GÖNÇ: 26. KURULUŞ YILDÖNÜMÜMÜZ KUTLU OLSUN « Hatay Yeni Haber Gazetesi

16 Nisan 2024 - 07:53

GÖNÇ: 26. KURULUŞ YILDÖNÜMÜMÜZ KUTLU OLSUN

Hatay Sağlık-Sen Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç, sendikalarının 26. Kuruluş yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı.

reklam
GÖNÇ: 26. KURULUŞ YILDÖNÜMÜMÜZ KUTLU OLSUN
Son Güncelleme :

07 Haziran 2021 - 9:58

124 views

GÖNÇ: 26. KURULUŞ YILDÖNÜMÜMÜZ KUTLU OLSUN

Hatay Sağlık-Sen Şube Başkanı Feleytun Fatih Gönç, sendikalarının 26. Kuruluş yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı.

reklam

Bu dönemde sağlık çalışanlarının kıymetinin daha fazla anlaşıldığını ifade eden Başkan Gönç, konuyla ilgili açıklamasında, “Ülke olarak çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Sürecin zorluğu gün geçtikçe kendini çok daha fazla belli etmektedir. Bir yanda dış meseleler bir yanda ekonomik, siyasi ve sosyal meseleler. Tüm bunların yanı sıra hayatı adeta rehin alan pandemi meselesi de var. Bu meselelerin tamamı şu veya bu ölçüde sendikal yaşamı etkilemektedir. Pandemi, diğer tüm olumsuzluklara rağmen sağlık çalışanlarının toplumun en önemli aktörü olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Ancak temel meselelerdeki olumsuz hava, bu farkındalığın hakkını teslime belli ölçüde mani oldu. Tüm teşkilatlarımızla birlikte bu olumsuzluklardan bağımsız şekilde sağlık çalışanlarının hakkını – hukukunu korumak için kararlı bir mücadele verdik. Vermeye de devam ediyoruz.

TÜM ŞUBELERİMİZ BÜYÜK BİR MÜCADELE VERİYOR

Bizler, şartlar ne olursa olsun, mücadele etmekle yükümlüyüz. İşte bu zorlu süreç, bize bu ilkeyi bir defa daha hatırlatmıştır. Çok şükür; tüm şubelerimizle tüm yönetim kurulu üyelerimizle tüm temsilcilerimizle sahada bu mücadeleyi ortaya koyduk, koymaya da devam ediyoruz. Pandeminin en başından beri tüm yükü omuzlayan sağlık çalışanlarının yanında teşkilatlarımızla her zaman yer aldık.  Fedakar sağlık çalışanlarının adeta sesi, soluğu, nefesi olduk. Tüm bunların yanında bire bir görüşmelerimizle, sunumlarımızla, raporlarımızla, açıklamalarımızla başta sorunlar olmak üzere sahanın tüm gerçekliğini muhataplarımızla paylaştık.  Siyasi iradeden sorunların çözümü için bahane yerine kararlı adımlar beklediğimizi her fırsatta dile getirdik. Açıkçası değerli arkadaşlar; idareciler çözüm üretemediler, zorlandılar ve bu nedenle gözlerini çalışanlardan kaçırdılar. Ancak sizler bir gün olsun cepheyi terk etmediniz, sağlık çalışanlarının haykıran dili, gören gözü, işiten kulağı oldunuz. Yani erdemli varlığımızın ve duruşumuzun gereğini yaptınız; çatır çatır mücadele ettiniz. Teşekkürün ve takdirin en alasını hak ediyorsunuz. Elbette bu mücadele ve bu onurlu duruş, bu sürece özgü bir durum da değil. Sağlık-Sen bu bilinç ve ruhla kurulduğu için 26 yıldır çalışanların erdemli mücadelesinin yegane adresi olmuştur.

SORUMLULUĞUMUZUN GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ

Bu vesileyle 26’ncı kuruluş yıl dönümümüzü yürekten kutluyor, dünden bugüne emek veren, mücadele içinde olan tüm arkadaşlarımızı şükranla anıyorum. Yolumuz uzun ve bir o kadar da meşakkatli. Allah’ın izniyle tüm zorlukları birlikte aşacağız. Sağlık-Sen’imizin nice 26 yıllara yüzünün akıyla erişmesi için başta biz yöneticiler olmak üzere hepimizin sorumluluğumuzun gereğini bundan böyle de hakkıyla yerine getireceğine inancım tamdır. Tüm teşkilatımızla sağlık çalışanlarının sesi, soluğu nefesi olmayı çok daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi muhafaza edip, mücadele azim ve kararlılığımızı yitirmeyelim. Yönetim Kurulumuz adına, sebatınız ve yüksek mücadele azminiz nedeniyle her birinizi tek tek yürekten kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.