HASİAD’da yeni başkan Murat Hayzaran oldu « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 00:31

HASİAD’da yeni başkan Murat Hayzaran oldu

Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASİAD) 13. Olağan Genel Kurulu, HASİAD Evi’nde gerçekleştirildi.

reklam
HASİAD’da yeni başkan Murat Hayzaran oldu
Son Güncelleme :

03 Nisan 2021 - 18:16

257 views

Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASİAD) 13. Olağan Genel Kurulu, HASİAD Evi’nde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı’nı Mehmet Kılıçlar’ın yaptığı ve katılımın yoğun olduğu HASİAD 13. Olağan Genel Kurulda yeni yönetim kurulu, HASİAD geleneğiyle tek listeyle oluşturuldu. Murat Hayzaran başkanlık görevini A. Gökhan Alkan’dan devraldı.

HAYZARAN: HASİAD KART’I DEVREYE SOKACAĞIZ

Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği üyelerine özel HASİAD kart kurulacağını açıklayan Hayzaran: “ HASİAD kart, üyelerin birbirleriyle network ’ünü paylaşabileceği, ürün alıp satabileceği ve yapılacak anlaşmalar ile karttan yapılan anlaşmanın belli bir indirim sağlayabileceği üyelerimizin birbirleriyle iş yapmayı kolaylaştıran bir kart olacağını ifade etti. Hayzaran yaptığı açıklamada, “HASİAD’a çeşitli kademelerde destek oldum. Geçmiş tüm başkanlarımdan çeşitli deneyimler edindim. Genç girişimcilerin önünü açacağız. Dijitalleşmenin, büyümenin artık üretimle mümkün olduğunu biliyoruz. Bu konuda yarışmalar açarak gençlerin fikirlerini hayata geçirmek istiyoruz. HASİAD evini de tadilata alarak yenileyeceğiz. Sizlerle beraber güçlüyüz. Daha da güçlenmek için desteklerinizi bekliyorum” dedi.

ÇİNÇİN:

Öncelikle seçilen yeni yönetimi tebrik ediyorum. İnsanların işini kaybettiği dönemde, evlerinde tencere kaynamadığı bu dönemde kimsenin umurunda HADO, EXPO, Kanal İstanbul gibi şeyler yok. İnsanlar iş ve aş derdinde. Biz büyükşehir olunca hayat standardımız yükselir sandık. En başta sebze hali. Artık buradan kaldırılmalı. Çöp depolamayı bilmiyoruz. Bu sorunların çözülmesi lazım. Biz de hukuksal olarak bu sorunların hukuksal olarak takipçisi olacağız. Yeni yönetime hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, hepinizi sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ALKAN: HATAY’IN SORUNLARINI DİLE GETİRDİK
Genel kurulda konuşan eski başkan Gökhan Alkan, “Öncelikle hepinize 13. Genel Kurulumuza hoş geldiniz diyor; hepinizi şahsım ve yönetim kurulumuz adına saygıyla selamlıyorum. Göreve geldiğimiz Ocak 2018’den bu yana geçen 3 yılda ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan gelişmeleri tekrar şöyle bir sıralamak istersek eminim ki buradaki konuşma süreme yetmeyecek kadar çok şey yaşadığımızı açıkça söyleyebirilim. Fakat yine de hızlıca değinmek gerekirse, hâlihazırda var olan mülteci krizi, işsizlik rakamlarının hızla yükselmesi, Afrin Harekâtı, Ağustos 2018’de yaşadığımız kur krizi, yüksek faiz ortamı ve son olarak tüm dünyayı etkisi altına Covid-19 salgınının en başta gelen krizler olduğunu belirtebilirim.

Böylesine bir ekonomik ve politik ortamda HASİAD yönetim kurulu olarak, bölgenin en önemli ekonomik tabanlı sivil toplum kuruluşlarından biri olan HASİAD’ı, devraldığımız noktadan daha da yüksek bir çıtaya çıkarma hedefiyle çalışmalarımıza başladık. Hepimizin malumu olduğu üzere Hatay; coğrafi konumu, kültürel çeşitliliği ve sahip olduğu doğal kaynaklarıyla birçok farklı sektörü bünyesinde barındıran bir yapıya sahip. Sahip olduğu bu potansiyeli ortaya çıkarmak ve ilimizin gelişimine katkı sağlamak adına ortak akılla adımlar atılması gerektiğini ilk günden itibaren söylemiştik. Bunun yanında ilimizde var olan iletişim kopuklukları, siyasi çekişmeler ve bundan dolayı meydana gelen uyumsuzlukların kentimizi sadece olumsuz yönde etkilemekte kalmayıp mevcut sorunları daha da çözümsüz noktaya getirdiğini bir çok ortamda dile getirdik.
ÇOK SAYIDA ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRDİK
Bu süreçte gerçekleştirdiğimiz çalışmalara değinecek olursam; İlk olarak HADO projesi kapsamında Yönetim Kurulumuz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş ve STK temsilcilerimiz ile birlikte yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyareti ekonomik, kültürel ve stratejik anlamda uzun vadeli büyük hedeflerin gerçekleştirilmesi için atılan bir tohum olduğunu düşünüyorum. Bölgemizdeki iş insanlarımızın sesini ülke geneline duyurmak amacıyla TÜSİAD ve üst kuruluşumuz TÜRKONFED’i ziyaret ettik. Yine aynı amaçla Gebze ve Ankara’da birçok tesis ve kurum ziyareti yaptık. Siyasi temelli iletişim kopukluklarının giderilmesi amacıyla tüm siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile seçim sürecinde tüm belediye başkan adaylarını HASİAD Evi’mizde ağırladık ve Hatay ekonomisini güçlendirecek tedbirlerin hayata geçirilmesi adına istişarelerde bulunduk. Bu kapsamda, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu derneğimizde ağırlayarak Hataylı Sanayici ve İş İnsanlarının talep ve beklentilerini doğrudan ilettik. EXPO Mozaik Projesi kapsamında AB ve BM temsilcilerini ilimizde ağırlayarak bölgemiz ekonomisinin gelişmesinde öncü rol oynadık. 22 Ağustos 2019’da tüm üyelerimiz, STK temsilcilerimiz, kurum müdürlerimiz, Hatay Milletvekillerimiz ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın da katılımlarıyla 24. Kuruluş Yıldönümümüz dolayısıyla The Museum Hotel Antakya’da Gala Gecesi gerçekleştirdik ve 60 üyemize plaket verdik. Bu süre zarfında ayrıca, birçok faaliyet de yürüttük.

