HBB-DEFNE BELEDİYESİ HATAY İLİ PLANLAMA TOPLANTISININ İKİNCİ TURUNU GERÇEKLEŞTİRDİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:46

reklam

HBB-DEFNE BELEDİYESİ HATAY İLİ PLANLAMA TOPLANTISININ İKİNCİ TURUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

HBB-DEFNE BELEDİYESİ HATAY İLİ PLANLAMA TOPLANTISININ İKİNCİ TURUNU GERÇEKLEŞTİRDİ
Son Güncelleme :

20 Ocak 2018 - 12:25

150 views

HBB-DEFNE BELEDİYESİ HATAY İLİ PLANLAMA TOPLANTISININ İKİNCİ TURUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Başkanlığı ile Defne Belediyesi, Hatay İli Planlama Çalışmaları kapsamında ikinci tur toplantılarını gerçekleştirdi.

Defne Belediyesi Subaşı Ek Hizmet Binasında gerçekleşen toplantıya Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Hatay Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı teknik personelleri ve şehir plancıları, şube müdürleri, meclis üyeleri, meslek odaları, yüklenici firma, bürokratlar ve muhtarlar katıldı.

Toplantı, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anısına öncesinde saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı ile start aldı.

A Grubu Şehir Plancısı Gülşen Cengiz Bozkurt, İli 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın amacının, 2041 yılı hedef alınarak; İlin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin korunduğu, yerleşim alanları ile birlikte sanayi, tarım, turizm, ulaşım, enerji gibi sektörlerin ülke ve bölge politikaları çerçevesinde ve koruma- kullanma dengesi içinde bütüncül olarak planladığı mekânsal ve sektörel gelişimin yönlendirilmesi olduğunu sunum eşliğinde anlattı.

İl bütününe ve ilçelere yönelik talep ve görüşlerin alındığı toplantıda, korunması gereken tarım alanları ve orman alanlarının planda korunmuş olduğunu açıklayan yetkililer, ilgili kurumlardan izinlendirilen alanların; sanayi alanları, yerleşim alanları, turizm alanları şeklinde planlandığını ifade ettiler.

BAŞKAN YAMAN’DAN DÜNYA STANDARTLARI SORUSU

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Defne İlçesinin yüzde 40’lık kısmının Kent, yüzde 60’lık kısmının orman,mera ve tarım alanı olmasının, yaşanabilir kentler konusunda dünya standartlarında nasıl bir oran olduğu sorusunu cevaplayan Şehir Plancıları, Hatay İli genelinin yüzde 88’lik kısmının yeşil alan, yüzde 12’lik kısmının Kentsel alan olduğu gerçeği göze alındığında, Defne’nin yüzde 40’lık kentsel alan oranı İl Geneli Kentsel Alan oranlarını yüzde 12’lere çıkardığı açıklamasında bulundular.

Defne İlçesinin yüzde 40 Kent ve yüzde 60 yeşil alan oranına sahip olmasının bir şans olduğunu ifade eden Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman; “Defne, Hatay’ın yüz ölçümünün en küçük ve nüfusun en yoğun olduğu İlçesidir. Organize Sanayi Bölgesi olmamasının en önemli sebebi budur. Fakat bizim ilçemizin sektörel dengelerinden,tarihinden, yaşam şeklinden gelen bir özelliği var. Burada daha çok hizmet ve turizm sektörü ön planda. Defne İlçemizin yüzde 40’ının Kent, yüzde 60’ının Orman, Mera ve Tarım alanı olması konusunda şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Hatay İli Planlama toplantımızın ikinci turunda bir araya geldiğimiz bu katılım, Defnelinin Hatay’ın İmar Planı’na ne kadar duyarlı, ilgili ve yüksek beklenti içerisinde olduğunun bir göstergesidir. Öncelikle ben bu yapılan çalışmalardan dolayı başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bütün Daire Başkanlarına; bu işin yükleniciliğini yapan Sayın Semra Kutluay ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. (Haber Merkezi)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.