Gelecek Hatay’a Can Cankesen atandı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 04:15

Gelecek Hatay’a Can Cankesen atandı

Gelecek Partisi Hatay İl başkanlığına Can Cankesen atandı.

reklam
Gelecek Hatay’a Can Cankesen atandı
Son Güncelleme :

22 Haziran 2022 - 21:50

598 views

Gelecek Hatay’a Can Cankesen atandı

Gelecek Partisi Hatay İl başkanlığına Can Cankesen atandı.
Mustafa Kemal Ovale’den boşalan başkalık görevine yapılan atama genel merkez tarafından açıklandı. Genel Başkan Davutoğlu’nun olurlarıyla ataması yapılan Cankesen, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.


TEMÜRCİ CANKESEN’İ KUTLADI
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkanı Selim Temürci Cankesen’i ilk kutlayan isim oldu. Temürci yayınladığı mesajında; “Parti Kurucumuz ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcımız Sn.Can Cankesen Bey Hatay İl Başkanımız olarak görevlendirilmiştir. Bu vesileyle, partimizin kuruluşundan bu yana göstermiş olduğu emek ve gayretleri için Can Bey’e teşekkür ediyor, yeni görevinde üstün başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

CAN CANKESEN PARTİNİN KURULUŞUNDA DA YER ALDI
17.04.1970 tarihinde Hatay’ın İskenderun ilçesinde doğan Cankesen Lise eğitimi için Türkiye geneli açılan kurumlar sınavını kazanarak yatılı olarak eğitim veren Eskişehir TCDD Meslek Lisesini kazandı. TCDD Meslek lisesini başarı ile bitirdikten sonra da Malatya TCDD 5. Bölge Müdürlüğü emrine ataması yapıldı. 12.10.1987 tarihinde Malatya’da, 32 yıl sürecek ve 09.12.2019 tarihinde emeklilik ile sonuçlanan memuriyet hayatı başladı.

Sonrasında, 1995-1996 Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü Lisans mezunu oldu. 2003-2011 yılları arasında Ulaştırma Memur-sen Hatay il başkanlığı yaptı. 2007- 2011 yılları arasında iskenderun Memursen ilçe başkanlığı ve Hatay il temsilciliği görevi devam etti. Aynı zamanda İskenderun Anadolu Gençlik Derneği yönetim kurulu üyeliği devam etti. 2011 yılına kadar TCDD’nin çeşitli bölgelerinde ve işyerlerinde görev yaptı. Şeflik, Atölye Amirliği, Vagon Bakım Onarım Atölyesi Müdür Yrd ve Müdür Vekilliği, Sosyal Tesis Müdürlüğü, TCDD Arsuz Kamp müd. 2011 yılında TCDD İskenderun Vagon Bakım Atölyesinde Müdür Yrd. olarak çalışırken Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Ulaştırma Memur Sen sendikasınıın, 4. Olağan Genel Kurul Seçimini kazanıp Ankara’ya Ulaştırma Memur Sen Genel BAŞKANI olarak geldi. 2011-2019 yılları arasında kesintisiz olmak üzere 3 dönem Ulaştırma Memur Sen Genel Başkanı olarak görev yaptı. Görev süresi içerisinde hizmet kolumuzda bulunan Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde merkez ve taşra teşkilatında, KİT’lerde TCDD, DHMİ, Havacılık ve Denizcilik, Hava, Deniz Limanları konusunda tecrübe edindi. Yaklaşık dokuz yıl Ülkemizin 81 ilinde ulaştırma alanında çalışmalar yaptı. TCDD’nin yeniden yapılanma sürecinde zamanın UDH Bakanı ve Bakanlık ile ortak çalışmalar yaparak fikir ve görüşleri raporlayarak sunumlar yaptı.

Reklam

ÇOK SAYIDA STK’DA GÖREV ALDI
Ülkemize Yüksek Hızlı Tren, Marmaray gibi kazanımlar elde edilmesi hususunda gerek kişisel gerekse sivil toplum örgütü olarak her türlü desteği verdi. Genel Başkanlık sürecinde düzenli olarak faaliyetlerle ilgili yazılı yayın, ilan, broşür ve dergi çıkardı. Bu yayınlarda gündeme ve çalışma hayatına dair 100’e yakın makale, köşe yazıları mevcuttur. Aynı zamanda birçok sivil toplum örgütü, vakıflar ve dernekler olmak üzere üyelik ve sosyal faaliyetlerinde yer aldı. Memur sen tarafından kurulan “Akif İnan Vakfı mütevelli heyet üyesi” Aynı zamanda “Akif İnan vakfı Denetleme kurulu Başkanı.“ Hatay vakfı mütevelli yönetim kurulu üyesi ve denetim kurulu üyesi. 2003-2011 tarihleri arasında Hatay’da 38 sivil toplum örgütü ile bir araya gelerek; Filistin gönüllüleri platformu, Kudüs gönüllüleri platformu, Doğu Türkistan gönüllüleri platformu kurucuları ve bu platformların kısmen başkanlığını, uzun dönem de sözcülüğünü yaptı. Hatay’da çeşitli STK’ları ve yardım faaliyetlerinde bulunan irili ufaklı dernekler içinde de çalıştı. İskenderun’da Memur Sen İlçe Temsilcisi iken kısa bir zaman da olsa; Mavi Marmara olaylarının olduğu dönemde (yakın arkadaşı Cengiz Akyüz Mavi Marmara’da şehit edildi.) İHH şube ve Genel Merkezi ile çalışma fırsatı buldu. Bu arada, yardıma muhtaç ailelere destek olabilmek amacıyla; Yardım faaliyetleri için Kendi arkadaşlarıyla birlikte kurduğu bir yardım derneği ile uzun yıllar ihtiyaç sahibi ailelere yardım etti. İskenderun’da okul koruma ve aile birliklerinde yönetim kurullarında görev aldı. Demiryolu Meslek Okulu mezunları Derneğinin 2004-2011 tr arasında Hatay şube başkanlığını yaptı. Ankara’da 2018 yılında arkadaşlarımız tarafından kurulan Gaziantepliler yardımlaşma ve dayanışma vakfının da üyesi. 2019’un Aralık ayında TCDD GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı emrinden Şube Müdürü olarak emekli oldu. 12.12.2019 tarihinde Gelecek Partisi kurucular kurulu üyesi olarak Gelecek Partisi ailesine dahil oldu.
Cankesen’in görev belgesini almasının ardından Hatay’a gelerek il ve ilçe yapılanmalarında önemli değişiklikler yapması bekleniyor.

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.