Hatay Barosu’nda seçim zamanı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 23:52

Hatay Barosu’nda seçim zamanı

Hatay Barosu Genel Kurulu, yeni başkanını seçmek için bugün sandık başına gidiyor.

reklam
Hatay Barosu’nda seçim zamanı
Son Güncelleme :

11 Nisan 2021 - 10:06

5.082 views

Hatay Barosu Genel Kurulu, yeni başkanını seçmek için bugün sandık başına gidiyor. Dün gerçekleşen genel kurulda baro başkan adayları avukatlara seslendi.

Hatay Barosu Başkanı ve başkan adayı Ekrem Dönmez’in yanı sıra başkan adaylığı için H. Cihat Açıkalın, Mehmet Duduoğlu ve Rasim Hişmioğulları da aday oldu. Deneyimli avukat Nabi İnal’ın Divan Başkanlığı’nı yaptığı toplantıda başkan adayları söz alarak genel kurula hitap ettiler.


AÇIKALIN: SOSYAL BAROCULUĞU HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Hatay Barosu Başkan Adayı Av. Cihat Açıkalın yaptığı konuşmada, “Bir hukukçunun sözü yazı kadar kıymetlidir. Sayın Başkan 2020 yılında bir daha aday olmayacağım demişti. Biz isteriz ki verilen sözler tutulsun. Birçok projeyi, çözüm önerilerimizi anlattık.

Genç ofis projemiz vardı. İnandırıcı olmadığı söylendi. Ancak Mersin-İzmir gibi barolar bu projeyi hayata geçirdi. Yardım projemiz de diğer barolar tarafından hayata geçirilen projelerdir. Bu tür öneriler baromuzu zenginleştirir. Genel kurul bu yetkiyi bize verirse bu projeleri hayata geçireceğiz. Geçtiğimiz günlerde öldürülen meslektaşımız 150 liralık iş için can verdi. Bu meslek 150 liralık işe ne zaman düştü. Bir baronun görevi sadece meslek içi eğitim vemek olmamalıdır. 105 Bin TL’lik çiçek gideri var. Bir tarafta 150 TL için can veren meslektaşımız var bir yandan da 105 Bin TL’lik çiçek giderimiz var. 105 Bin TL’yi çiçekçiye vereceğimize aidat ödemekte zorluk çeken meslektaşlarımıza katkı olarak verilebilir. Gerçeğe sırtımızı dönerek gelecek planlanmaz. Barolar birilerinin konfor alanı olmaktan çıkarılmadıkça meslektaşlarımız öldürülmeye devam edecektir. Sosyal baroculuk anlayışının tüm barolara ışık olması tek amacımızdır. Huzurlarınızda sosyal baroculuk projemize destek veren, omuz omuza yürüyen yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.


DÖNMEZ: HALKIMIZ, MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN ADAYIZ
Ekrem Dönmez, “Huzurunuza 2,5 yıllık borcunu ödemiş bir baro başkanı olarak çıkıyorum. 2,5 yılda ne dediysek dümdüz söyledik. Asla karnımızdan konuşmadık. Asla kimseden çekinmedik. Son 1 yılda baromuza 300’den fazla avukat katıldı. 105 Bin TL’yi 300’e bölersek 400 TL gibi komik bir rakam çıkar. Bu da hesap bilmemezliktir. Biz baro binası sözü verdik. Ancak bu TBB’nin sorunudur. Barolar arasında eşit davranılmıyor. Bu binayı TBB eliyle yaptıracağız. Geç de olsa yaptıracağız. Avukatın ve halkının yanında bir baro yaratacağız. Asla kendimizi tekrar etmedik. Bizden kim yardım istediyse onun yanında olduk.

