Google’ın yeni uygulaması kayıp telefonları buluyor « Hatay Yeni Haber Gazetesi

19 Nisan 2024 - 11:37

Google’ın yeni uygulaması kayıp telefonları buluyor

Akıllı telefonunu kaybetme korkusu yaşayanlar için Google’dan sevindirici haber geldi.

reklam
Google’ın yeni uygulaması kayıp telefonları buluyor
Son Güncelleme :

03 Haziran 2016 - 16:30

179 views

‘I Lost My Phone’ uygulamasıyla kayıp telefonların yerleri tespit edilebilecek ve istendiği takdirde kilitlenebilecek.

Günümüzde akıllı telefon kullananların sayısı yüz milyonları aştı. İnsanlar bu telefonlara o kadar bağımlı hale geldi ki, bir an bile ayrı kaldıklarında hemen kendilerini huzursuz hissediyorlar. Bir de kaybetme korkusu var tabii… Binlerce lira verip satın aldığımız telefon, ufak bir dalgınlık sonucu hayatımızdan çıkıp gidebiliyor.

İşte bu sorunun önüne geçebilmek için Google yeni bir uygulama geliştirdi. Hali hazırda iPhone’lar için sunulan ‘Find my iPhone’ (iPhone’umu bul) uygulaması Google Android işletim sistemli cihazlarda bulunmuyordu.

Kullanıcılar, kaybettikleri telefonlarını ‘I Lost My Phone’ (telefonumu kaybettim) adlı sayfadan görüntüleyebilecek. Ayrıca harita üzerinde konumu belirtilen telefon üzerinde birtakım işlemler de yapılabilecek. Öreğin, art niyetli insanların eline geçme ihtimaline karşın telefonlar kilitlenebilecek.

Gördüğümüz üzere iPhone dahil, Google hesabının açıldığı her mobil cihazı görüntüleyebiliyoruz.

Yapmanız gereken tek şey bilgisayardan Google hesabınıza girmek. Sonrasında Oturum açma ve güvenlik sekmesine tıkladığımızda karşımızaTelefonunuzu bulun kutucuğu geliyor. Orada, Google oturumu açtığımız tüm cihazlarımızı görüntüleyebiliyor ve işlem yapabiliyoruz. Tabii bu özelliği kullanabilmek için mobil cihazınızda Google hesabı açmanız gerektiğini de belirtelim.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.