HATAY’DAN DÜNYAYA BİRLİK MESAJI VERDİLER « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 13:35

HATAY’DAN DÜNYAYA BİRLİK MESAJI VERDİLER

Dünyaca Ünlü Fransız Arazi Sanatçısı Saype’nin  Duvarların Ötesi’nde (Beyond Walls) isimli projesinin tanıtım toplantısı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İsviçre Büyükelçisi Jean Daniel Rush, Fransız Büyükelçisi Isabelle Dumont ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’in katılımıyla gerçekleştirildi.

reklam
HATAY’DAN DÜNYAYA BİRLİK MESAJI VERDİLER
Son Güncelleme :

14 Ekim 2023 - 4:00

173 views

BAŞKAN SAVAŞ; “DESTEKLER GİDEREK AZALIYOR”

 Dünyaca Ünlü Fransız Arazi Sanatçısı Saype’nin  Duvarların Ötesi’nde (Beyond Walls) isimli projesinin tanıtım toplantısı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İsviçre Büyükelçisi Jean Daniel Rush, Fransız Büyükelçisi Isabelle Dumont ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Dünya genelinde çim ve toprak üzerine çizdiği üç boyutlu resimler ile tebeşir ve kömürden yapılan bir boyanın mucidi olarak da bilinen Saype’nin, sembolik şekilde dünyanın en büyük insan zincirini oluşturmayı amaçladığı projesi çerçevesinde 19. durağı Hatay oldu.

Fransız Sanatçı Saype, Duvarların Ötesi’nde projesi kapsamında 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Hatay’daki yıkıma ve bölgede gösterilen birlikteliğe dikkati çekmek amacıyla Hatay’a gelerek Defne, Altınözü ve Antakya ilçelerindeki eserlerini tamamladı.

SAVAŞ: DEPREM GERÇEĞİ UNUTULUYOR GİBİ

Defne ilçesi Armutlu Mahallesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, 6 Şubat sabahı gerçekten büyük bir kabusla uyandıklarını ancak gerek dış dünyadan gerekse yurt içinden, devletten, belediyelerden, sivil toplum örgütlerinden ve hayırseverlerden müthiş bir destek gördüklerini söyledi.

Savaş, çok can ve mal kayıplarının yaşandığı bu süreçte insanlığın ölmemiş olduğunu görmenin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Deprem sonrası ilk akut safhada gelen büyük destekten ve bu konuda gösterilen hassasiyetten giderek uzaklaşıldığının altını çizen Başkan Savaş, “Deprem gerçeği unutuluyor gibi bir hal var. Tam bu zamanda bu organizasyonun yapılması ve iki değerli devletin Türkiye temsilcisi olan büyükelçilerinin burada olması bizi gerçekten çok mutlu etti. Dünya çapında bir sanatçımızın buraya destek vermesi ve birçok sivil toplum örgütümüzün belediyelerimizin bu konuya katkı sağlaması tekrardan dikkatleri Hatay ve diğer depremzede illerin üzerine çekecektir. Medeniyetler şehri Hatay’ın tekrar ayağa kalkması çok önemli. Çünkü buradaki özellikle kültür medeniyet birikimi, tarihin seviyesinden geçen o tarihi derinlik gerçekten de başka hiçbir şehirde yok. Bu şehri ayağa kaldırmak hepimizin insani görevidir.” dedi.

Hatay’daki yıkım sonrası şehri sadece yerel ve ulusal imkanlarla hızlı bir şekilde tekrardan ayağa kaldırmanın gerçekten zor olduğuna dikkat çeken Savaş,  dünyanın tekrardan buraya dostluk elini uzatmasına ihtiyacı olduğunu ifade etti.

HBB Başkanı Savaş,  Dünyaca Ünlü Fransız Arazi Sanatçısı Saype, , İsviçre Büyükelçisi Jean Daniel Rush ve Fransız Büyükelçisi Isabelle Dumont’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Fransız sanatçı Saype, dünyanın en büyük insan zincirini oluşturmak amacıyla yola çıktığı Duvarların Ötesi’nde adlı projesinde 19. Durak olarak Hatay’ı seçtiğini söyledi.

SAYPE:  DUYDUKLARIM SONRASI PROJEMDE HATAY’IN YER ALMASI GEREKTİĞİNİ ANLADIM

Hatay hakkında duydukları sonrası projesinin bir sonraki durağının Hatay olması gerektiğini anladığını kaydeden Saype, “Her kültürden, her dinden insanların yaşadığı bu şehre gelince burada karşılaştığım manzara beni çok üzdü. Sizler ve projem sayesinde umarım bu şehri hep birlikte, el ele bütün dünya beraber inşa edeceğiz.” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

İsviçre Büyükelçisi Jean Daniel Rush ve Fransız Büyükelçisi Isabelle Dumont ise konuşmalarında desteklerinin süreceğini belirterek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Fransız Sanatçı Saype, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a Armutlu Mahallesi’nde hayata geçirdiği eserinin bir tablosunu hediye etti.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.