HATSU, PAYAS’TAKİ İÇMESUYU İLE İLGİLİ İDDİALARA YANIT VERDİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 11:11

   HATSU, PAYAS’TAKİ İÇMESUYU İLE İLGİLİ İDDİALARA YANIT VERDİ

reklam
   HATSU, PAYAS’TAKİ İÇMESUYU İLE İLGİLİ İDDİALARA YANIT VERDİ
Son Güncelleme :

18 Temmuz 2017 - 17:13

156 views

          HATSU, PAYAS’TAKİ İÇMESUYU İLE İLGİLİ İDDİALARA YANIT VERDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Payas İlçesi’nde “İçmesuyunda solucan çıkıyor” iddiaları üzerine inceleme yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

Söz konusu olan iddiaların sosyal medya üzerinden karalama yönünde yapılan paylaşımlar üzerine bahsi geçen bölgelerde inceleme yapıldığını bildiren Genel Müdürlük, içmesuyu bakım ve onarım personelleri tarafından Payas İlçesi Cumhuriyet Mahallesi ile Kürtül Mahallesi’nde iddia edilen adreslere intikal edilerek meskenlere kadar ulaşan içmesuyu hattında inceleme yapıldığını ve herhangi bir bulguya rastlanmadığını ayrıca klor ölçümleri ise 0,3 ppm olarak normal değerlerde tespit edildiğini aktardı.

Şebeke sularının meskenlere iletilmesi sırasında kullanılan su sayaçlarında her türlü kirliliğe karşı filtrelerin bulunduğunu da hatırlatan HATSU, ekipler tarafından iki adresinde su sayaçlarının sökülerek inceleme yapıldığını ve sonrasında bağlı bulunan depolarda da yapılan kontrollerde iddiada belirtilen canlıya ait bir kalıntıya rastlanmadığı ayrıca o canlının sayaçlardan hiçbir şekilde geçemeyeceğini açıkladı.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı personelleri tarafından o bölgedeki numune izleme noktalarından periyodik alınan numunelerin “İnsani Tüketim Amaçlı Sular” yönetmeliğine uygun 0,2 ile 0,5 ppm değerleri arasında klorür bulunduğu tespitinin yapıldığını belirten İdare, güneş enerjisine bağlı su depolarında fotoğraflar ile tespit edilen tortu ve kalıntıların zamanla olumsuz sonuçlar verebileceğini ve vatandaşların şahsi su depolarının temiz olup olmadığının sürekli kontrol edilmesi gerektiğini hatırlattı. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.