı Ali Yeral; “Aleviler tarih boyunca bu ülkenin kurucuları arasında yer almalarına rağmen görmezden gelinmiştir. Doğru her yerde doru, yanlış ise her yerde yanlıştır. Bizleri ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi.

Reklam

NALBANT: ALEVLİER VARSA HAKLARI DA OLMALIDIR

Eğer bu ülkede Aleviler varsa onların hakları da olmalıdır. Bu hakları göremeyenler varsa anayasaya bakmalılar. Bizler Alevilere eşit yurttaşlık çağrınız üzerine sizi ziyaret etmek istedik. Talebinize parti olarak katılıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Reklam

HATİMOĞULLARI: ALEVİLERİN HAKLARINI ÖNEMSİYORUZ

Halkların Demokratik Partisi Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da konuşmasında; “Türkiye’de ve Ortadoğu’da Aleviler zulme maruz bırakıldılar. Bu iktidar Aleviliği bir ibadet olarak görmediler, cemevlerini cümbüş evi olarak gördüler. Bu kitapçık Alevi toplumunun haklarını içeren bir kitapçıktır. Biz demokratik bir parti olarak Alevilerin haklarını önemsiyoruz. Yeni anayasanın yazılım sürecinde Alevilerin nasıl ifade edileceği de bu kitapçıkta belirtilmiş. Bizim de yakın zamanda başlatacağımız İslam masamızın kampanyası başlayacak. Biz sadece Alevilere değil, mütedeyyin kesimin de duygularının istismar edildiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de Aleviler hakkında parti olarak yürüttükleri çalışmalarla ilgili kısa bir konuşma yaptı.

Ziyaret, iyi dilek ve temennilerin sunulmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.