Hakim savcıdan şikayetçi olunca bile çekinmeden adımızı yazdık. Meslektaşımıza yapılan haksızlık bize yapılmıştır dedik. Biz yeniden adayız. Hayal satmadan gerçek çözüm için, bağımsız yargı için, kimseyi avukatsız bırakmamak ve savunma hakkına sahip çıkmak için adayız. İşkence ve kötü muameleye karşı çıkmak için adayız. Laikliği, hayvan haklarını, cinsiyet ve cinsel yönelik ayrımını lanetlemek için adayız. Katledilen kadınlar için salonlarda adalet aramak için adayız. Hukuktan başka hiç kimsesi olmayanların adına hukuku savunmaya devam edeceğiz. İyi ki Hatay’da baro var” şeklinde konuştu.


DUDUOĞLU: RAPORA YORUMSUZ OLARAK CEVAP VERİYORUM
Hatay Barosu Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu, “Barolar kamu kurumu niteliğindedir. Bizim hem kendimize hem de topluma karşı sorumluluğumuz var. Bu tür kurumların faaliyet raporlarının daha isabetli hazırlanmasını isteriz. Ben katıldığım hiçbir genel kurulda ibrada sorun yaratan biri değilim. Pandemi sürecinde gençlik komisyonuna 300 TL harcanmış Genç avukatların zor dönemden geçtiği şu günlerde daha fazla harcanmalıydı. Rapora yorumsuz olarak cevap veriyorum” ifadelerini kullandı.


HİŞMİOĞLU: AMACIMIZ DAHA ETKİN BİR BARO
Hatay Barosu seçiminde bir diğer başkan adayı olan Avukat Rasim Hişmioğlu, “Hukuk devletinin en önemli değeri olan hukuk güvenliğinin cidi anlamda zedelendiği bir dönemden geçiyoruz. Darbe girişiminden hemen sonra çıkartılan KHK’lar ile kamuda toplu ihraçlar başamış, basın susturulmuş, demokratik muhalefet susturulmaya çalışılmıştır. Biz ülke meselelerinin yanında baro sorunlarına da el atan ve asli sorunlara kalıcı çözüm getiren bir baro olacağız. Avukatın, baronun gücünü her an hissettiği bir baro anlayışı hayata geçireceğiz. Artık herkes avukatların yargının eşit gücü olduğunu anlamalıdır. Geldiğimiz noktada ihtiyacımız olan tek şey iletişime ve uzlaşmaya açık ama etkin ve kararlı bir yönetim anlayışıdır” ifadelerini kullandı.

BİLGİN: ADALETİN EKMEĞİNİ BİRLİKTE PİŞİRELİM
Avukat Ali Bilgin, “Bugün dayanışmanın yerini kibir ve bencillik almıştır. Baromuz varoluşunun tek amacı olan avukatlardan, ildeki STK’lardan kopmuştur. Seçim öncesinde görüştüğümüz meslek odaları baromuzun iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmadığını belirttiler. Hatay’ın genel sorunlarıyla ilgil oluşturulan komisyonlarda davet edilmesine rağmen Hatay Barosu’nun bulunmadığını gördük. Hatay’da baro var ama halkın bundan haberi yok. Yoksulluk seviyesinde yaşayan meslektaşlarımız var. Biz avukatlar, vekili olduğumuz halkın yılmaz savunucusuysak, baro da bizim yılmaz savunucumuz olmalıdır. Adaletin ekmeğini birlikte pişirmek dileğiyle” dedi.


KIZIL: DESTEK VERMEYE HAZIRIZ
Genç avukatlar komisyonu adına konuşan Deniz Can Kızıl, “Genç avukatlar komisyonunun gündeme gelmesinden mutlu oldum. Bu zaten konuşulmayan bir konu değil. Ama oturduğumuz yerden de çözüm olunmuyor. Sorun çözülmedikçe de genç avukatlar kanuna yabancılaşıyor. Genç avukatların bize değil, bizim onlara gitmesi için gerekli çalışmayı yönetim kurulu da olumlu bakarsa destek vermeye hazırız” dedi.

Reklam

Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekiminden sonra genel kurul sona erdi. Hatay Barosu, bugün yapılacak seçimin ardından yeni başkanını belirleyecek.

Haber/Fotoğraf: Levent AŞKAR

Reklam

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.