HDP Hatay: Geleceğimiz savaşta değil barıştadır! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 15:59

HDP Hatay: Geleceğimiz savaşta değil barıştadır!

HDP Hatay İl Örgütü, Kobani’ye yönelik hava saldırısının durdurulmasını istedi.

reklam
HDP Hatay: Geleceğimiz savaşta değil barıştadır!
Son Güncelleme :

21 Kasım 2022 - 20:42

190 views

HDP Hatay: Geleceğimiz savaşta değil barıştadır!

HDP Hatay İl Örgütü, Kobani’ye yönelik hava saldırısının durdurulmasını istedi.

HDP Hatay İl Başkanı Keem Nalbant il binası önünde yaptığı açıklamada; “Karanlık İŞİD çetelerine karşı yürüttüğü destansı direniş ve kurmuş olduğu yeni yaşam modeli ile dünyanın bütün ezlilenlerine ilham kaynağı olmuş başta kobane olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok sivil yerleşim bölgesi Pazar gece uçaklarla bombalandı. Karanlık bir tezgah olduğu anlaşılan İstiklal caddesi’ndeki bombalı saldırı bahane edilerek suriye topraklarına bombalar yağdırılmıştır. Açık ki İŞİD’in bu topraklarda başaramadığını iktidar uluslar arası hukuku ayaklar altına alarak tamamlamak istemektedir. Kuzey ve doğu Suriye bir güvenlik tehditti değildir. Asıl güvenlik tehdidi, ‘sınırın öbür tarafına geçer iki füze yollarız ve savaşı başlatırız’ diyerek karanlık emellerini hayata geçirmek isteyen zihniyettir. Daha önce Afrin ve diğer Kürt bölgelerine yönelik gerçekleştirilen saldırı, İŞİD ve türevleri için yaşam alanlarına dönüştürmüştür.


AKP-MHP ÜLKEYİ BATAKLIĞA SÜRÜKLÜYOR
Saldırılar, iktidarın iddia ettiği gibi sınır güvenliğini sağlamak için değildir, aksine Türkiye’ ye yönelik tehdit ve tehlikeleri artırmaktadır. Türkiye’ye tehdit oluşturan Kürtler değil, kürtlerin ve diğer halkların yaşam alanlarında palazlandırılan IŞİD ve türevi örgütlerdir. Ülkeyi yönetemeyen, yaşanan büyük yapısal krizin faturasını halklara çıkararak içeride baskı dışarıda çatışma stratejisiyle ömrünü uzatmaya çalışan AKP-MHP iktidarı, ülkeyi gün geçtikçe büyük bir bataklığın içine çekmektedir. Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yapılan bu saldırı karşısında ulusal ve uluslar arası demokratik çevreleri, savaş karşıtlarını ve duyarlı kesimleri bu saldırıyı kınamaya ve bu haksız saldırıya karşı seslerini yükseltmeye davet ediyoruz. İktidarı bu tehlikeli girişimlerden vazgeçmeye, uluslar arası güçleri bu komplonun bir parçası olmamaya çağırıyoruz. Kobani ve Tel Rıfat’ a yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı hava saldırılarını son derece yanlış ve tehlikeli buluyor, saldırılarda hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam

Reklam

 

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.