Hatay lojistik gücü ile geleceğin yıldızı olacak « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 23:12

Hatay lojistik gücü ile geleceğin yıldızı olacak

UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Hatay’ın ihracatta inanılmaz bir başarı gösterdiğini, sadece yaş meyve sebze değil; mobilyadan otomotiv yedek parçaya kadar her türlü ürünü ihraç eden bir şehir haline geldiğini söyledi ve bunda güçlü lojistik firmalarına sahip olmasının büyük payı olduğunu söyledi.

reklam
Hatay lojistik gücü ile geleceğin yıldızı olacak
Son Güncelleme :

16 Haziran 2021 - 15:39

228 views

Hatay lojistik gücü ile geleceğin yıldızı olacak

UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Hatay’ın ihracatta inanılmaz bir başarı gösterdiğini, sadece yaş meyve sebze değil; mobilyadan otomotiv yedek parçaya kadar her türlü ürünü ihraç eden bir şehir haline geldiğini söyledi ve bunda güçlü lojistik firmalarına sahip olmasının büyük payı olduğunu söyledi. “G7 ülkeleri ulaştırma sektörüne 40 trilyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Bu yatırımın binde biri bize gelse 40 milyar dolar yapar” diyen Nuhoğlu, Hatay’ın önümüzdeki yılların en hızlı büyüyen şehri olacağının kaydetti.

REKLAM

HATAY’IN İHRACATI 500 MİLYON DOLAR

UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Hataylı nakliyecilerle bir araya gelerek sektörün bugünü ve yarını ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Nuhoğlu, Hatay’ın ülke ekonomisi ve ihracatı için verdiği katkıya dikkat çekti. Hataylı nakliye firmalarının inanılmaz bir başarı örneği gösterdiğini, Orta Doğu’ya, Orta Asya’ya, Avrupa’ya taşıma yapan bölge nakliyecilerinin bu şehrin, bu ülkenin yüz akı olduğunu belirtti. Güçlü lojistik firmalarının katkılarıyla Hatay’dan artık sadece yaş meyve sebze ve gıda ürünleri ihraç edilmediğini, mobilyadan otomotiv yedek parçaya kadar her türlü ürünün bu bölgeden dünyanın her yerine gönderildiğini söyledi. Hatay’ın ülkemiz için çok iyi bir model olduğunu belirten Nuhoğlu, “10 yıl önce tüm Türkiye’de 200 milyon dolar tarım ürünü ihracı varken bugün Hatay tek başına 500 milyon dolar tarım ürünü ihracatı yapıyor” dedi.

ULAŞTIRMA SEKTÖRÜNE 40 TRİLYON DOLARLIK YATIRIM

Lojistik sektörünün öneminin sürekli arttığını pandemi ile yıldızının parladığını anlatan Nuhoğlu, Çin ve G7 ülkelerinin lojistik sektörüne yönelik yatırımlarına dikkat çekti. Çin Tek Kuşak Tek Yol için 3 trilyon dolar yatırım yaptı ve hala yapmaya devam ediyor. G7 ülkeleri yeni bir karar alarak 2035 yılana kadar ulaştırma sektörüne 40 trilyon dolar yatırım yapacaklarının bilgisini verdi. “Bunun binde biri Türkiye’ye gelse bu 40 milyar dolar eder” diyen Nuhoğlu Hatay’ın bugüne kadar yaptıklarının gelecek için ne kadar şanslı olduğunu gösteriyor açıklamasını yaptı.

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.