Üyelerimizin taleplerini ve beklentilerini yakından dinlemek ve varsa sorunlarına çözüm bulabilmeya yönelik üye ziyaretleri düzenledik. Protokol ziyaretleri kapsamında, onlarca kurum ve kuruluş ziyaret ettik. İlimizde gerçekleştirilen fuarları yakından takip ederek, bu fuarlarda yer alan üyelerimizin stantlarını tek tek ziyaret ettik. Hatay’ımızın nabzını tutan çok değerli basın mensupları ile birçok toplantı düzenledik ve basınımızı derneğimizin faaliyetleri hakkında bilgilendirdik. Aynı zamanda çeşitli kurum ve kuruluş temsilcilerini kendi evimiz olan HASİAD Evi’inde ağırladık. Şehrimizin önde gelen isimleri ve üyelerimiz ile birlikte 8 adet HASİAD Dergisi yayımlayarak tüm üyelere, iş çevrelerine ve STK’lara dağıtılmasını sağladık. Şimdi ise, önümüzde daha güzel günler, atılacak daha büyük adımlar var.


YENİ YÖNETİME BAŞARILAR DİLİYORUM
EXPO ve HADO projeleri kentimizin geleceğine şüphesiz ki çok büyük katkılar sağlayacak. Ayrıca, Hatay’ımızın gastronomi turizminde yakalamış olduğu ivme, yıllardır çözülmesi beklenen Samandağ-Arsuz yolunun Sayın Valimiz Rahmi Doğan’ın aldığı tarihi bir kararla ve milletvekillerimizin de değerli destekleri ile açılması, Hatayspor’umuzun 53 yıl aradan sonra Süper Lig’e yükselmesi ilimize çok önemli katkılar sağlayacak. Bu vesileyle emeği geçen herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Hatay büyük bir aile… Biz, bu ailenin HASİAD olarak sadece bir ferdiyiz. Bürokratlarıyla, belediyeleriyle, sivil toplum örgütleriyle birlikte el ele vererek, fikir, gönül ve güç birliği içerisinde, “ben” değil, “biz” olarak, daha çok büyük işler başaracağımıza olan inancımız tam. Her zaman ifade ettiğimiz gibi “Hatay’ın Dünya’ya Anlatacak Çok Şeyi Var. Son olarak; görevimiz süresince bizden desteklerini bir an olsun esirgemeyen çok kıymetli önceki dönem başkanlarımıza buradan ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. 20.01.2018 tarihinden bu yana onurla ve gururla devam ettirdiğim HASİAD başkanlığını en güzel temennilerle benden sonra gelecek arkadaşlarıma devrediyorum. Gelecek arkadaşlarımın da derneğimizi olduğundan daha ileri taşıma noktasında birçok başarılı işe ve projeye imza atacaklarına da gönülden inanıyorum. Başkanlık görevim süresince kıymetli zamanlarını ayırarak destek veren, fikirleriyle farkındalık sağlayan ve uzun mesailer harcadığımız başta yönetim ve denetleme kurulu üyelerimiz olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma, kurum müdürlerimize, STK temsilcilerimize, siyasi parti temsilcilerimize ve kıymetli basın mensuplarına teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün seçilecek yeni yönetim kuruluna da başarılar diliyor, tüm değerli katılımcılara tekrar teşekkür ediyor ve genel kurulun derneğimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM


Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu.
YÖNETİM KURULU: MURAT HAYZARAN, MUSTAFA KEMAL ARSLANOĞLU, MAHMUT SAMİ ARICA, ONUR KEÇECİOĞLU, SERDAL ASLAN, AHMET HOROZ, NİHAT MAZMANOĞLU, CEMAL KORHAN TOPAL, BUSE CEREN GÜL, RAGIP KIRBEY, MEHMET GÜLER. DENETLEME KURULU: MALİK ÖZGÜN, KERİM RİFAİOĞLU, ÖZCAN ANLAR. ONUR KURULU: EROL BİLECİK, ALİ KAVAK, ERTEN ELÇİ, YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ, KEMAL ALTUNAY, HASAN TÜTÜNCÜOĞLU, MEHMET KILIÇLAR, GÜLAY GÜL, HALİT YAĞCIOĞLU, TAHSİN KABAALİ, A. GÖKHAN ALKAN, MURAT HAYZARAN, M. KEMAL ARSLANOĞLU, M. SAMİ ARICA

Reklam

 

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.