Hatay SMMMO’da kongre süreci başladı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 03:34

Hatay SMMMO’da kongre süreci başladı

Hatay Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda kongre süreci başladı.

reklam
Hatay SMMMO’da kongre süreci başladı
Son Güncelleme :

29 Mayıs 2022 - 13:47

581 views

Hatay SMMMO’da kongre süreci başladı

Hatay Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda kongre süreci başladı.


Tahsin Kırık’tan boşalacak olan başkanlık koltuğuna Jale Marufoğlu, İnal Öfkeli ve Ahmet Çağlar aday oldu.
Hatay SMMMO 24.olağan genel kurulunun 1.gününde Türmob Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Cemal Yükselen’in Divan başkanlığını yaptığı genel kurul görüşmeleri gerçekleştirildi.


Genel kurula geçmiş dönemde Bakanlık ve Milletvekilliği yapan Nihat Matkap, HBB Başkan Vekili Murat Hayzaran, Adana YMM Başkanı Kemal Altunay, Mersin Oda Başkanı Emin Levent Türkili ve yönetimi, İskenderun Oda Başkanı

İbrahim Kaynar ve yönetimi, geçmiş dönem oda başkanları Merih Hasan Yıldırım, Alaaddin Özbülbül, Türhak Başkanı Abdullah Korkmaz, Hamok üyesi başkanlar Cem Hüzmeli, Cihat Açıkalın, Burcu Bahçeci, Nebil Seyfettin, Yahya Hamurcu, İnal Büyükaşık, Riyad önal, Basın Mensupları ve muhasebeci-mali müşavirler katıldı.


ÖFKELİ: İLKELERİMİZDEN ÖDÜN VERMEDİK, VERMEYECEĞİZ


Kongrenin ilk gününde konuşan aday İnal Öfkeli; “Seçim sonucunda yönetim kurulu üyeliği ve TÜRMOB delegeliği kazanan Selahattin Hamurcu, verdiği sözü tutarak aday olmadı ve bayrağı bize devretti.

Kendisine dürüst ve demokratik tavrından dolayı teşekkür ederim. Biz değişim grubu olarak seçimlere katılıyoruz. Biz ne söylediysek yaptık, hayal satmadık. Bunun gururuyla buradayız. Değişim bizimle başladı. İlkelerimizden ödün vermedik. Bundan sonra da ödün vermeyeceğiz.

Dünya değişiyor ama odamızı yöneten zihniyet hiç değişmiyor. Meslektaşların ötekileştirilmesi, odaya yabancılaşması anlayışı hiç değişmiyor. Konulaşım ki meslektaşlarımız kendilerini yeniden mesleğe ve odaya ait olsunlar.

Biz meslek mensubu havuzu oluşturacağız ve meslek mensuplarıyla etkin olarak kullanacağız. Meslektaşlarımız sosyal medyadan ya da ahbap-çavuş ilişkileriyle iş aramasın istiyoruz. Yeni meslektaşlarımıza ulaşamadık, adresleri bizden gizlendi. Hepsinden özür diliyoruz.

Seçildiğimiz taktirde bizleri hep yanlarında görecekler. Şimdi artık mesleğimize daha sıkı sarılıp sahip çıkacağız. Meslektaşlarımıza şimdi siz seçin ve odanızı siz yönetin diyoruz. Değişim ruhuyla hareket eden yol arkadaşlarıma teşekkür ediyor, genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


ÇAĞLAR: KONGREMİZ CENTİLMENCE BİR ORTAMDA GEÇSİN
Hatay Mesleki Dayanışma grubu adına aday olan Ahmet Çağlar da; “Kongremizin centilmenliğe yakışır bir ortamda geçmesini diliyorum.

Biz değişimi 2016 yılında başlattık. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza değer verilmesini yaptığımız çalışmalarla biz başlattık.

Meslektaşlarımız verilecek eğitimlerin yanı sıra sektörel anlamda çalıştaylar düzenleyeceğiz. Uygulamaya yönelik eğitimleri ilçelerde de düzenleyeceğiz. En büyük sorun haksız rekabettir. Bunun önüne geçmek için radikal çözümler üreteceğiz.

Haksız rekabet kurulunun daha aktif çalışmasını sağlayacağız. Yanlış yapanın üsüne gidebilecek bir kurul oluşturacağız. Aktif projelerle üyelerimize yöneleceğiz. Herkesi kucaklayan, birlikte hareket eden bir sistemle oda yöneteceğiz. Hep birlikte çözümden yana olalım. Genel kurulumuzun mesleğimize ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


MARUFOĞLU: GENÇLER VARSA UMUT HER ZAMAN VARDIR


Hatay Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu’nun adayı Jale Marufoğlu; “Hatay SMMMO 24. Dönem Genel kurulunun hayırlı olmasını diliyorum.

Biz geride kalan süre içerisinde meslektaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Gördüğümüz destek ve güven moralimizi yükseltmiştir.

Ülkemiz çok zor dönemden geçiyor. Meslektaşlarımızın hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz. Gençlerden aldığım güçle açıkça diyorum ki “Gençler varsa umut her zaman vardır” ifadelerini kullandı.


KIRIK: YÖNETİMİMDEKİ ARKADAŞLARA UYUMLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM
Başkanlığı sona eren Tahsin Kırık da yaptığı veda konuşmasında; “Geçmiş döneme yönelik eksiklikler hepimizin eksiğidir.

Bizim yönetimimizde, şimdiki mevcut 3 adayın yönetimindeki isimler vardı. Listeleri dışarıya vermemiz hukuken yasaktır. Son güne kadar adayların çıkmasını amaçladık.

Odayı kurumsal olarak düşündük. Tüm gruplara eşit mesafede durmaya çalıştık. Kimseyi vesayet altına almadık. Yönetimimdeki arkadaşlara uyumlu çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.
Selamlama konuşmasının ardından kongrenin ilk günü sona erdi.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Reklam

Reklam

reklam

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN