Günal: Sorumlu Sizsiniz!!! Vicdanınız Rahat mı??? « Hatay Yeni Haber Gazetesi

26 Nisan 2024 - 14:46

Günal: Sorumlu Sizsiniz!!! Vicdanınız Rahat mı???

Eğitim-İş Hatay Şube Başkanı Mustafa Günal, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden öğretmen İsmail Yeşilkaya’nın ölümünden yetkilileri sorumlu tuttu.

reklam
Günal: Sorumlu Sizsiniz!!! Vicdanınız Rahat mı???
Son Güncelleme :

20 Nisan 2021 - 9:53

157 views

Eğitim-İş Hatay Şube Başkanı Mustafa Günal, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden öğretmen İsmail Yeşilkaya’nın ölümünden yetkilileri sorumlu tuttu.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yayınlayan Günal, “Maalesef dün, bir meslektaşımızı, bir arkadaşımızı, üyemizi Covid-19’a kurban verdik. İsmail Yeşilkaya. O da diğerleri gibi mesleğine âşık iyi bir öğretmen, iyi bir arkadaş, dost ve babaydı. 15 Şubat’ta yüz yüze eğitime başlamış ama maalesef birçok meslektaşımız gibi henüz aşı sırası gelmemişti. Kendisi şubat ayında kameralar karşısında aşısını olarak sanki o an tüm eğitim emekçileri aşılanmış algısı yaratan Milli Eğitim Bakanına soruyoruz; Daha kaç canımızı kaybetmemiz gerekiyor?

Kaybettiğimiz canların hesabını kim verecek? Eğitim elbette yüz yüze yapılmalıdır. Fakat sağlık ve yaşam hakkının her şeyden önce geldiğinin bilinmesi gerekir. Pandeminin ilk gününden itibaren eğitim öğretimin gerekli önlemler alınarak yüz yüze yapılması gerektiğini savunmamıza rağmen, bugün gördük ki, bırakın gerekli önlemleri almayı, salgının başladığı günlerde iki tane maskeyi dağıtamayanlar, vatandaşların ve eğitim emekçilerinin aşılanması konusunda da sınıfta kalmıştır. Öğretmenler salgının ilk gününden bugüne kadar, eğitim öğretimle ilgili üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirmiştir. Hatta görev tanımları içinde olmayan eğitim öğretim hizmetleri dışında filyasyon ekipleri, 112 görevlendirmeleri gibi görevleri de gönüllü olarak yerine getirmiştir. Buna rağmen, öğretmenler yattıkları, oturdukları yerden, işe gitmeden para alıyorlar diyenlere soruyoruz;

PANDEMİYİ ÖĞRETMENLER Mİ ÇIKARMIŞTIR?

Okulları öğretmenler mi kapatmıştır? Okulları eğitim emekçileri aşılamadan öğretmenler mi açmıştır?

Sağlık Bakanı “Vakaların artmasının sorumlusu 84 milyon olarak hepimiziz” diyor. Bu işin ve bu ölümlerin sorumluları, bizler değiliz. Bu işin sorumluları, zamanında gerekli önlemleri almayanlardır.

Bu işin sorumluları, sorumsuzca kongre yapanlardır. Bu işin sorumluları, futbolculara öğretmenden önce aşı sıralaması önceliği verenlerdir. Bu işin sorumluları, okulların personel, temizlik malzemesi ihtiyaçlarını karşılamadan okulları açanlardır. Bu işin sorumluları, çalışanları aşılanmadan kendisi aşılanan Milli Eğitim Bakanıdır. Bu işin sorumluları, aylarca gerçek rakamları halkından saklayan Sağlık Bakanıdır. Bu işin sorumluları, siyasi iktidardır. BU İŞİN SORUMLULARI BİZ DEĞİLİZ,  SİZSİNİZ!!!” ifadelerini kullandı.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.