Hatayspor Sivas’ta dondu kaldı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

24 Nisan 2024 - 09:11

Hatayspor Sivas’ta dondu kaldı

Süper ligde 6 maçtır mağlup olmayan bordo-beyazlı temsilcimiz Atakaş Hatayspor, Sivas deplasmanında bu sezonki en farklı mağlubiyetini aldı.

reklam
Hatayspor Sivas’ta dondu kaldı
Son Güncelleme :

28 Kasım 2021 - 18:35

163 views

Hatayspor Sivas’ta dondu kaldı

Süper ligde 6 maçtır mağlup olmayan bordo-beyazlı temsilcimiz Atakaş Hatayspor, Sivas deplasmanında bu sezonki en farklı mağlubiyetini aldı.

 

 

 

 

 

Ligde 14. haftada deplasmanda Sivasspor’a konuk olan temsilcimiz, etkili olamadığı karşılaşmadan Henrique ve Yatabare’nin (3) golüyle mağlup ayrıldı.
Maçın ilk yarısında Hatayspor rakibi karşısında varlık gösteremedi. Çok sayıda pas hatası yapan bordo beyazlılar kalesinde önemli pozisyonlar gördü. Ev sahibi ekip maçın ilk dakikalarında Kerem ve Gradel’le Hatayspor kalesini yokladı. Maçın 14’üncü dakikasında Burak’ın kaptırdığı top sonucu kaleciyle karşı karşıya kalan Pedro Henrique kalecinin kapattığı köşeye sert bir şut çıkardı. Kaleci Munir soluna gelen topa çok iyi uzandı ve gole izin vermedi.

 

 

 

 

İLK GOL PENALTIDAN GELDİ
19’da ev sahibi ekip penaltı kazandı. Ceza sahasına sokulan Gradel, Kamil Ahmet’in müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi beyaz noktayı işaret etti. Topun başına geçen Pedro Henrique meşin yuvarlağı ortaya gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Sivasspor attığı golden sonra da Hatayspor kalesinde etkili olmaya devam etti. 31’de Mehdi’nin kaptırdığı topta Yatabare ceza alanındaki Kerem’i gördü. Kerem’in şutunda kaleci Munir topa ayaklarıyla dokundu ve gole izin vermedi.

 

 

 

 

YATABARE HAT-TRİCK YAPTI
42’de fark 2’ye çıktı. Kamil Ahmet’in çıkarken kaybettiği topu alan Gradel meşin yuvarlakla ilerledi. Gradel’in yerden ceza sahasına gönderdiği topla buluşan Yatabare yerden düzgün bir vuruş çıkardı. Kontorpide kalan Munir’in bakışları arasında top ikinci kez Hatayspor fileleriyle buluştu. İlk yarı Sivasspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
İKİNCİ YARININ BAŞINDA HATAY’IN FİŞİNİ ÇEKEN GOL GELDİ
Hatayspor ikinci iki oyuncu değişikliğiyle başladı. Burak Öksüz ve Mehdi Boudjemaa oyundan çıkarken Falette ve Muhammet Mert oyuna dahil oldu. Sivasspor ikinci yarıya da çok iyi başladı. 47’de fark 3’e çıktı. Fajr ile Gradel’in paslaşarak kullandığı serbest vuruşta Gradel topu kale alanına gönderdi. Yatabare yakın mesafede ayağını uzatarak topu ağlara gönderdi ve kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti.

 

 

 

 

 

RİBEİRO İTİRAZDAN DOLAYI KIRMIZI KART GÖRDÜ
Hatayspor 53’te 10 kişi kaldı. Pedro Henrique’yi orta alanda faulle durduran Ruben Ribeiro sarı kart gördü. Yoğun itirazlarını sürdüren Ruben, direkt kırmızı kart görerek oyundan atıldı
62’de ev sahibi ekip 4’üncü gole çok yaklaştı. Sol kanatta Uğur’un son çizgiden havalandırdığı top direğe çarptı. Ceza alanı yan çizgisinde sol kanatta topu alan Gradel, topu yakın köşeye yollamak istedi. Bu oyuncunun yaptığı vuruşta top yan direkten oyun alanına geri döndü. 65’te Saba Lobjanidze ve Ayoub El Kaabi oyundan çıktı. Kamara ve Dylan oyuna girdi.

 

 

 

 

 

HATAYSPOR ETKİLİ OLAMADI
85’te fark 4’e çıktı. Gradel sağ kanatta topu aldı, son çizgiye doğru inerek yerden kale sahasına sert bir pas gönderdi. Yatabare çok rahat bir pozisyonda topa dokundu ve maçtaki üçüncü golünü kaydetti. Sivasspor deplasmanından 4-0’lık mağlubiyetle dönen Hatayspor 26 puanda kaldı. 6 maç aradan sonra kazanan Sivasspor ise puanını 16’ye yükseltti.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.