Hatay Mimarlar Odası 9. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 20:13

Hatay Mimarlar Odası 9. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Mimarlar Odası Hatay Şubesi’nin 9. Olağan Genel Kurulu ve Seçimleri 29-30 Ocak 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

reklam
Hatay Mimarlar Odası 9. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
Son Güncelleme :

02 Şubat 2022 - 0:50

670 views

Hatay Mimarlar Odası 9. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Mimarlar Odası Hatay Şubesi’nin 9. Olağan Genel Kurulu ve Seçimleri 29-30 Ocak 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.


Gerçekleşen seçimlerde başkanlığa yeniden Mustafa Özçelik seçildi. Cumartesi günkü faaliyet ve denetleme raporlarının okunması ve kabulü sonrası, Pazar günü seçimler yapıldı ve tek liste ile gidilen seçimler sonunda, Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanlığına Mustafa Özçelik yeniden seçildi.


ÖZÇELİK: KONGREMİZ MESLEĞİMİZE HAYIRLI OLSUN
Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Özçelik kongrede yaptığı konuşmada; “Hepiniz 9. olağan genel kurulumuza hoşgeldiniz. Genel anlamda son 2 yıl ciddi bir pandemi süreci içinde geçti. Çoğu zman eve kapanarak, uzaktan bağlanarak bu süreci geçirmeye çalıştık. Bu süreç ülkemiz ve dünya için ciddi sıkıntılar yarattı. Çok uzun zamandır devam eden Suriye savaşı dolayısıyla Hatay ‘da ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Mesleki alanımızda da daralma yaşandı. Gerçekten zorlu bir 2 yıl geçirdik. Umuyoruz ki daha rahat bir ortama dönmeyi umutla bekliyoruz. Oda organlarında yer alan tüm meslektaşlarımız bu süreçte özveriyle çalıştı. Önümüzdeki süreçte yeni mezun olan meslektaşlarımızla kaynaşma etkinliklerimiz gerçekleşecek. Eğitimlerimiz önümüzdeki ay yapılabilir duruma geliyor. Ben 8. dönemde görev ala tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Biz hem temsilciliğimizle hem genel merkezimizle iletişim halinde olduk. Umarım daha iyi şeyler yapar duruma geliriz. Genel kurulumuzun ve seçimimizin mesleğimize ve kentimize hayırlı olsun” dedi.


HÜZMELİ: ZOR SÜREÇTE ÇALIŞMA YAPIYORUZ
HAMOK Dönem Sözcüsü Cem Hüzmeli yaptığı konuşmada; “9. Olağan krulun Hatay’a hayırlı olmasını diliyorum. HAMOK’a Mustafa Özçelik’in katkıları çok fazla. Son süreçte yaşanan enflasyon ve zamlar tüm halkımızı zor bir sürece soktu. Artan zamların enflasyon rakamları içinde yer almaması bizi eşi benzeri görülmemiş bir yoksulluk tehdidi ile karşı karşıya bırakmış durumda. Enflasyonun yükü milyonların üzerine yıkılmıştır. Bu gibi zorluklar içinde çalışma yürütmeye çalışıyoruz. Mustafa Özçelik başkanımıza çalışmalarından ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


KİMYON: ODANIN ENERJİSİ TÜKENMİŞ
Mimar Ercüment Kimyon, odanın enerjisi tükenmiş arkadaşlar. Oda üye sayımız 660. Ama katılım %10 bile değil. Genç arkadaşlarımız morallerini bozmasın. Bu seçimlerde Mimarlar Odası’nın yönetiminde değişiklik yapılsın. Cumhurbaşkanlığı’nda olduğu gibi 2 dönem başkanlık kısıtlaması getirilmeli. Yoksa 2 dönemden fazla görevde kalırsanız enerjiniz tükenir. Salonlar dolmaz. Katkı da sağlanmaz. Mali durumumuz iyi değil. İnşaat alanlarındaki mesleki denetimler yetersiz. Mali raporlar yetersiz. Özensiz hazırlandığı anlaşılıyor. Çalışma lafla olmaz. Mimarlar meslekten koptu. İmzacılık yapılıyor. Hatay Şube yönetiminden bahsedilemez. Hatay’ın bütününü kapsamıyor. Diğer ilçeler yok. Eğer Antakya Şubesi ise isminin değişmesi lazım. Kendiniz pişirir kendiniz yerseniz tablo bu noktaya gelir. Kentin her yeri imar talanından geçilmiyor. Gerekli yerde hukuki mücadelemizi yapacağız. Tek dava açtığımız yer Arsuz’da bir cami yeri. Oraya gelene kadar en az 100 dava açmamız lazım. Oda spesifik olarak 1 noktaya dava açmış. Hatay’ın alanı 540 bin hektar. 15 ilçe var. Her ilçe imar planı yapıyor. Böyle bir anlayışla kentlere sahip çıkamayız. Biz ilk kuruluşumuzda Mehmet Yeloğlu bu odayı dikkate almadılar. Ne zaman dava açtık, o zaman resmi ziyaret talep edildi. Meslek odası böyle çalışamaz. Bizim nasıl mücadele edeceğimizin kuralları belli. Arkadaşlar biliyorlar, ama kulaklarının üstüne yatıyorlar. Ben 2 arkadaşımla beraber dava açmıştım. Ancak hakimler baro başkanından etkilendiler ve biz kağıt üzerinde kaybettik. Daha sonra oda yönetimi beni icraya verdi. Ancak 2 arkadaşımı icraya vermediler. Dava açtığım 2 arkadaşla bu yönetim kanka oldu. Bu yönetimle yenilik olmaz. Yeni bir heyecan gerekiyor. Bu anlayış sürerse bir adım öteye gitmez” ifadelerine yer verdi.
Kimyon’un açıklamalarının ardından Özçelik yeniden söz alarak değerlendirmelerde bulundu. Kimyon’un bu tavrı ile başarı elde edilemeyeceğini belirten Özçelik, dava açılması durumunda Hatay’ın imar planlarının duracağını, bunun da Hatay’ın zararına olacağını kaydetti. Bu sebeple dava açmamayı tercih ettiklerini kaydeden Özçelik, katkı sağlamak isteyen herkesi odaya davet etti.

reklam


ÖZÇELİK’İN YÖNETİM LİSTESİ BELLİ OLDU
Mimarlar Odası Hatay Şube Yönetimi şu isimlerden oluştu:
Mustafa Özçelik, Nurşen Avat Büyükaşık, Yücel Tileylioğlu, Murat Osmanoğlu, Mert Akbay, Ayten Deniz Küçüktaş, Mehtap Arslanyüreği.
Mimarlar Odası Denetleme Kurulu’na Ömer Rifaioğlu, Semih Asfuroğlu ile Mustafa Öz seçilirken, Genel Merkez Delegeleri ise şu isimler oldu: Mustafa Özçelik, Nurşen Avat Büyükaşık, Yücel Tileylioğlu, Feryal Koray, Koray Tanın, Abdullah Uçar, Özgür Murt, Sabri Emre Uras, Necati Sert, Mehmet Tolga Yiğit, Mehmet Fatih Yıkıcı.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.