Evinden Çıkmasını İstediği Oğlu ve Torunu Tarafından Şiddete Uğradı « Hatay Yeni Haber Gazetesi

16 Nisan 2024 - 13:56

Evinden Çıkmasını İstediği Oğlu ve Torunu Tarafından Şiddete Uğradı

Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Şükrü Kanatlı Caddesi’nde yaşayan Duman ailesi, aile içi şiddet mağduru olmalarından dolayı devletten yardım bekliyor.

reklam
Evinden Çıkmasını İstediği Oğlu ve Torunu Tarafından Şiddete Uğradı
Son Güncelleme :

05 Aralık 2021 - 14:58

5.478 views

ÖZEL HABER

Şidet mağduru aile yardım bekliyor 

Hatay’ın Defne ilçesi ,Harbiye Mahallesine bağlı Şükrü Kanatlı Caddesi’nde yaşayan Duman ailesi, aile içi şiddet mağduru olmalarından dolayı devletten yardım bekliyor. 86 yaşındaki Mehmet Duman, kendisine ve yanlarında yaşayan kızı Vahide Duman’a her gün şiddet uygulayan oğlu Ali Duman ve torunu Umut Duman’dan şikayetçi olduğunu belirtti. Evinden çıkmasını istediği oğlu tarafından defalarca şiddete uğrayan yaşlı vatandaş, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle yetkililerden yardım talebinde bulundu. Son olarak yaşanan olayda oğlu ve torununun kendisini ve kızını darp ettiğini belirten Mehmet Duman, evlerini yakacağını söyleyen oğlundan ve torunundan korunmak için devletten yardım bekliyor.
Evini boşaltmasını isteyen babasının isteğini geri çeviren Ali Duman (60), ısrarcı olması üzerine, kendi oğlu Umut Duman’ı (29) yanına alıp, babası ve bakıcılığını yapan kız kardeşi Vahide Duman’ı (54) darbetti. O anlar, güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.

VAHİDE DUMAN: CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK 
Hastanede tedavisi tamamlanmasının ardından mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan Vahide Duman; “Harbiye Şükrü Kanatlı Caddesi’nde yaşıyoruz. Ben ve babam akşam yemeği yerken abimle yeğenim bize kumpas kurdular. Biri ön kapıdan diğeri arka kapıdan girerek bizi iteklediler. Babamı düşürdüler. Daha önce de her gün kavga ediyorlardı. Bana yüzüne kezzap suyu dökü evi yakacağım diyorlardı. Benim can güvenliğim yok. Kadın başıma ne yapacağımı bilemiyorum. Artık tahammülüm kalmadı. Ben devletimize sığınıyorum. Devletimizin bize sahip çıkmasını istiyorum. Abimden, oğlundan şiddet görüyorum. Bana 30 dikiş attılar. Ben 54 yaşındayım. Babam 86 yaşında. Allah’tan başka kimsemiz de yok. Bize şiddet uygulayanlar hala rahatça dolaşıyorlar. Daha önceden bana 10 günlük koruma verdiler. Ancak yetersiz. Benim can güvenliğim yok. Ben korkuyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

MEHMET DUMAN: DEVLETİMİZDEN YARDIM İSTİYORUZ 
Şiddet mağduru Mehmet Duman ise; “Türkiye Cumhuriyeti bayrağının altında yaşıyorum. Benim kızıma saldırdılar. Can güvenliğimiz yok. Yalnızca Allah var. Darp izleri mevcuttur. Her gün kavga çıkarıyorlar, bizi dövüyorlar. Kendisi benim evimden çıksın. Her gün karakola gidip gelmekten yoruldum. Biz devletimizden yardım talep ediyoruz” dedi.

ATAR: FAİLLERE GEREKEN CEZA VERİLMELİDİR
Ailenin avukatı Atakan Atar; “Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri günden güne artıyor. Bir hukuk devletinde kadınların şiddetin muhatabı olmaması gerekir. Anayasal bir devlet refleksi gösterilmeli ve bu kişiler hakkında ağır kararlar uygulanmalıdır. Mesela geçtiğimiz günlerde İstanbul Kadıköy’de bir olay yaşandı. Bu olayın faili tutuklamaya sevk edildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının düzenlediği sevk yazısı ders niteliğinde. Söz konusu olay incelendiğinde maske takma meselesi yüzünden fail 2 kadını darp ediyor ve tehdit ediyor. Yaralama ve tehdit suçları açısından yargılama asliye hukuk mahkemelerinde olur. Bu mahkemelerde uygulanan tutukluluk tedbirleri ağır cezaya göre daha hafiftir. Ancak metroda gerçekleşen yaralama ve tehdit suçu, kamu vicdanını yaraladığı için artık tutukluluk tedbiri ağır olmaktan çıkmış, adil bir hale dönüşmüştür. Müvekkilim Vahide Duman ve babası, abisi ve yeğeni tarafından darp edilmişlerdir. Söz konusu görüntüler incelendiğinde Ali Duman ve Umut Duman’ın kendilerini gizleyerek olay yerine geldikleri, bilhassa Vahide Duman’ın baş bölgesine sopalarla saldırdıkları görülmektedir.

 

 

 

 

 

Reklam

Bu Husus Kamu Vicdanını Yaralamıştır
Failler, Vahide Duman’ı öldürme kastıyla saldırmışlardır. Kadına yönelik şiddet ve cinayet işlemleri her geçen gün artıyor. Şu an Vahide Duman’ın kafasında 20’den fazla dikiş mevcut. Ancak ne yazık ki failler ifade verdikten sonra ellerini kollarını sallayarak mahallede gezmeye devam ediyor. Bu husus kamu vicdanını yaralamıştır. Kamu vicdanının rahatlaması adına yargı tarafından gerekli kararın hemen alınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber/Fotoğraf/Kamera: Levent AŞKAR

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.