Hatay MMO’da 40. yıl plaketi verildi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 09:09

Hatay MMO’da 40. yıl plaketi verildi

Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi’ne bağlı Hatay şubesinde üyelerden mesleğinde 40’ıncı hizmet yılını dolduran üyelere plaketleri verildi.

reklam
Hatay MMO’da 40. yıl plaketi verildi
Son Güncelleme :

27 Aralık 2022 - 15:43

227 views

Hatay MMO’da 40. yıl plaketi verildi

Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi’ne bağlı Hatay şubesinde üyelerden mesleğinde 40’ıncı hizmet yılını dolduran üyelere plaketleri verildi.

Antakya temsilciliğinde gerçekleşen programa Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi Sekreteri, teknik müdürü ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Hatay temsilciliğinin yenilenen ofisinde düzenlenen toplantıda mesleğinde 40.yılını dolduran saygıdeğer üyelerimize hatıra plaketi armağan edildi.

Hatay Şubesi’nde 40. Yıllarını dolduran Cemile Sibel Ülkümen, Nizamettin Atahan, Cemal İlhan Asım, Suzan Aşkar, Tahsin Azazi, Bekir Fettah, Sezai Kalaycıoğlu, Refik Özal, Sabahattin Reyhan’a plaketleri takdim edildi.

ÇELEBİ: MESLEĞİMİZ HAYTI YAŞANABİLİR KILMAKTADIR

Şube Sekreteri Özgür Çelebi programda yaptığı konuşmada; Bugün burada Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi’ne bağlı üyelerimizden mesleğinde 40’ıncı hizmet yılını dolduran meslektaşlarımıza “HİZMET PLAKETLERİNİ” takdim etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Böyle bir günde burada sizlerle birlikte olmaktan duyduğumuz memnuniyeti ve mutluluğu dile getirmek isterim. Sözlerime burada toplanmamızın gerekçesi olan ve günün önemini de vurgulayacak olan bir kavramı açıklayarak başlamak istiyorum.

Mühendislik; matematik ve temel bilimlerin ortaya koyduğu, teorik ve deneysel araştırmalar, tecrübe ve uygulama yoluyla kazanılmış bilgileri akıllıca kullanarak doğadaki madde ve enerjiyi ekonomik olan yöntemler geliştirerek insanoğlu yararına sunan bir meslektir. Sosyal yaşantımızda meslek alanımız ile ilgili konular vazgeçilmez ve uygulanması zorunlu kurallarla doğrudan ilişkilidir. Hayatın yaşanılabilir bir şekle kavuşturulmasında mesleğimizin önemi büyüktür.

Mesleğimizin ilgi ve faaliyet alanları sosyal yaşantımız içerisinde çok geniş bir yere sahiptir. Sabah güne başlanmasından itibaren günün sona ermesine kadar geçen zaman diliminde karşımıza çıkan çoğu şey meslektaşlarımızın çalışmaları sonucu insanlığın hizmetine sunulan şeylerdir. Bu sebeple meslektaşlarımız geçmişten bu yana her zaman, ilgi alanları ve faaliyetleri ile ilgili olarak insanlığı bilgilendirmeyi ve onlara faydalı olmayı görev edinmişlerdir. Bunu yaparken de amaçları insanların hayatlarını kolaylaştıracak ve güvenli yaşamalarını sağlayacak bilgileri kendilerine ulaştırabilmek olmuştur.

MESLEĞİMİZİN PROFİLİ YILLAR ÖNCESİNE GÖRE ÇOK DEĞİŞTİ

Mühendislik ve mühendis profili, 20-30 yıl, hatta 10 yıl öncesine göre çok değişmiştir ve değişmeye de devam etmektedir. Bütün bu gelişmeler, mühendislik açısından, tasarım ve konstruksiyonun boyut değiştirmesi; mühendislik uzayının, mühendislik işlevlerinin yerine getirildiği ortam ve bu işlevler yerine getirilirken yararlanılan araçların değişmesi demektir.

Yani zor olduğu kadar zevkli de olan mühendislik her zaman gelişen ve kendini yenileyenlerin mesleğidir. Bu meslekte 25, 40, 50 hatta daha fazla hizmet etmiş olan meslektaşlarım bunu başaran kişilerdir.

TÜM MESLEKTAŞLARIMI CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDERİM

Mühendislik, bilgi ve becerinin uzun soluklu elde edildiği ve üst düzey tecrübe gerektiren bir meslektir. Bu münasebetle meslekte geçirilen her bir yıl mühendislik binasına konan ek bir taş gibidir. Mesleğimize uzun yıllar hizmet etmiş ve hala da hizmet eden meslektaşlarımı canı gönülden tebrik eder, hayatlarında daha nice başarılara imza atmalarını temenni ederim” ifadelerini kullandı.

Plaket takdim töreni çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. Toplantı sonrası üyeler ve misafir yöneticiler ile akşam yemeği yenildi.

Reklam

Reklam

 

Reklam

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.