Güler:”Daima kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaptık” « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 08:12

Güler:”Daima kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaptık”

reklam
Güler:”Daima kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaptık”
Son Güncelleme :

09 Mart 2019 - 17:35

164 views

Cumhur İttifakı HBB Adayı İbrahim Güler:

”Daima kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaptık”

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanlığının düzenlediği, Hatay İl Kültür Merkezinde gerçekleşen’’ Kadınlar Şehri Konuşuyor’’ paneline katılan Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı İbrahim Güler; “Seçim çalışmalarımızda yönetimi belirlerken de meclis üyelerimizi belirlerken de daima kadınlarımıza  pozitif ayrımcılık yaparak farkımızı gösterdik.” açıklamasıyla parti olarak  kadınlara verdikleri önemi bir kez daha vurguladı.

Biz kadınların mücadelesini bir hak mücadelesi olarak görüyoruz. Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir’ sözleriyle salondan büyük alkış alarak sözlerine başlayan Cumhur İttifakı B. Şehir Başkan adayı İbrahim Güler, “Bir anne olarak bir eş olarak bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren, ülkeye istikamet verendir. Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse o ülke o kadar umut içindedir. Kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemezler” dedi.

‘CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR’  HADİSİNİ HATIRLATTI
Peygamber Efendimizin, Cennet annelerin ayakları altındadır müjdesini hatırlatan İbrahim Güler;”İşte biz böyle bir medeniyete sahibiz. Cennet erkeğin ayağının altında değil, kadınların altında değil annelerin altındadır. Bizim dinimizde annelik ulvi bir makamdır.  Şehit annelerimizin ayrıca ellerinden öpüyorum, kadın şefkattir, merhamettir, aşktır ama en önemlisi kadın annedir. Dünyada binlerce mağdur kadın var hepsinin çilelerinin bir an önce bitmesini diliyorum” açıklamasında bulundu.

KADINLARA SEÇİM DÖNEMİNDE DE POZİTİF AYRIMCILIK
Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı İbrahim Güler, Hatay  ve yaklaşan seçim sürecinde kadınının yerini ve konumunu da değerlendirdi: “Seçim çalışmalarımızda yönetimi belirlerken de meclis üyelerimizi belirlerken de daima kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak farkımızı gösterdik.”

Cumhur İttifakı Başkan adayı İbrahim Güler konuşmasının sonunda Hatay’ın fedakar, vatansever çalışkan kadınları için hazırladıkları projeleri anlattı.

İŞTE FEDAKAR HATAY KADINLARINA DEĞER KATACAK PROJELER  

Mutlu bir kadın, mutlu bir ailenin ve mutlu bir toplumun temelidir diyen Güler, Hatay da kadınlara yönelik, pek çok proje düşündük.  

 Kadın Sığınma ve Destek Evi projesi; Tüm ilçelerimizde düşündüğümüz Kadın Sığınma evlerinde ihtiyacı olan her kadın gereken desteği görecektir. Her destek evinde en az bir psikolog istihdam ederek , misafir edilen kadınlara psikolojik destek verilecektir.

 Diğer projemiz

Anne Destekleri

Hataylı anneler hamilelik sürecinden başlayarak bizden destekler görecekler. Sağlık, psikolojik desteklerin yanında rehberlik, çocuk yetiştirme, doğum ve çocuk bakım yardımları alacaklar.

 Düğün Yardımları

Her kadın Büyükşehir Belediyesinden düğün yardımı alacak

Doğum Yardımları

Her doğumda anneler doğum yardımları ile desteklenecek.

Kadın Yaşam Merkezleri

Hataylı hanımlar için içinde hobi ve meslek kurslarının olduğu spor-diyet ve güzellik merkezlerinden oluşan ‘’ev günü odalarının’’ olduğu lokalleri Hatay’ın her köşesine yapacağız. (Haber Merkezi)

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.