Gidişinizin Ruhsatı, Sandıktan Çıkacak! « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 16:08

Gidişinizin Ruhsatı, Sandıktan Çıkacak!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, haftalık gündem değerlendirme toplantısında yine siyasi ve ekonomik konularda çarpıcı açıklamalar yaptı. Seçim Yasası, çarşı-pazar, akaryakıt ve tüp zamları ile Suriyeliler ve Doktorlar üzerinden açıklamalarda bulunan CHP’li Yüksel; “Macun tüpten çıkmıştır. Abbas yolcudur!” dedi.

reklam
Gidişinizin Ruhsatı, Sandıktan Çıkacak!
Son Güncelleme :

18 Mart 2022 - 22:30

163 views
Gidişinizin Ruhsatı, Sandıktan Çıkacak!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, haftalık gündem değerlendirme toplantısında yine siyasi ve ekonomik konularda çarpıcı açıklamalar yaptı. Seçim Yasası, çarşı-pazar, akaryakıt ve tüp zamları ile Suriyeliler ve Doktorlar üzerinden açıklamalarda bulunan CHP’li Yüksel; “Macun tüpten çıkmıştır. Abbas yolcudur!” dedi.
reklam
Toplantının başında birkaç gün sonra kutlanacak olan Çanakkale Zaferine değinen Yüksel; “Cuma günü 18 Mart Çanakkale Zaferimizin yıldönümünü kutlayacağız. Bu destanı yazan tüm şehitlerimizi, o büyük dirilişi gösterenleri, minnetle, şükranla ve rahmetle anmak istiyorum. Çanakkale Zaferi, bir milletin ‘Ben hür doğdum hür yaşayacağım’ diye haykırışıdır. Ben esaret altında yaşayamam demenin haykırışıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş ve dünya tarihinde tanındığı gündür. Çanakkale onurlu bir direniş aynı zamanda emperyalizme karşı dik duruşun en büyük haykırışıdır. Çanakkale Savaşı, haklı ve onurlu bir savaştır. Haklıydık, direniş gösterdik, kazandık!” şeklinde konuştu.
Seçim Yasası ile Oynayan Siyasi Çöplüğe Gitmiştir
Son günlerde gündem konusu olan ‘Seçim Yasası’ değişikliği ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Belen İlçe Başkanı Yüksel; “Her seçim döneminde olduğu gibi şimdilerde de ‘Seçim Yasası’ ile oynamaya başladılar. Kurtuluş, diriliş ve direniş seçimlerine giderken, seçim yasası ile oynamaya çalışıyorlar. Vatanı düşünmüyorlar, ‘koltuklarımızı nasıl koruruz, talan düzenini nasıl sürdürürüz’ diye seçim yasasının orasını burasını değiştirmeye çalışıyorlar.
Kim ki seçim yasası ile oynamışsa siyasi çöplüğe gitmiştir. Bitmiştir ve tükenmiştir. Bunlarda bitecektir, tükenecektir ve gidecektir. Ne yaparsanız yapın; halk kararını vermiş, millet sizin ne mal olduğunu anlamıştır. Siz kendinizi düşünen, ülkenin bütün gelir kaynaklarını yiyen ve şürekânıza peşkeş çeken aymazlarsınız. Millet sizi artık tanıyor. İstediğiniz kadar yasayla oynayın, değişiklik yapın! O sandık gelecek, oylar sandığa girecek ve oradan sizin gidişinizin ruhsatı çıkacaktır” diye konuştu.
Çiftçimiz Sıkıntıda, Ürünleri Dışarıdan Alıyoruz
Ekonomik yönden ülkemizin manzarasını da masaya yatıran Yüksel; “Geçen hafta Belen Pazarını gezdik. Diğer ilçelerden gelen vatandaşı bırakın, pazarcıları bile göremedik. Tezgâh açmaya bile gelememişler. Birkaç pazar esnafı ile de görüştük. ‘…Bu yaşımıza kadar böyle bir manzarayla, bu şekilde bir pahalılıkla karşı karşıya gelmedik. Evimize ekmek götüremiyoruz. Vatandaşa fiyat söylerken biz utanıyoruz…’ diye yakındılar. Görüştüğümüz Taksici esnafımız da aynı sıkıntıları yaşıyor. Türkiye’deki acı manzara bu!
Ekonomik bir savaşın içindeyiz, ancak ‘Ülkeyi nasıl düzlüğü çıkarırız’ın peşinde değiller de seçim yasasıyla oynama, bozuk düzenlerini bozmama telaşı içindeler.
Türkiye’ye çok büyük kötülük yapılıyor. Bakın ne diyorlar? ‘Sudan’dan toprak alacağız ve orada üretim yapacağız…’ Dahası da var. Bizim çiftçilerimiz sıkıntı içindeyken, biz ne yapıyoruz? Savaş halindeki Suriye’den patates alıyoruz. Konya’daki çiftçimizin traktörü haciz edilirken, biz Rusya’dan, Ukrayna’dan buğday alıyoruz. Trakya’da bereketli topraklarımızda Ayçiçeği yetişirken, biz ayçiçeği yağını gittik başka ülkelerden aldık ve almaya devam ediyoruz. Ülkemizin patentli ürünü mercimeği Kanada’dan alıyoruz. Bu düşmanlığı kim yapar? İşte bunlar yapar! Bu kötülüğü ve düşmanlığı yapanlar gitmelidir ve gidecektir!” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Akaryakıt ve Tüp Fiyatlarındaki Fahiş Artış…
Akaryakıt fiyatlarının fahiş şekilde arttığını, yaşanan düşüşlerinse fiyatlara yansımadığına da dikkat çeken Yüksel; “Akaryakıt’ı 22-23 liraya çıkaracaksın, dünyadaki varil fiyatları düşüşe geçecek, bu düşüşe karşı da fiyatların en az 15-16 liraya düşmesi gerekirken, 1-2 lira düşürerek halkı yine kandırıp aldatacaksın! Millet bitmiş, perişan olmuş, polisiye tedbirlerle enflasyon ve pahalılığı önleyecekmiş. Akaryakıt, Elektrik ve Doğalgaz bu şekilde bu kadar pahalı olduğu müddetçe hiçbir şeyin ucuzlamayacağını biliyorsunuz ve bile-bile yapıyorsunuz.
Millet evine tüp alamıyor. Doğalgaz olmayan yerlerde millet tüp almaya mecbur. Tüp, 2018 yılında 83,50 liraydı, 2019’da 107 lira, 2020’de 117 lira, 2021’de 122 lira ve şua anda tüp 300 lira! Milletin evinde mutfak tüpü değil zam bombası var! Ne istediniz bu milletten? İnsanlar yemeğini nasıl yapacak, çayını nasıl demleyecek, hiç düşündünüz mü? Varsa yoksa servetinize servet katmak, şürekânızı zengin etmek, çocuklarınıza gemi-yat almak. Ama milletin çocukları çay dahi içmez hale geldi. Halk bunun hesabını soracak!
reklam
Yapılan araştırmaya göre, halkın %76’sı yaşanan bu soğukları battaniye altında geçirmiş. Ne doğalgazın vanasını açabildi, ne sobasına kömür alabildi ne de elektrik sobasını yakabildi! Milleti bu hale getirdiniz, daha utanmadan sıkılmadan seçim yasasıyla oynamaya çalışıyorsunuz. Değerli arkadaşlarım, Abbas yolcudur! Macun tüpten çıkmıştır. Abbas yolcudur, bağlasan durmaz!” şeklinde konuştu.
Fakirleşiyoruz, Yoksullaşıyoruz…
Devlet yardımıyla ayakta duran vatandaşların sayısının da üç katına çıktığına vurgu yapan Yüksel, yoksulluğun gittikçe arttığına dem vurarak; “Aile Bakanlığı itirafta bulundu. Bakanlığın verdiği resmi rakamlara göre 2020 yılında 4,5 milyon olan, devlet yardımıyla ayakta duran vatandaş sayısı sadece bir yılda 12 milyona dayandı. Yani yaklaşık üç katı! Fakirleşiyoruz, yoksullaşıyoruz. Halkımızın %90’ı yoksulluk-açlık sınırında yaşıyor. %10’unu da biliyorsunuz. Bu milletin iliğini sömürenler, yiyip-yiyip doymayan ahlaksızlardır” dedi.
Suriyeli mülteciler hakkında da görüşlerini açıklayan Yüksel; “Suriyeliler konusunda da geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapıldı. Birkaç ay önce göndereceğiz dediği Suriyelileri şimdi de ‘Göndermeyeceğiz’ diyor. Birkaç oy uğruna ülkemizi tekrar tehlikenin altında yaşamaya mahkûm ediyor. Buradan açıkça söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi, mağdur etmeden, plan ve program çerçevesinde herkesi vatanına gönderecek. Herkes kendi vatanında yaşamalıdır. Türk halkı bu açıklamaları lütfen iyi anlasın!” değerlendirmesinde bulundu.
Doktorlara yapılan haksız eleştirilere de cevap veren CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel; “Yıllarca halkına hizmet eden doktorlardan neden korkuyorsunuz? Hiç kimse bir yere gitmeyecek. Gitmiyoruz, buradayız. Gidenler de geri gelecek. Çünkü bu vatan, bu bayrak bizim. Atalarımız tüm perişanlığa ve yoksulluğa rağmen ülkeyi terk etmediler. Canları pahasına güzel vatanımızı bizlere bıraktılar. Bizde gitmeyeceğiz. Bu cennet vatanı Torunlarımıza bırakmamız lazım! Gitmesi gereken gidecek, gelmesi gereken gelecek” diye konuştu.
reklam
reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.