Hatay’da Veterinerler Ata’ya çelenk sundu « Hatay Yeni Haber Gazetesi

4 Mayıs 2024 - 23:11

Hatay’da Veterinerler Ata’ya çelenk sundu

Hatay Veterinerler Odası Başkanı Yahya Hamurcu öncülüğündeki veterinerler Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

reklam
Hatay’da Veterinerler Ata’ya çelenk sundu
Son Güncelleme :

01 Mayıs 2022 - 9:36

186 views

Hatay’da Veterinerler Ata’ya çelenk sundu

Hatay Veterinerler Odası Başkanı Yahya Hamurcu öncülüğündeki veterinerler Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.


Veteriner Hekimler Günü programına Hamurcu’nun yanı sıra Hatay’da görev yapan veteriner hekimler katıldı.
Hamurcu, çelenk sunma töreninin ardından bir açıklama yaptı.

Hamurcu açıklamasında; “Dünya Veteriner Hekimleri Birliği ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütünün girişimleri ile 2000 yılından bu yana her yılın Nisan Ayı’nın son Cumartesi günü, o yıl için belirlenen bir tema ile Dünya Veteriner Hekimler Günü olarak kutlanmaktadır. Günün amacı; tüm dünyadaki veteriner hekimlik organizasyonları arasındaki işbirliği ve etkileşimi güçlendirmek, veteriner hekimlerin, hayvanların ve diğer tüm canlıların hayatını korumaya yönelik çalışmalarını vurgulamak, bu gün ile veteriner hekimlik mesleğinin önemi hakkında farkındalığın arttırılmasıdır. 2022 yılının teması “Veteriner Hekimin Zorluklarla Mücadele Gücünün Artırılması” olarak açıklanmıştır. Biz de Veteriner Hekimler olarak bugün mesleğimizin; Hayvan sağlığına, toplum sağlığına, çevre sağlığına katkılarını anlatmak, Veteriner Hekimlerin, acı çeken ama dertlerini anlatamayan canlılara yaptıkları yardımın manevi mutluluğunu anlatmak istiyorduk. Derdini anlatamayan hayvanların sesi olduğumuzu, “Tek Sağlığın” ne demek olduğunu, yaşadığımız pandemide filyasyon ekiplerinde görev almamıza ve Korona aşısı Türkovac’ı bile bizim geliştirmemize rağmen aşı önceliğinde sağlık sınıfında yer almadığımızı, sağlık sınıfında yapılan en ufak bir özlük hakları iyileştirmesinde bile bizden bahsedilmemesinin mesleğimize haksızlık olduğunu, pandeminin en acı şekilde öğrettiği gıdanın öneminde veteriner hekimlerin hayvancılığa olan katkılarının yok sayıldığını, daha önce fiili hizmet zammını biz alırken anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle Tabibler, diş hekimlerine ve diğer sağlık çalışanlarına da verilmeli gerekçesiyle iptal edilerek yeni çıkan yasada sadece veteriner hekimlerin yok sayılışını anlatmak istiyorduk.


BUGÜN VETERİNER HEKİMLER İÇİN BİR ONURDUR
Sağlıkta şiddet yasası çıkarılırken yasada veteriner hekimlerin olmadığını anlatmak istiyorduk. Serbest Çalışan Veteriner Hekimlerin emekli olduklarında 2-3 bin lira gibi ücretler aldığını, yeşil pasaport haklarının diğer akademik meslek grupları ile birlikte yok sayıldığını anlatmak istiyorduk. Bu yıl ki temamız “Veteriner Hekimlerin Zorluklarla Mücadele Azminin Güçlendirilmesi” olmasına rağmen bütün bu olumsuzlukların azmimizi kırdığını, azmimizin dayanıklılığımızın arttırılmasında bireysel mücadelemizin yeterli olmayacağını, bütün meslek kuruluşlarımızın, hükümetlerin, yeterli eğitim-öğretim, rehberlik ve işbirliğini artıracak şekilde veteriner hekimleri desteklemesi gerektiğini anlatmak istiyorduk. Sağlıklı beslenmenin başarılı ve mutlu toplumlar yaratacağını; Sağlıklı beslenmenin en temel insan hakkı olduğunu, bunun için de hayvansal proteinin önemini, başarılı bir hayvancılığın da ancak huzurlu ve mutlu veteriner hekimlerle olacağını anlatmak istiyorduk. Ancak 25 Nisan Pazartesi, Türk Veteriner Hekimleri açısından acı bir güne uyandık. Yozgat Sorgun’da bir kesimhanede meslektaşımız eski Yozgat Veteriner Hekimler Odası Başkanı sorumlu Veteriner Hekim Volkan LALE, mezbahanede kesilen bir sığır etinin Halk Sağlığına uygun olmadığı için tüketimine izin vermediği gerekçesiyle bıçaklanmış ve arkasında 3 küçük yetim bırakarak şehit edilmiştir. Meslek şehidimize Allahtan rahmet ailesine sabır diliyorum. Meslektaşımızın tek kaygısı insanları ve halk sağlığını korumaktı. Kesimhanelerin kesim yapılan yerlerine görevlilerden başkasının girmesi yasak olduğu halde dışarıda kasaplık yapan ve kesimhanede olmaması gereken insanların oraya girebilmesi manidardır. Ülkemizin birçok yerinde ruhsatlı kesimhanelerin olmaması, kesimhanelerin kendi görevlilerinin bulunmaması; Veteriner Hekimleri kasaplar ile karşı karşıya getirmektedir. Veteriner hekimlik eğitim-öğretimi, uzmanlık, istihdam, özlük hakları, mevzuat, mesleki uygulamalar, kamuda örgütlenme, Tek Sağlık uygulamaları, sağlıkta şiddet yasasına dahil olma, sağlık meslek grubunda yer alma ve iş sağlığı gibi birçok konudaki sorunlar henüz giderilememiştir. Gerek veteriner hekimlik uygulamalarının, gerekse ülkemiz hayvancılığının problemlerinin çözüme kavuşturularak daha yüksek standartlara ve daha ileri seviyelere gelmesini ümit ediyoruz. Altı kıtada sayıları 1.8 Milyonu bulan veteriner hekim tarafından kutlanan bu gün veteriner hekimler için onur kaynağı, gurur ve mutluluk kaynağıdır. Dünya Veteriner hekimler gününü kutluyor, mesleğimizi şiddetten uzak bir ortamda rahatlıkla yapabileceğimiz daha mutlu yarınlara vesile olması diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Program hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Reklam

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.