EZER: TÜM HALKIMIZI 1 MAYIS’A TÖB SEN KORTEJİNE BEKLİYORUZ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

1 Mayıs 2024 - 20:39

EZER: TÜM HALKIMIZI 1 MAYIS’A TÖB SEN KORTEJİNE BEKLİYORUZ

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Yürütme Kurulu Genel Başkan Deniz Ezer, “ Mayıs’ta gerçekleşecek olan TÖB-SEN kortejine tüm vatandaşları davet etti.

reklam
EZER: TÜM HALKIMIZI 1 MAYIS’A TÖB SEN KORTEJİNE BEKLİYORUZ
Son Güncelleme :

29 Nisan 2022 - 9:31

263 views

EZER: TÜM HALKIMIZI 1 MAYIS’A TÖB SEN KORTEJİNE BEKLİYORUZ

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Yürütme Kurulu Genel Başkan Deniz Ezer, “ Mayıs’ta gerçekleşecek olan TÖB-SEN kortejine tüm vatandaşları davet etti.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

 

 

Ezer yaptığı açıklamada; “Değerli halkımız günlük yaşamımız giderek daha zor bir hale dönüşmektedir. Açlık, sömürü, işsizlik, devam ederken, önlenemeyen enflasyon karşısında bir önlem alması gereken iktidar tüm kaynakları halka değil bir avuç sermayeye aktarmaktadır. Bu yetmiyormuş gibi hukuk dışı anti demokratik uygulamalar devam etmektedir. Halkı 20 yıldır talan ve sömürü düzenine mahkûm eden iktidar bir taraftan da güvencesiz iş koşullarını dayatmaktadır. Bizler Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası olarak bu sömürü düzenine itirazımız var ve artık yeter diyoruz. Ülkenin yüzde 65’i asgari ücret ile geçinmekte, temel ihtiyaç ürünlerine yönelik zamlar pervasızlaşarak devam ediyor. Ülkeyi yabancı sermayeye ucuz emek cennetine dönüştüren iktidar bunun tek sorumlusudur. Gençler gelecekten ve ülkenin var olan durumundan umudunu kesmiş durumda.

Reklam

YAŞASIN 1 MAYIS

1 Mayıs işçinin ve yoksul halkın katlanan yoksulluğa, zamlara karşı ayağa sesini yükseltme günüdür. 1 Mayıs sesimizin yankılanacağı bir bayram olmalıdır.1 Mayıs’ta ağır iş koşullarında ölüme mahkum edilen işçilerin, maden işçilerinin, bebeğine mama alamadığı için intihar eden annenin, ataması yapılmadığından dolayı intiharı seçen öğretmenlerin, işsizlikten dolayı bunalıp intihar edenlerin sesi olmalıyız, Fabrikada, okulda, sokakta, sanayide yaşamın her alanında var olan ve yaşamı var eden emekçilerin sesi olmalıyız. Bizler Eğitim emekçileri olarak halk için eğitim demek için, fırsat eşitliği ve kamusal eğitimi savunmak için, içi boşaltılmış müfredata hayır demek için, gerici eğitime son demek için, en önemlisi önümüze koyulan bir garabet olan Öğretmenlik Meslek Kanununa hayır demek için Alanlarda olacağız. İktidar’ın dayattığı güvencesiz çalışma koşullarına karşı Güvenceli iş, güvenceli gelecek talebimizle alanlarda olacağız. Laik, bilimsel ve akademik eğitim ve halk çocuklarının eğitimi için yeterli bütçe talebimizle 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız. Tüm halkımızı, üye ve dostlarımızı TÖB SEN KORTEJİNDE bir arada olmaya sesimize ses katmaya davet ediyoruz. Yaşasın 1 Mayıs. HATAY PROGRAMI: SAAT 15’TE SÜMERLER DOĞUŞ OKULLARININ ÖNÜNDE TOPLANILACAKTIR” ifadelerini kullandı.

 

Reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.