HBB İLE HATAY AKADEMİK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ PSİKOLOJİ KONGRESİ DÜZENLENDİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 16:29

HBB İLE HATAY AKADEMİK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ PSİKOLOJİ KONGRESİ DÜZENLENDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve Hatay Akademik Psikologlar Derneği işbirliğiyle “Var Olmanın Dayanılmaz Gücü Psikoloji Kongresi” ile halkın ruh sağlığının iyileştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

 

reklam
HBB İLE HATAY AKADEMİK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ PSİKOLOJİ KONGRESİ DÜZENLENDİ
Son Güncelleme :

11 Mart 2024 - 0:38

198 views

PSİKOLOJİ KONGRESİNDE “DEPREM SONRASI DUYGULAR” DEĞERLENDİRİLDİ Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve Hatay Akademik Psikologlar Derneği işbirliğiyle “Var Olmanın Dayanılmaz Gücü Psikoloji Kongresi” ile halkın ruh sağlığının iyileştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

 

Antakya EXPO Alanı A Blok Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen kongreye Büyükşehir yetkilileri, ülkemizin önemli üniversitelerinin akademisyenleri, alanında uzman psikologlar ve ruh sağlığı çalışanları ile psikoloji öğrencileri de katıldı.

HBB BAŞKAN VEKİLİ ADNAN ÖZKAYA: HBB OLARAK HALKIMIZ İÇİN HER TÜRLÜ HİZMET VE DESTEĞE HAZIRIZ

 

HBB Başkan Vekili Adnan Özkaya açılış konuşmasında “13 ay önce asrın felaketini yaşadık ama bizler için hâlâ dün gibi. Unutmak da mümkün değil. Unutamıyoruz da zaten. Deprem ve sonrasında psikolojik olarak çok fazla manevi yaralarımız oldu. Bunların da bir şekilde tedavi edilmesi gerektiğini düşünürken paydaşlarımızla yaptığımız işbirliği çok faydalı oldu.” ifadelerine yer vererek HBB olarak her türlü hizmet ve desteğe hazır olduklarını dile getirip tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

HATAY AKADEMİK PSİKOLOGLAR DERNEĞİ BAŞKANI DOĞAN KUŞ: HBB İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE DEPREMZEDELERİN RUHSAL SORUNLARINA DESTEK OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Hatay Akademik Psikologlar Derneği Başkanı Doğan Kuş ise “Deprem bizlerde sadece fiziksel açıdan değil, psikolojik olarak da daha derin izler bıraktı. Derneğimiz ruh sağlığına kaliteli hizmet sunmayı hedeflerken depremin yarattığı travmayı da göz ardı etmiyoruz. Bu süreçte HBB ile işbirliği içinde depremzedelerin ruhsal sorunlarına destek olmak için birlikte çalışıyoruz. Birlikte ilerlediğimiz bu yolda karşılıklı dayanışma ve işbirliği ile daha güçlü adımlar atacağız.” dedi.

 

Yapılan sunumlarda Prof. Dr. Cebrail Kısa, deprem sonrası göçün, kişilerde kimlik ve kültür kaybı korkusuyla değersizlik hissi yarattığına dikkat çekti. 

 

Prof. Dr. Veli Duyan da aile içi ilişkilerde rol değişiklerinin yaşandığını ve kaybı olan ailelerde çok çocuklu bir aile yapısı kurma düşüncesinin ön planda olduğunu vurguladı.

 

Psikolog Dr. Nedret Öztan “psikolojik sağlamlık” ve Psikolog Dr. Hakan Duman ise “depremin ardından çocuk ruh sağlığı” üzerine tespitlerini ve önerilerini paylaştı.

 

Deprem sonrası duygular, iletişim, sorun çözme, boşanma, empati, varoluş, kendini güvende hissetme gibi konuların ele alındığı kongrede katılımcılar tarafından gün sonu değerlendirilmesi yapıldı.

 

  1. gün oturumu tamamlanan kongre, atölye çalışmalarıyla 10 Mart günü de devam edecek.
reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.