Güzel: İstiklal Marşı milletimizin kararlılığının göstergesidir « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 19:26

Güzel: İstiklal Marşı milletimizin kararlılığının göstergesidir

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel,12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

reklam
Güzel: İstiklal Marşı milletimizin kararlılığının göstergesidir
Son Güncelleme :

11 Mart 2021 - 16:34

155 views

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel,12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.


Başkan Güzel mesajında, “Ömrünü vatanına ve milletine adamış olan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Yüce Türk Milletinin bağımsızlık ve kutsal değerler uğruna verdiği mücadeleyi destansı bir şekilde anlattığı İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıl dönümünü kutluyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizin simgesi olan İstiklal Marşı bundan tam 100 yıl önce İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmış ve kahraman ordumuza ithaf edilmitir. Milletimizin imkansızlıklar içerisinde gösterdiği onurlu mücadelesi,işgal acısı,azmi ve kararlılığı istiklal sevgisi ile dolu bir şairin dizelerinde hayat bulmuş, kelimelere resmedilmiştir.
AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM
Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Bu marş bizim inkılabımızı anlatır, inkılabımızın ruhunu anlatır. Bunu ne unutmak ne de unutturmak lazımdır.İstiklal Marşında, istiklal davamızı anlatması bakımından büyük bir manası olan mısralar vardır.” sözüyle her mısrası büyük anlamlar yüklü böylesi yüce duyguların, ancak hissetmekle ve kendi içinde yaşamakla kaleme alınacağını anlamış bulunuyoruz. İnanıyorum ki Mehmet Akif’ Ersoy’un İstiklal Marşı ile ortaya koyduğu değerlerimize her zaman sahip çıkacağız; adanmışlığın ve kahramanlığın ifadesi olan İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza edeceğiz. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”Dedi.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.