HATAY BÖLGESİ SATRANÇ EĞİTMENİ TOKAT İLİNDE SATRANÇ ANTRENÖRLÜK KURSU VERDİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Nisan 2024 - 23:47

HATAY BÖLGESİ SATRANÇ EĞİTMENİ TOKAT İLİNDE SATRANÇ ANTRENÖRLÜK KURSU VERDİ

reklam
HATAY BÖLGESİ SATRANÇ EĞİTMENİ TOKAT İLİNDE SATRANÇ ANTRENÖRLÜK KURSU VERDİ
Son Güncelleme :

26 Eylül 2017 - 15:36

274 views

     HATAY BÖLGESİ SATRANÇ EĞİTMENİ TOKAT İLİNDE SATRANÇ ANTRENÖRLÜK KURSU VERDİ

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Tokat İlinde 10-17 Eylül 2017 tarihleri arasında Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonunda 2. Kademe Satranç Antrenörlük Kursu yapıldı.

8 gün süren kursu, Hatay Bölgesinden Eğitim Görevlisi FIDE Instructor (3. Kademe Kıdemli Satranç Antrenörü) Bülent Aşkar tarafından verilen kursa,Tokat, Denizli, Aydın, Eskişehir, Sivas, Sinop, Burdur, Ordu, Kırşehir ve çevre illerinden toplam 20 kursiyerin katıldığı seminerde, Genel Antreman Bilgisi, Sporcu Sağlığı ve Beslenme, Spor Psikolojisi, Sporda Yönetim ve Organizasyon, Sporda Ölçme ve Değerlendirme, Yetenek Seçimi ve İlkeleri, Özel Antreman Bilgisi ve Spor Dalı Oyun Kuralları gibi konular anlatıldı.

Toplam 48 saatlik ders sonunda, 18 Eylül 2017 tarihinde yapılan sınavın ardından kurs sonunda açıklamada bulunan Kurs Eğitmeni FI Bülent AŞKAR, “Türkiye Satranç Federasyon tarafından illerde gerçekleştirilen bu kurs ve seminerlerin satranç gelişiminde önemli bir katkı olacağı ve yeni antrenörlerin yetiştirilmesi bakımından büyük önem arz etmektedir.

Seminerler sonunda yapılan sınavda başarılı olan kursiyerler, bulundukları şehirlerde yeni satranç kulüplerinin açılacağını ve binlerce öğrencilerine kulüpler aracılığıyla ve İlköğretim Okullarında açılacak olan “Seçmeli Satranç Derslerini” okutacak ve Okul Satranç Kulüplerinde egzersiz yaparak öğrencileri yetiştirmek üzere dersler verilip, yeni satranççı genç yeteneklerin keşfedileceğini belirterek, Federasyon tarafından illerde açılacak seminerlerle antrenör eğitimlerinin hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.”

Seminerin ardından yapılan sınavda başarılı olacak kursiyerler, 2. Kademe Antrenör Belgesi unvanını kazanacaklar. (Haber/Fotoğraf: Bülent AŞKAR)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.