HBB HER ZAMAN DEPREMZEDELERİN YANINDA « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 15:06

HBB HER ZAMAN DEPREMZEDELERİN YANINDA

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay’ın Arsuz ilçesinde, Doğan Holding desteğiyle yaptırılan 111 konteyner afetzedelere teslim edildi.

reklam
HBB HER ZAMAN DEPREMZEDELERİN YANINDA
Son Güncelleme :

14 Ekim 2023 - 12:53

270 views

Arsuz’da Yapımı Tamamlanan 111 Konteynerde Yaşam Başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay’ın Arsuz ilçesinde, Doğan Holding desteğiyle yaptırılan 111 konteyner afetzedelere teslim edildi.


Arsuz’da, kalıcı konutlar yapılıncaya kadar afetzedelerin yerleştirileceği konteynerlerin kurulumu ilçenin farklı noktalarda sürüyor.
Bu kapsamda depremlerin ardından Doğan Holding desteğiyle Arsuz ilçesi Nardüzü Mahallesi’nde yapımına başlanan 111 konteynerin kurulumu tamamlandı.
Depremzede 408 ailenin yerleştirildiği Hatay Büyükşehir Belediyesi Konteyner Kent Yaşam Merkezi’nde, 2 tane mor yerleşke, sosyal alanlar ve çamaşırhane yer alıyor.


Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Müdürü Candan Fetvacı, açılış töreninde, depremlerin ardından afetzedelere yardım için seferber olduklarını belirtti.
Depremden birkaç hafta sonra konteyner yapımına başladığı aktaran Fetvacı, ’’Doğan Holding ve UNICEF’in desteğiyle yapılan konteyner kent, depremzedelere sosyal alan yaratabilmek için yaptık. Burada 2 tane mor yerleşke de yapıldı. Kadınların her türlü ihtiyacına yardımcı olmak, psikolojik destek vermek, çocuk bakımı ve sağlık desteği için yapıldı. Sosyal alan da resim dersleri, müzik dersleri, sinema film seyretmek ya da oturup bir arkadaşıyla sohbet etmek, başka eğitimler almak için burayı hazırladık ve şimdi bu eğitimlere gençler ile birlikte başlayacağız.

Depremzedeler sadece 21 metrekarelik konteynerler da yaşıyorlar ve böyle sosyal alanlara büyük bir ihtiyaç var. Onun için buradayız. Aydın Doğan Vakfı olarak biz çoğunlukla, yoğunlukla kız çocuklarının eğitimi güçlenmesi için çalışıyoruz.’’ dedi.


Fetvacı, bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü olduğu için hem depremzedelere hem de depremde en çok etkilenen en zor durumda kalan kızlara ve kadınlara dikkat çekmek için burada olduklarını söyledi.
HBB Konteyner Kent koordinatörü Reşat Çağlar, 6 Şubat depreminden sonra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Doğan Holding’in katkılarıyla depremzede personellerimize burada barınma sağlandığını söyledi.


HBB Konteyner Kent koordinatörü Reşat Çağlar, şunları kaydetti:
Arsuz ilçesi Nardüzü Mahallesi’nde depremden sonra yapımına başlanan 111 konteyner kent kurulumu tamamlandığını belirten, HBB Konteyner Kent koordinatörü Çağlar, şunları da kaydetti:
’’Konteyner kentin kurulmasında emeği geçen yetkililerin hepsine ve başta Doğan Holding Grubuna teşekkür ediyorum. İlk günden şu ana kadar personel arkadaşlarımızın çok emeği var. Hepsinin emeğine, yüreğine sağlık. Hepsine teşekkür ediyorum.

Bugün de bir açılış gerçekleştirdik. Doğan Holding Grubundan yetkililer, mor yerleşke yetkilileri ve 27. Dönem Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin de geldi. Güzel bir açılış, güzel bir etkinlik oldu. Yaşam alanımız çok güzel. Eksik yönlerimiz oldukça Doğan Holding’e iletip bildireceğiz. Onlar da gerekli çalışmaları yapıp, eksiklerimizi giderecekler. Emeği geçen herkese tekrar sonsuz teşekkür ediyorum.’’


TKDF Başkanı Canan Güllü de Mor Yerleşke’nin önemli bir rol üstlendiğini belirterek, “Mor Yerleşke’nin ana amacı bu süreçte gençlerin, engellilerin, yaşlıların, kadınların ve çocukların güvenli alanlar içerisinde yer almasıydı. Shell’le bir yılık bir birlikteliğimiz olacak. Bu bir yılda, yerleşkelerden depremzede gençler, engelliler, yaşlılar, çocuklar ve kadınlar yararlanacak.” ifadesini kullandı.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.