Ezer’den emekçilere örgütlenme çağrısı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

16 Mayıs 2024 - 11:04

Ezer’den emekçilere örgütlenme çağrısı

TÖB-SEN Hatay Şube Başkanı Deniz Ezer, iktidarın eğitim emekçileri sınıfı üzerindeki baskıcı yaklaşımlarına karşı emekçileri örgütlenmeye çağırdı.

reklam
Ezer’den emekçilere örgütlenme çağrısı
Son Güncelleme :

08 Eylül 2021 - 14:03

131 views

Ezer’den emekçilere örgütlenme çağrısı

TÖB-SEN Hatay Şube Başkanı Deniz Ezer, iktidarın eğitim emekçileri sınıfı üzerindeki baskıcı yaklaşımlarına karşı emekçileri örgütlenmeye çağırdı.

reklam

Başkan Ezer, konuyla ilgili yayınladığı açıklamada, “Emek sınıfının iktidarını hedefleyen, en azından başka bir dünya mümkün diyerek başka bir dünyayı hedefleyen siyasetlerin birçok bakımdan sorunlu olduğu tartışmasız. Hatta muhalif konumda olmalarına rağmen ekonomik mücadele yürüttükleri meçhul, ya doğa, ya kadın, ya ekseni milliyetçiliğe kaymış talepler, ya da seküler yaşam talebi. Bu taleplerin birçoğu değerli ama bu talepleri haykırırken de temel sorundan soyutlamak doğru değildir. Kurumlardaki yozlaşma tepeden tabana doğru yayılmakta. Kendi içlerindeki tartışmalardan sıyrılıp, kişiselleşmiş meseleleri bir kenara bırakıp sınıf siyasetinin müştereklerinde buluşamıyorlar. Bir yerde kendi siyasi partilerine veya ait oldukları gruplara pozisyon kazandırmak veya milletvekilliği gibi kişisel hedefler temel amaç. Bu anlayışın somut halini görmek için Nicelik olarak büyük olduğu söylenen “sol” sendikalara bakmak gerekiyor. Kendilerini Çatı örgütü olarak tanımlayarak ayakta durmaya çalışan bu sendikaların yöneticileri meşreplerine göre yakın oldukları siyasi partilere sendikadan doğru bir şeyler taşıma telaşındalar. Emek sınıfıyla ilgili meselelerden ve onların taleplerinin gerçekleşmesinden ziyade, sürekli bahsettikleri olağanüstü hal içerisindeyken bile ezbere ve olağan eylemlerle görüntüyü kurtarmaya çalışıyorlar.

TÜM EĞİTİM EMEKÇİLERİNİ TÖB SEN’DE ÖRGÜTLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Yıllardır taş üstüne taş koymamış; içeriği ve biçimi ne olduğu belli olmayan demokrasi, barış ve insan hakları ile ilgili soyut taleplerden öteye gidememiş “sol” sendikalar emek sınıfının isyanının sönümlenmesinden başka bir sonuç vadetmiyor. Bırakın gerçek anlamda devrimci talepler üretmeyi emekçilerin “normal” sendikal taleplerini bile dillendirmiyorlar. Siyasi partilerinin kendilerine kat be kat bol gelen Devrimci ve radikal görüntü çizme uğraşı sendikalarına yansımış emekçilerin taleplerinin önüne geçmiş durumda. Statükoculuğa dönüşmüş yönetim anlayışı zaten ne kendi deyimleriyle devrimci çizgiye ne de solun dinamik çizgisine uymuyor. Öylede sürüp gidecektir. Siyasi partilerinin güncel talepleri onlarında güncel konularıdır. Siyasi partilerin iktidar karşısındaki pozisyonları neyse onlarında alacakları pozisyon öyledir. Bundaki en büyük etkenin sendikaların uzun zaman önce sendika olmaktan çıkıp düzen içi siyasi partilerin uzantısı haline gelmesi gösterilebilir belki. Ancak içlerinde dönen mücadelelerin son yıllardaki seyrini yakından takip ederseniz, göreceksiniz ki burada da büyük bir siyasi rant dönüyor. Yer yer milletvekili olmanın bir basamağından öteye gidemeyen sendikalardan da işçilerle, emekçilerle birlikte poz verip “olayların takipçisi olacakları” taahhüdünden fazlasını beklemek artık saflık olur. Sonuç olarak yelpazenin sağ tarafında kalan emekçi düşmanı sendikalarla iktidar kol kola yürürken diğer taraftan emek sınıfının gündeminden uzaklaşmış yelpazenin solundaki sendikalarda iktidarın emekçileri dizayn etmede aynı işlevi görüyor. Bize düşen emek sınıfına yerleşen içinde siyasi kariyerde barındıran bu liberal çıkarcılık anlayışından kurtulmak gerekiyor. Tüm Eğitim Emekçilerini TÖB SEN’de örgütlenmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.