HATAY HALKI ,HATAY EĞİTİM SEN’Nİ YALNIZ BIRAKMADI « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:46

reklam

HATAY HALKI ,HATAY EĞİTİM SEN’Nİ YALNIZ BIRAKMADI

Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından üyelikleri askıya alınarak görevlerine son verilen Eğitim-Sen Hatay Şubesi Meşru Yönetim Kurulu üyeleri tarafından, Dünya Öğretmenler Günü kapsamında Defne Sümerler Amfi Tiyatroda bir etkinlik düzenledi.

HATAY HALKI ,HATAY EĞİTİM SEN’Nİ YALNIZ BIRAKMADI
Son Güncelleme :

10 Ekim 2019 - 13:54

342 views

Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından üyelikleri askıya alınarak görevlerine son verilen Eğitim-Sen Hatay Şubesi Meşru Yönetim Kurulu üyeleri tarafından, Dünya Öğretmenler Günü kapsamında Defne Sümerler Amfi Tiyatroda bir etkinlik düzenledi. 

Sevilen sanatçı İlkay Akkaya’nın yanı sıra yerel müzik gruplarından Grup Bariyer ve Bengi Müzik Evi Topluluğu tarafından verilen konserlerle katılımcılar müziğe doydu.  Sanatçılar seslendirdikleri şarkıların yanı sıra Eğitim-Sen Hatay Şubesi’nin görevden alınması kararı karşısında da sendika emekçilerinin yanında olduklarını ifade ettiler.

Gecede Hatay Eğitim-Sen Yönetim Kurulu adına bir konuşma yapan Başkan Deniz Ezer, “darbe” olarak tanımladıkları süreci bir kez daha anlattı.

Hatay Eğitim-Sen Şubesi olarak verdikleri mücadeleyi ve gerçekleştirdikleri eylemleri anlatan Ezer, “Eğitim-Sen Genel Merkezi bizi ihraç ederek yerimize kayyum atadı.  Neden bu sürece gelindi? Eğitim-Sen’in 106 şubesi var. Bizim şubemiz OHAL şartlarında bile meydanlara çıkan tek şubedir. Bu süreçte 12 bin kamu emekçisi açığa alınmıştı. Bunların 928’i Hatay’dandı.  Hatay Eğitim-Sen tüm Türkiye’ye bir ders verdi. Halkımızın da desteğiyle kesintisiz eylemler başlattık. Herkes o süreci kabullenmişken, mesela genel merkezimiz ve KESK ölü numarası yaparken Hatay Şubesi 80 gün boyunca süren eylemlerle 928 kamu emekçisinin tekrar işe iadesini sağladı. Bu bizim için büyük bir zaferdi” dedi.Hatay Eğitim-Sen olarak emperyalizme karşı olduklarını vurgulayan Ezer, “O süreçte genel merkezle bir çatışma yaşadık. Bu çatışmazlığın temelinde Suriye politikası vardı. Biz Suriye’nin emperyalizme karşı mücadelesinde Suriye halklarının yanında durduk. Bu süreçte bize hükümetin diliyle Esed’çi dendi. Bize Şam Şubesi demeye başladılar. Bir şey demedik. Geldiğimiz noktada herkes Esad’ın etrafında birleşiyor.  Biz emperyalizme karşı mücadele eden kimse onun yanında oluruz. Bu sürecin bir bedeli vardı. Sendikamız açığa alınan emekçiler konusunda ölü taklidi yapmaya devam etti.  Sessiz kalmaya devam ettiler. Ocak ayında hiç kabul etmeyeceğimiz bir soruşturma kağıdı geldi. Sosyal medya hesaplarımızı incelediler. Yaptığımız açıklamaların sendikanın itibarını düşürdüğü iddia ettiler. Sosyal medya hesaplarının incelenmesi faşizmdir. Bunu kesinlikle kabul etmedik ve üye meclisimizin aldığı kararla savunma vermeyi reddettik. 16 Eylül’de bir kağıt geldi. Toplamda 9 kişi ihraç edildik. Gerekçe açıklayamadılar. Türkiye genelinde 22 kişi tasfiye edildi. Bunların ortak noktası faşizme direnen insanlar olması. Hiçbir zaman doğrularda ayrılmayacağız” sözlerini kullandı.

konser İlkay Akkaya’nın hayranları ile fotoğraf çekimi ile son buldu. (Haber/Fotoğraf: Levent AŞKAR)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.