HBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANI ÇİÇEK HAYAT KURTARAN EKİBİ TRT ÇUKUROVA’DA TANITTI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 21:57

HBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANI ÇİÇEK HAYAT KURTARAN EKİBİ TRT ÇUKUROVA’DA TANITTI

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mahir Çiçek, TRT Çukurova Radyosu’nun canlı yayın konuğu oldu.

reklam
HBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANI ÇİÇEK HAYAT KURTARAN EKİBİ TRT ÇUKUROVA’DA TANITTI
Son Güncelleme :

17 Mart 2021 - 23:16

118 views

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mahir Çiçek, TRT Çukurova Radyosu’nun canlı yayın konuğu oldu.


“EKİBİMİZ 6 DONANIMLI KİŞİDEN OLUŞUYOR”
HBB İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi hakkında bilgiler veren Çiçek, “Ekibimiz ilimiz sınırları içindeki göl, nehir, yapay ve doğal tüm iç sularda meydana gelen kazalarda, hayati tehlikeye maruz kalan şahıs ve araçları kurtarmak için oluşturuldu. İlimizin yaklaşık 186 km deniz kıyı şeridinin olması; Asi Nehri başta olmak üzere birçok nehir, gölet, sulama barajı ve kanalına sahip olduğu düşünüldüğünde bu ekibin kurulmasının ne kadar önemli olduğu görülmektedir. 21. yüzyıl deprem, sel ve ona benzer doğal afetlerin de peşini bırakmadığı bir yüzyıl oldu. Ekibimizi kurarken var olan durumları değerlendirdik. Küresel iklim değişikliğini de dikkate alarak arama kurtarma faaliyetlerinin etkin hale getirilmesini tasarladık. Zaman zaman aşırı yağışlar, taşkınlar ve seller maalesef meydana geliyor. Bu taşkın ve buna benzer olumsuz durumlarda bizim bir ekibe ihtiyacımız vardı. Bu doğrultuda belediyemiz bünyesinde ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte gereken yardım ve desteği sağlıyoruz. Ekibimiz şu anda 6 donanımlı kişiden oluşmakta ve hizmet vermeye başlamaktadır” dedi.

REKLAM


“SU ALTI VE SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA EKİBİMİZ HATAY’IN 15 İLÇESİNE HİZMET EDECEK”
Su Altı ve Su Üstü Kurtarma Ekibinin Hatay’ın 15 ilçesinde hizmet vereceğini belirten Çiçek, “Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı için olağanüstü bir yıldı. Ekibimiz Hatay’ın 15 ilçesine hizmet edecek. Amirlik bünyesinde oluşturduğumuz ekibi ilçelerimizde de yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Bu kolay bir iş değil. Zaman ve emek gerektiren bir iş. İnsanın hem psikolojik hem de fiziksel anlamda donanımlı ve hazır olması gerekiyor. Arkadaşlarımız denizde, kara sularında ve iç sularda sürekli eğitim görüyor” ifadelerini kullandı.
ÇİÇEK: 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ’NDEN BİZLERE ULAŞABİLİRLER
Çiçek, “Vatandaşlarımız, herhangi bir olay veya olumsuz durum için 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradığı zaman vakanın durumu saniyeler içinde sistemimize düşüyor. Ve biz hemen vaka yerine intikal ediyoruz. Şimdiye kadar sadece denizde kaybolan bir vatandaşımız için ihbar geldi. Biz de sahil güvenlik ekibimiz ile birlikte arama çalışması gerçekleştirdik. Şimdiye kadar başka bir vaka olmadı. Bu anlamda bu önemli ekibin kurulmasında emeği geçen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş’a teşekkür ederim” dedi.

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.