HAMOK’tan “Gezi” açıklaması “KARA GÜN” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

6 Mayıs 2024 - 07:41

HAMOK’tan “Gezi” açıklaması “KARA GÜN”

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) Dönem Başkanı Cem Hüzmeli, Gezi davası kapsamında tutuklanan TMMOB Yönetim Kurulu Üyelerine destek açıklaması yaptı.

reklam
HAMOK’tan “Gezi” açıklaması  “KARA GÜN”
Son Güncelleme :

26 Nisan 2022 - 15:32

188 views

HAMOK’tan “Gezi” açıklaması

“KARA GÜN”

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) Dönem Başkanı Cem Hüzmeli, Gezi davası kapsamında tutuklanan TMMOB Yönetim Kurulu Üyelerine destek açıklaması yaptı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

 

Hüzmeli açıklamasında; “Dün Hukuk ve Adalet açısından tarihe geçecek kara bir gün yaşadık. Gezi davasının karar duruşmasında TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Mimar Mücella Yapıcı, Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi önceki başkanı Tayfun Kahraman’ında aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında 18’er yıl hapis cezası verilerek arkadaşlarımız tutuklanmıştır. Arkadaşlarımız Gezi Parkında imar planlarına ve yargı kararlarına aykırı olarak başlatılan inşaat çalışmalarına meslek odalarının temsilcileri ve vekili olarak karşı çıkmışlardır. Anayasal haklarını kullanarak iktidarı yargı kararlarına, anayasaya ve yasalara uygun davranmaya davet ettikleri için hukuka aykırı delillerle, kurmaca iddianamelerle ve yargılama yapılmayan davalarla bu insanlar mahkûm edilemez.

Reklam

BİZ GEZİ’YİZ, BİZ HALKIZ

Gezi; haksızlığa, adaletsizliğe, keyfiliğe, dayatmaya, baskıya karşı direnmenin adıdır. Bir parktan tüm ülkeye ve dünyaya yayılan kente, doğaya, yaşama sahip çıkanların umududur. Hiçbir delile dayanmadan yeniden açılan bu dava ve verilen tutuklama kararı hukuksuzdur. Yaşanabilir çevre, kent, doğa için verdiğimiz mücadelede tutuklanan arkadaşlarımızın yanındayız. Onurlu mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Gezi Direnişi nasıl ki bu ülkenin yüz akı ve onurlu tarihinin bir parçasıysa, Gezi Direnişi Davasında yargılanan tüm arkadaşlarımız da bizim yüz akımız ve onurlu tarihimizin bir parçasıdır. Gezi’nin o görkemli haziran günlerinden öğrendiğimiz en büyük ders, birbirimizin elinden tutmanın, birbirimize sahip çıkmanın bizi ne kadar güçlü kıldığıydı. Bundan sonra da birbirimize sahip çıkmaya, arkadaşlarımızı, ağaçlarımızı, ormanlarımızı, şehirlerimizi korumaya devam edeceğiz. Çünkü biz Gezi’yiz, çünkü biz Halkız! Bizler inanıyoruz ki; bu ülkeye bir gün demokrasi gelecekse, gücünü Gezi’nin “eşitlikçi, özgürlükçü ve barışçıl” birlikteliğinden alacaktır” ifadelerini kullandı.

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.