HATAY’LI ŞAİRLERDEN BÜYÜK BAŞARI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 10:30

HATAY’LI ŞAİRLERDEN BÜYÜK BAŞARI

reklam
HATAY’LI ŞAİRLERDEN BÜYÜK BAŞARI
Son Güncelleme :

01 Aralık 2017 - 10:51

600 views

HATAY’LI ŞAİRLERDEN BÜYÜK BAŞARI

HATAY’A İSTANBUL’DAN 3 ÖDÜL GELDİ

Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği (HAŞYAD) Başkanı Ali Parlak Tuzla Belediyesi’nin Türkiye Geneli düzenlemiş olduğu 2. Ulusal Şiir ve Hikaye Yarışmasında iki birincilik ve bir mansiyon ödülü kazandıklarını belirtti.

HAŞYAD Başkanı Ali Parlak Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleşen basın toplantısında konuşarak, şiir ve hikaye birincisinin Hatay’dan olmasının kendileri için ayrıca sevindirici olduğunu söyledi.

HATAY’LI ŞAİR TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Parlak,  yarışmada 2 birincilik ve 1 mansiyon ödülü kazandıklarını kaydederek: ” Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği’nin değerli üyesi aynı zamanda başkan yardımcımız Zeynel Abidin Payas, Tuzla Belediyesi’nin Türkiye Geneli düzenlemiş olduğu 2. Ulusal Şiir ve Hikaye Yarışmasında ayrıca konusu Anadolu olan yarışmada yazmış olduğu “Ağlıyor Anadolu” adlı şiiriyle Türkiye Birincisi olmuş bizleri de onurlandırmıştır. Bu vesile ile kendisine teşekkür etmek istiyorum.  Bu yarışmanın Hatay açısından bir özelliği de şu Hikaye dalında Edebiyat Öğretmeni Murat Han Çavdıran birinci olmuştur. Mehmet Açıkgöz Hikaye dalında mansiyon ödülüne layık görülmüştür. Toplamda Hatay’ın 3 ödülü var ikisi birincilik, birisi mansiyondur. Şiir ve Hikaye birincisinin Hatay’dan olması bizim için ayrıca sevindiricidir” dedi.

Parlak ayrıca Türk Şiiri’nin Beyaz Kartalı olarak belleklere yer edinen Bahaettin Karakoç’u Kırıkhan ilçesine getirmenin onurunu yaşadıklarını vurguladı.

Parlak, Kasım Ayı’nı bereketli bir şekilde geçirdiklerinin altını çizerek: “Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği olarak Kasım Ayı’nı bereketli bir şekilde geçirdiğimizi belirtmek isteriz. 6 Kasım Günü Türk Edebiyatı’nın usta kalemlerinden yaşayan en büyük değerlerinden birisi olan, Türk Şiiri’nin Beyaz Kartalı olarak belleklerimize yer edinen Bahaettin Karakoç’u Kırıkhan ilçemize getirmenin onurunu yaşadık. Tadımlık çok güzel bir program gerçekleşirdik.  Basın mensubu arkadaşlarımdan programı takip eden, izleyenlerde vardı onlara teşekkür ediyorum. Programın anısına Bahaettin Karakoç’u tanıyan, Türkiye genelindeki bütün eli kalem tutan irili ufaklı yazarların usta kalemlerin onu değerlendirdiği kitapçık. Buda bize programın en büyük getirisi oldu. Söz uçar, yazı kalır inşallah çok değerli olan bu kitapçık nesilden nesile bu şekilde aktarılacak” kelimelerini kullandı.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen ise, hak edilerek alınan bir ödül olduğunu belirterek, Hatay’da bu başarıların devam etmesinin temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından şiir dalında birinci olan Zeynel Abidin Payas’a Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Hatay İl Temsilcisi Adil Çetin tarafından plaket verildi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.