HAYVAN PAZARINA ÇÖZÜM ARANIYOR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 02:01

HAYVAN PAZARINA ÇÖZÜM ARANIYOR

reklam
HAYVAN PAZARINA ÇÖZÜM ARANIYOR
Son Güncelleme :

10 Mayıs 2019 - 13:40

193 views

HAYVAN PAZARINA ÇÖZÜM ARANIYOR

      Defne ilçesi çevreyolu üzerinde kurulan hayvan pazar esnafı Defne Belediye Başkanı İbrahim GÜZEL’ i ziyaret etti. Yaklaşık 30 kişilik heyet hayvan pazarının kurulması ile ilgili sıkıntılarını Başkan GÜZEL ’e anlattı. Hayvan pazarının yerinin sağlıklı olmadığının kendileri tarafından da bildiğini, ancak geçimlerini sağlamak için bir pazar yerine ihtiyaç duyduklarını dile getiren heyet, çevreyolu üzerinde kurdukları hayvan pazarının kendi imkânlarıyla kiraladıklarını, kendilerine uygun bir yer gösterilmesi durumunda taşınmaya hazır olduklarını dile getiren heyet sözcüleri ‘’Bize yeni bir yer gösterilmeden Pazar kurmamızın engellenmesini istemiyoruz, bizler sorun çıkartmak için değil geçimimizi sağlamak için bu Pazar yerini kuruyoruz. Belediyemizin uygun göreceği Defne sınırları içerisinde bir yere taşınmak istiyoruz. Yeni Pazar yeri tarafımıza tahsis edilene kadar devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz.’’ dediler.

Konuyla ilgili esnafın sorunlarını dinleyen Sn. İbrahim GÜZEL: ‘’Esnafımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapmaya hazırız. Konuyla ilgili olarak Valimiz Sn. Rahmi DOĞAN, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ, ilgili meslek odaları ve yetkililer esnafın mağdur edilmemesi konusunda hemfikirlerdir. Konunun tüm paydaşları sorunun çözümü için ortak hareket etmektedirler. Bizde Defne Belediyesi olarak hayvan pazarının sağlıklı koşullarda kurulabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pazar yeriyle ilgili tahsis taleplerimiz devam ediyor. Tahsisin yapılması durumunda esnafımızın mağduriyetini gidermek için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Kendi istihdamlarını yaratan, ilçemize ekonomik değer katan her faaliyeti ve çalışmayı destekleyeceğiz ’’ dedi .

(Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.