Halk sevdalısı, Türkiye sevdalısı, Hatay sevdalısı Serdar Özyurt « Hatay Yeni Haber Gazetesi

15 Mayıs 2024 - 14:12

Halk sevdalısı, Türkiye sevdalısı, Hatay sevdalısı Serdar Özyurt

Yakın zamanda Özyurt Savunma Sanayisi ile adını dünyaya duyuran hayırsever iş insanı Serdar Özyurt ile tanışma imkanı buldum.

reklam
Halk sevdalısı, Türkiye sevdalısı, Hatay sevdalısı Serdar Özyurt
Son Güncelleme :

29 Mayıs 2022 - 10:18

305 views

Halk sevdalısı, Türkiye sevdalısı, Hatay sevdalısı Serdar Özyurt

Yakın zamanda Özyurt Savunma Sanayisi ile adını dünyaya duyuran hayırsever iş insanı Serdar Özyurt ile tanışma imkanı buldum.


Hatay’da kurulu olan evini ziyaretimde kendisiyle uzun bir sohbet gerçekleştirerek çok önemli bilgiler edindim. Henüz gün yüzüne çıkmayan bilgileri paylaştı benimle. Ayrıca yakın zamanda basın mensuplarını ağırladığı sohbet toplantısında da önemli bilgiler paylaştı.
Belen’de 94 bin dönümlük alanda kurulacak olan tesis 50 Milyon Dolar’a mal olacak. Hatay için tarihi nitelikteki bu tesis Türk Lirası ile 820 Milyon TL yapıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin neredeyse 3’te 1’i büyüklüğünde bu para.


Siyasetten spora, sanattan, iş dünyasına, Hatay’ın sorunlarından bölge politikalarına kadar çok geniş yelpazede sohbet etme imkanı elde etmek şahsım adına önemli bir gazetecilik başarısıdır diye düşünüyorum.
Yıllardır üvey evlat muamelesi gören Hatay’a yaptığı yatırım ile 5 bin kişiye doğrudan iş imkanı sağlayacak. Aileleriyle birlikte yaklaşık 20 bin kişiye faydası dokunacak Özyurt’un. İstanbul’da da kurulu haldeki fabrikasıyla binlerce kişiye istihdam yaratıyor. Hatay’a yapacaklarının sınırı yok. Yeter ki beni engellemesinler. Hatay’da işsizliği bitiririm diye de ekliyor.
Kendisi geçmişinde derin acılar biriktiren, önemli sınavlardan geçmiş bir isim. FETÖ’nün en çok uğraştığı isimlerden olan Özyurt, yılmadan, yorulmadan, parlak zekası ve gençliğinin de verdiği dinamizm ile Türk gençliğine verilebilecek en büyük örneklerden birisidir.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

Hatay’ın potansiyelini bilen bir isim olarak söyleyecek çok sözü var Özyurt’un.
Hatay olarak vekilleri Hatay’a hizmet konusunda yeterince sıkıştırsaydık, belki bugün bizde bir Maraş, bir Antep veya bir Adana gibi olabilirdik diye düşünüyorum. Çünkü halk oy verdiği isimlere söz geçiremiyor. Oy verdiği isim bir daha uğramıyor halkın yanına. Çünkü halktan değil de ondan.
Hatay’a halktan birisi lazım dedim. Özyurt, siyasete yakın bir isim. Bir o kadar da uzak. Ben halkın işaret ettiği yerde olurum diye ekliyor.
Kırgızistan’da yaşadıklarının acısı hala burnunu sızlatıyor. Emin olun konuşurken gözleri yaşarmak üzereydi. Her anlatışımda kötü oluyorum dedi. Ancak yılmayan yapısı, girişimciliği ile o cendereden çıkmayı da başarmıştı. Kendisina karşı olan herkese inat, bugün Serdar Özyurt, Azerqbaycan Devleti’nden plaket almayı başaran başarılı bir iş insanı olmayı başardı.
Tüm samimiyetimle söylüyorum; Serdar Özyurt bana göre siyaset üstü bir şahsiyet. Neden mi? Çünkü siyasetçilerin yapamadıklarını yaptığı ve atamadıkları adımları attığı için…

Reklam

Hatay için gözü kara. Ciddi anlamda yatırımlarını kendisinin de memleketi olan Hatay’a yapmak istiyor. Ve bunu yaparken her hangi bir siyasi çıkar da gözetmiyor. 94 bin dönüm arazi üzerine kuracağı mermi fabrikası bana göre Hatay için büyük bir proje… Bu sayede bin kişi de istihdam edilmiş olacak. Aynı zamanda başta ABD olmak üzere 15 ülkeye mermi satışı yapılacak. Böylelikle Hatay’daki potansiyeli fark eden diğer yatırımcıların da ilk tercihi Hatay olacaktır. Türkiye 4 fabrika var ve 5’incisi Hatay’da olacak… Hem de ülkedeki mermi fabrikalarının en büyüğü, en gelişmişi, en donanımlısı…! 2013 yılından beri Silah ve Savunma Sanayi sektöründe büyük bir başarıya imza atan işadamı Serdar Özyurt’un Hatay’a ne gibi katkıları olacağına yakın bir tarihte hep birlikte şahit olacağız.
Yaklaşık 2 saat süren sohbetimizde kapısının ve gönlünün herkese açık; dürüst, dik duruşlu ve azimli olduğu kanaatine vardığım Özyurt ve Özyurt gibi şahsiyetlere hem bir yatırımcı olarak hem de bir siyasetçi olarak ihtiyacımız olduğu açık ve nettir.

Hatay’da her şey çok güzel olacak.

Rabbim yolunu açık etsin inşallah.

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.