HBB’den Turunçlu arıtma tesisi için bir adım daha « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Nisan 2024 - 23:02

HBB’den Turunçlu arıtma tesisi için bir adım daha

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay halkının sağlıklı yaşamına katkı sunacak projelerde bilim ve ortak akılla hareket ediyor.

reklam
HBB’den Turunçlu arıtma tesisi için bir adım daha
Son Güncelleme :

25 Ekim 2021 - 12:14

156 views

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay halkının sağlıklı yaşamına katkı sunacak projelerde bilim ve ortak akılla hareket ediyor.

 

 

 

 

 

Bu konuda büyük çaba harcayan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne ilçesine bağlı Akdeniz, Sümerler ve Turunçlu mahallelerini yakından ilgilendiren arıtma tesisi sorununu çözüme kavuşturmak için bir adım daha attı.

Başkan Savaş, Turunçlu Atıksu Arıtma Tesisi’nin yenilenmesi için bölge temsilcileriyle görüşerek üzerinde çalıştıkları sistemin detaylarını anlattı.

Savaş, Turunçlu’daki tesisi daha önce şehre kazandırdığı ve en son teknoloji ile inşa edilen Küçükdalyan-Narlıca Atıksu Arıtma Tesisi modeline benzer şekilde hazırladıklarını belirtti.

 

 

 

 

 

 

Toplantıda konuşan Başkan Savaş, Küçükdalyan’da kullanılan membran teknolojili tesis modeli ile yüzde 99.99 oranda arıtım sağlandığını ve arıtılan suyun sulama suyu olarak kullanılabildiğine dikkat çekti.

Savaş; “Küçükdalyan-Narlıca tesisi içinde koku giderim ünitesi olmamasına rağmen hiçbir şekilde koku problemi yaşanmıyor. Tesisten gelen suyu Asi Nehri’ne verdiğimiz için son yıllarda Asi’de de koku olmuyor. Buradaki tesisi Maşuklu’daki gibi yaparsak 3 buçuk 4 kat su üretebileceğiz. Yeni yapılacak tesiste koku ve gürültü olmayacak. Bunun da garantisi biziz” dedi.

 

 

 

 

 

 

Savaş konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Turunçlu’daki 92 dönümlük arazinin 40 dönümünde arıtma tesisi, 52 dönümünde ise park yapacağız. Kangren haline gelmiş bu problemi çözmekte kararlıyız. Projeyi günümüz teknolojik imkânları kullanarak hayata geçireceğiz. Projemizi burada yaşayan insanların refahını koruyacak şekilde tasarladık. Halkımızın refahını koruyacağız.”

Başkan Lütfü Savaş’tan sonra HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat projenin detaylarını bölge temsilcileri ile paylaştı.

Tesisin üst düzey teknoloji ile inşa edileceğini vurgulayan Polat, “Bu tesis yüzde yüz kapalı sistem. Kokunun yoğun olduğu giriş yapılarında ciddi filtrasyon sisteminin olduğu teknolojiyi kullanacağız. Burada kokuya yönelik herhangi bir problem yaşanmayacak. Bunca yıldır yaşanan problemleri ve iletilen şikâyetleri ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

reklam

Yapılacak projenin yeşil alan ihtiyacını da karşılayacak düzeyde olduğunu belirten Polat, “Bu proje, bölgedeki bütün atık suya yönelik problemleri ortadan kaldıracak bir projedir. Mutabakat sağlanması durumunda HATSU olarak biz bunun finansman arayışına girip projeyi hayata geçirmek için gerekli adımları atabilecek pozisyondayız” açıklamalarında bulundu.

Ekonomik ömrünü tamamlamış tesis yerine yapılacak yeni tesis ile ilgili düzenlenen toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat, Defne Belediye Başkan Vekili Kenan Gül, HATSU Genel Müdür Yardımcısı Hüsna Karayazgan, Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, Defne Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Demirel, Antakya Muhtarlar Derneği Başkanı Semir Yoğurtçu ve mahalle muhtarları katılım gösterdi.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.