HAMOK: ‘’İSRAİL’İN SINIR TANIMAYAN VAHŞETİNİ LANETLİYORUZ’’ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

18 Nisan 2024 - 05:49

HAMOK: ‘’İSRAİL’İN SINIR TANIMAYAN VAHŞETİNİ LANETLİYORUZ’’

reklam
HAMOK: ‘’İSRAİL’İN SINIR TANIMAYAN VAHŞETİNİ LANETLİYORUZ’’
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2018 - 14:29

187 views

HAMOK: ‘’İSRAİL’İN SINIR TANIMAYAN VAHŞETİNİ LANETLİYORUZ’’

HAMOK (Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu) Filistin’de yaşanan İsrail katliamı ile ilgili bir yazılı basın bildirisi yayınladı. HAMOK: ”ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail’in Filistin’i işgali olan Nekbe Günü’nün 70. Yılı sebebiyle Filistinliler Gazze-İsrail sınırında sokağa dökülerek protestolar düzenlemiş, İsrail askerleri protestoculara müdahale ederek katliam yapmıştır. Aralarında çocuklar ve yaşlılar da bulunan 60’tan fazla Filistinli yaşamını yitirmiş, 2 bini aşkın Filistinli ise yaralanmıştır.

Bir tarafta 70 yıldır kendi vatanları için mücadele eden, kendi topraklarını isteyen Filistin halkının barışçıl protestosu, öbür tarafta ellerinde en gelişmiş silahlarla insan yaşamını hiçe sayan İsrail Devletinin vahşeti. Bir insanın kendi vatanı için mücadele etmesi, insanca bir yaşam istemesi kadar doğal ne olabilir?

Her tür barbarlığı yapabileceğini ve yapmaya hakkı olduğunu gösteren İsrail Devletinin Filistinlilere uyguladığı katliamlar devam ediyor. Dünyadan soyutlanan, açlığa, hastalığa mahkûm bırakılan, kendi yurdunda mülteci durumuna sokulan, göçe zorlanan insanların buna karşı direnmesi kadar doğal ne olabilir?

Yaşanan bu katliamdan, İsrail Devleti kadar, Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak bölgede büyük bir provokasyon yaratan Amerika Birleşik Devletleri de sorumludur. Bununla beraber Filistin halkını sürekli olarak pazarlıklara kurban eden bölgedeki işbirlikçi yönetimler de sorumludur.

Emperyalizmin Ortadoğu’da yürüttüğü kirli oyunları halkların birlikte mücadelesi boşa düşürecek, on yıllardır mülteci durumunda olan binlerce Filistinli topraklarına ve Filistin halkı bağımsız devletine kavuşacaktır. İnsanlığın vicdanı bu acıları, bu haksızlığı daha fazla taşıyamaz. Filistin halkının haklı direnişi mutlaka kazanacaktır.

Hatay Akademik Meslek Odaları olarak İsrail Devletinin yaptığı katliamı lanetliyor, işgale karşı direnen kendi vatanında insanca bir yaşam isteyen Filistin halkının yanında olduğumuzu bildiriyoruz.”

Değerli kamuoyumuza saygı ile duyurulur.

 

HAMOK

(Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu)

HATAY DİŞ HEKİMLERİ ODASI

HATAY ECZACI ODASI

HATAY SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI

HATAY TABİP ODASI

HATAY VETERİNER HEKİMLERİ ODASI

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY İL TEMSİLCİLİĞİ

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY ŞUBESİ

TMMOB JEOFİZİK MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY İL TEMSİLCİLİĞİ

TMMOB JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY İL TEMSİLCİLİĞİ

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI HATAY İL TEMSİLCİLİĞİ

TMMOB MİMARLAR ODASI HATAY ŞUBESİ

TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI HATAY İL TEMSİLCİLİĞİ

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.