HBB VE DEFNE BELEDİYESİNİN ORTAK PROJESİ OLAN KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ AÇILDI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 08:57

HBB VE DEFNE BELEDİYESİNİN ORTAK PROJESİ OLAN KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ AÇILDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Defne Belediyesi arasında imzalanan ortak protokol ile hizmet vermeye başlayacak olan Kadın Dayanışma Merkezinin açılışı gerçekleşti.

reklam
HBB VE DEFNE BELEDİYESİNİN ORTAK PROJESİ OLAN KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ AÇILDI
Son Güncelleme :

08 Mart 2021 - 17:03

155 views

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Defne Belediyesi arasında imzalanan ortak protokol ile hizmet vermeye başlayacak olan Kadın Dayanışma Merkezinin açılışı gerçekleşti.

Açılışa, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, dernekler, oda temsilcileri ve birçok vatandaş katılım gösterdi.

“BU TÜR DAYANIŞMA MERKEZLERİNE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

Kadınlara toplumda daha çok söz hakkı verilmesi gerektiğini vurgulayan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “ Cumhuriyet Halk Partisi’nde kadınlara özel pozitif ayırımcılık vardır. Türkiye’de kadın kotası koyan tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Umarım bu hakların hepsi gerek mecliste gerekse yerel yönetimlerde kotaya uyularak kadınlara daha fazla söz hakkı verilir. Bizim bu tür dayanışma merkezlerine çok ihtiyacımız var. Bu anlamlı proje için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’e teşekkür ederim dedi.

“KADINLAR HER GÜN ÖZELDİR”

Konuşmasında kadınların  toplumdaki  önemine değinen Başkan Savaş, “ Bugün kadınlarımız için özel bir gün. Aslında bizim için kadınlar her gün özeldir. Ama dünyada bir günde bugünü kutlamak nasip oluyor. Defne ilçemizde kadınlarımıza psikolojik ve hukuksal anlamda destek verecek olan merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” iadelerini kullandı.

“KADIN DAYANIŞMA MERKEZİMİZ DEFNE İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, “ Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Çok güzel bir etkinlik yaptığımızı düşünüyorum. Kadınlara yönelik psikolojik ve hukuksal anlamda hizmet verecek binamızı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile ortak projemizdir. Kadın dayanışma merkezimizin Defne ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

“KADINLARI YOK SAYAN ZİHNİYETE RAĞMEN HAKLARIMIZI KORUYACAĞIZ VE GELİŞTİRECEĞİZ”

8 Mart’ın birlik, beraberlik, mücadele ve anma günü olduğunu belirten CHP Hatay İl Başkan Vekili Nihal Atay Mengüllüoğlu da,” Kadınlar olarak bir arada güçlüyüz. Kadınları yok sayan zihniyete rağmen haklarımızı koruyacağız ve geliştireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini vermeye devam ediyor. Kadınlarımıza uzmanlar eşliğinde sosyal, psikolojik ve hukuksal anlamda bedelsiz bir şekilde hizmet verecek olan kadın dayanışma merkezinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“BUNDAN SONRA DAHA ÇOK DAYANIŞMA EVLERİ GÖRMEK İSTİYORUZ”

Kadın istihdamının arttırılması ile ilgili düşüncelerini paylaşan Prof. Dr. Nazan Savaş, “ Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Ne kadar etkinlik olursa o kadar da sesimiz duyuluyor demektir. Birleşmiş Milletler her yıl 8 mart ile ilgili bir tema belirliyor. Bu seneki tema ise çalışma ortamında daha çok kadındır. O çerçevede istihdamın arttırılması adına hem özel sektörde hem kamuda kadın istihdamı ile ilgili çok destekler var. Bu destekler bizi mutlu ediyor. EXPO’ da kadın istihdamı ile ilgili ve Hatay’ın kalkınmasına yönelik kadınların daha çok üretim sağladıkları alanda fırsat yaratıldığını gördük. Bu fırsatları hepimizin iyi değerlendirmesi lazım. Dayanışma merkezleri olarak Hatay biraz zayıftı. Bundan sonra daha çok dayanışma evleri görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Savaş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara karanfil dağıttı.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.