Hasırcı: Gençlik gelecektir « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 23:23

Hasırcı: Gençlik gelecektir

TÖB SEN Yürütme Kurulu Merkez Yürütme Kurulu Örgütlenme Sekreteri Hizam Hasırcı, 19 Mayıs Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

reklam
Hasırcı: Gençlik gelecektir
Son Güncelleme :

19 Mayıs 2021 - 12:34

342 views

Hasırcı: Gençlik gelecektir

TÖB SEN Yürütme Kurulu Merkez Yürütme Kurulu Örgütlenme Sekreteri Hizam Hasırcı, 19 Mayıs Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.


Hasırcı mesajında, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı, emperyalistler tarafından işgal edilmiş bir ülkeyi esaretten kurtarmak için atılan ilk adım olan 19 Mayıs 1919’un üzerinden 102 yıl geçti. 19 Mayıs’ın Türkiye gençliğine ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak armağan edilmiş olması anlamlı olsa da, Türkiye’de gençlerin yüzde 70’inin mutsuz olduğu,eğitim ve çalışma koşulları başta olmak üzere ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğu bir gerçektir.Ülkeyi ayakta tutacak gençlik umutsuzluk içinde,gelecek kaygısıyla yaşamaya tutunmaya calışırken maalesef imkan bulanda yurtdışına çıkmaya çalışıyor.Uzaktan eğitim ile birlikte iyice açığa çıkan firsat esitsizliği sorunu eğitim öğretimde sınıf farkını iyice hissettirmiştir. Gençligin sorunlarını çözmek için adım atmayanlar, gençlerin sorunlarına yönelik çözümleri olmayanlar “sevmiyorlarsa terketsinler” diyecek kadar hoyratça bir tavır göstermişlerdir.En büyük icraatları sorunları görmezden gelmek, yok saymak olmuştur. Boğaziçi Üniversitesi gençlerinin demokratik taleplerini vatan hainliği boyutuna getirecek kadar gençliği anlamaktan uzak bir tutum gelecek konusunda endişelendirmektedir.

REKLAM


TÖB-SEN AYDINLIK GELECEK İÇİN MÜCADELE EDECEK
Bu tutum, elbette gençliğin sorunlarını ve karşı karşıya oldukları tehlikeleri ortadan kaldırmamaktadır. Gelinen durum;gençler evde, okulda, üniversitede, iş yerlerinde baskıcı, otoriter uygulamalarla karşı karşıya kalmakta, kendilerini özgürce ifade edebilmelerinin, taleplerini dile getirmelerinin önüne sürekli yeni engeller çıkarılmaktadır. Eğitimli veya eģitimsiz gençlik arasında işsizlik oranı hızla artmakta, geçim şartları zorlaşmakta ve gençlerimiz gençliklerini yaşamaktan çok uzak bir çarpık düzenin esiri olarak yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır.Bu durum gencliği intihar’a sürüklemektedir. Türkiye gençliği, işsizlik ve güvencesizlik batağına mahkum edilmiştir. Ataması yapılmadığı için bugüne kadar 70’e yaķın öğretmen yaşamına son vermiş, yüzbinlerce öğretmen başka iş yapmaya mahkum bırakılmiştir. Gençlerin eğitim hakkından eşit ve parasız olarak yararlanması; laik, bilimsel, demokratik eğitim almaları ve firsat eşitliğinin sağlanması ,istihdam, iş güvencesi ve onurlu bir yaşam sürmeleri için gerekli adımlar atıldığında gençlerin içine itildiği karamsarlığın önüne geçilebilecektir.Buda 19 Mayıs Genclik Bayramını dahada anlamlı kılacaktır. TÖB SEN olarak gençlerimizin aydınlık bir gelecek konusunda mücadele edecegimizi belirtir bütün gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAM

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.