EZER: SALGIN  DÖNEMİ YÖNETİLEMİYOR « Hatay Yeni Haber Gazetesi

23 Nisan 2024 - 16:45

EZER: SALGIN  DÖNEMİ YÖNETİLEMİYOR

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası temsilcisi Deniz Ezer iktidarın eğitimi çıkmaza sürüklediğini belirtti.

reklam
EZER: SALGIN  DÖNEMİ YÖNETİLEMİYOR
Son Güncelleme :

08 Nisan 2021 - 13:25

198 views

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası temsilcisi Deniz Ezer iktidarın eğitimi çıkmaza sürüklediğini belirtti.

Eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarıyla ilgili bir açıklama yapan Ezer, “Milli Eğitim Bakanlığı’nca uygulanan, “yerinde karar” politikası, birçok kentteki eğitimciler için Covid-19’u büyük bir tehdit haline getirdi. Hatay’dada vaka sayısındaki artıştan dolayı öğretmenler ve veliler tedirgin durumda. MEB;Vaka sayılarının korkutucu boyuta ulaştığı bazı kentlerde valilikler, “İl hıfzıssıhha kurulundan karar çıkmadı” gerekçesiyle yüz yüze eğitimin devam etmesini istedi. MEB öğretmenleri gözden çıkarmış durumda daha önceden öğretmenler öncelik sırasında denilmesine rağmen bırakın öncelik durumunda öğretmenlerin çok az kısmı ilk aşılarını yapmış durumda,geriye kalanlar hala risk içinde mesleklerini devam ettirmek zorunda kalıyor.“Tüm öğretmenler aşılacak” vaadine karşın halen yüz binlerce öğretmenin aşı sırasına alınmış değil.Bakan’ın beyanlarına göre kamuoyunda, “Öğretmenler aşılandı” gibi yanlış bir algı oluşmuş durumda,Öte yandan öğretmenlere aşı yetersizliğinden dolayı aşı yapılmamışken,futbolcuların öncelik sırasına alınması  ve düzenli test ve aşı yapılması; öğretmenlere verilen önem’in ne kadar az olduğunuda göstermektedir. MEB’e soruyoruz?Öğretmenleri gözden mi çıkardınız?
Ayrıca belirtmek isterizki TÖB SEN olarak tam kapanma ile yoksul halk çocuklarının eğitim öğretimden yoksun kalacağıda ortadadır.Özel okullarda okuyan çocuklar eğitimlerine devam ederken kamu okullarındaki çocuklarımız eğitimlerini uzaktan eğitim süreci ile yürüttüklerinden dolayı fırsat eşitsizliğinide doğuracağı ortadadır.Talebimiz;öğretmenlerimizin bir an önce aşılanmasının sağlanması ve düzenli testt tabi tutulmalarıdır.

reklam

İktidar’ın Eğitim Anlayışının özeti
-1+8+4 Sistemi yerine 4+4+4 sistemini uygulamaya koymak.Ilkögretime baslama yaşını 5’e kadar çekmek
-Karatahta (aslında kimi yerlerde beyaz olmustu) ve kâgıt kalem yerine geri dönütü olumsuz olan  “akıllı tahta” ve tablet sistemini müthis bir çagdas proje olarak önermek (fatih projesi fiyaskosu)
-Ilkögretimde süt dagıtmak, vazgeçmek, tekrar dagıtmak
-“Andımız”ın her sabah okunma konusunu tartışmak,önce demokrat olmak,sonra liberal özgürlük  ve en sonunda milliyetçilik sonrasında da gündem değiştirme.Andımız neden kaldırıldı sorusu üzerinden  milliyetçilik poh pohlayarak bundan siyaset devşirmek
-Bir dönem Meslek Lisesi sınıfına konumlandırılarak normalleşen İmam Hatip“sorununu” sert bir üslupla sürekli  gündeme taşımak,Bu baglamda kimi düz liseleri sürpriz biçimde IHO’na çevirmek
-Üniversite sınavlarını kaldırmayı vadetmek Sonra bu sınavları ortaögretim seviyesine kadar çekmek
-Halkın yaşamında sorun olmayan türban-basörtüsü kavgasını ortaögretime kadar indirgemek
-Üniversite “açma” rekorları kırarak nitelige dönüsemeyecek bir nicelik olusturmak
-Yeni disiplin yönetmelikleriyle Üniversiteleri daha saglamca “zapt-ü rapt” altına almak
-Gericilikle beslenen kesimlerin beyanlarını kullanarak,egitim yapılarında kız-erkek merdivenlerini ayırmayı teklif edebilmek
-Dershaneleri kapatmak, ertelemek, vazgeçmek,Hayır belki de onları okula dönüstürmek ve sistemin içinde tutmak
-Anadilde eğitim konusunda durmadan tartısmak, bunun için özel okullar önermek.Diger yandan yabancı dilde egitim veren okulların kapatılmasını gündeme taşımak” ifadelerin kullandı.

reklam

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.