Hatay SMMM Odası: ‘’GEÇMİŞ OLSUN HATAY’’ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 12:29

Hatay SMMM Odası: ‘’GEÇMİŞ OLSUN HATAY’’

Hatay SMMM Odası: ‘’GEÇMİŞ OLSUN HATAY’’
 Hatay SMMM Odası Yönetim Kurulu Adına Başkan Tahsin Kırık, Hatay’ın birkaç noktasında devam eden yangın dolayısıyla yayınladığı mesajında, Hatay halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

reklam
Hatay SMMM Odası: ‘’GEÇMİŞ OLSUN HATAY’’
Son Güncelleme :

07 Eylül 2020 - 15:01

206 views

Hatay SMMM Odası: ‘’GEÇMİŞ OLSUN HATAY’’

 Hatay SMMM Odası Yönetim Kurulu Adına Başkan Tahsin Kırık, Hatay’ın birkaç noktasında devam eden yangın dolayısıyla yayınladığı mesajında, Hatay halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının söndürülmesinin ardından ağaçlandırma çalışmalarının sadece lafta kalmamasını, yapılacak olan ağaçlandırma çalışmalarında kendilerinin de katkı vermeye hazır olduklarını ifade eden Kırık, açıklamasında:‘’Samandağ ilçemize bağlı bölgelerde bir kaç yerde birden başladığı söylenen ve giderek Antakya’ya doğru yayılan Amanos ormanlarındaki yangın ilimizin ciğerlerinin yok ediyor.  Bu tür yangınların kasıtlı olarak maden arama alanları ya da konut alanları açmak için yapılıyor olma şüphesi yetkililer tarafından ciddi şekilde soruşturulup aydınlatılmalı ve varsa sorumluları en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

 AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINDA YER ALMAYA HAZIRIZ

Her yangından sonra duyduğumuz “ yanan yerler ağaçlandırılacak ve amacı dışında kullanılmasına müsaade edilmeyecek” şeklindeki kamu beyanlarının yerine getirilmiyor olması kötü niyetli ve çıkar düşkünü insanları maalesef cesaretlendirmekte ve bu tür yangınların önünün alınamaması sonucunu doğurmaktadır. Bu kez böyle olmaması için kamu kurumları ve STK’ların daha aktif sorumluluk almasını diliyor ve bekliyoruz.

BAŞKAN KIRIK: ‘’SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ’’

Hatay SMMM Odası olarak ciğerlerimizi yok eden yanan ormanlarımızın yeniden ağaçlandırılması konusunu takip etmeye ve katkı vermeye hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.  Bir daha yaşanmaması dileğiyle,  yangının söndürülmesinde görev alan tüm ekip ve yurttaşlara teşekkürü borç biliyoruz.’’ İfadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.