Esmer: Tespitimiz de talebimiz de net « Hatay Yeni Haber Gazetesi

27 Nisan 2024 - 00:31

Esmer: Tespitimiz de talebimiz de net

Hatay Samandağ Eğitim Sen şubesi Samandağ Abdullah Cömert alanındaki oturma eylemlerinin 26. Gününü kesintisiz, temiz, ücretsiz su, taşeronsuz ihalesiz park-otopark, kamusal istihdam, kamusal hizmet, yaşanılır, üretken, huzurlu bir kent vb. talepleri ile geride bıraktı.

reklam
Esmer: Tespitimiz de talebimiz de net
Son Güncelleme :

13 Temmuz 2021 - 8:36

393 views

Esmer: Tespitimiz de talebimiz de net

Hatay Samandağ Eğitim Sen şubesi Samandağ Abdullah Cömert alanındaki oturma eylemlerinin 26. Gününü kesintisiz, temiz, ücretsiz su, taşeronsuz ihalesiz park-otopark, kamusal istihdam, kamusal hizmet, yaşanılır, üretken, huzurlu bir kent vb. talepleri ile geride bıraktı.

Basına ve Kamuoyuna yapılan açıklamada Samandağ Eğitim Sen Şubesi Yönetimi adına Salih Esmer şu ifadelere yer verdi; “Bizler, eğitim alanında örgütlü, emek eksenli bir sınıf örgütüyüz. Tüzel kişiliğimiz vardır, yasaldır ve iş kolunda bu ilçede yetkili tek sendikayız. Bizler bu ilçenin en köklü, en kitlesel ve en direngen demokratik kitle örgütüyüz. Bizler, sadece üyelerimizin soyadlarına bakıldığında görüleceği üzere aileleri ile birlikte Samandağ’ın tamamıyız, Samandağ’ın kendisiyiz. Biz eğitim emekçileri reklama ihtiyaç duymayız, oturduğumuz yerden ahkâm kesmeyiz. Söylediğimizi yapar, yaptığımızı söyleriz.

Bizler sosyal medyayı reddetmeyiz fakat Lağıma dönüştürülen sosyal medya üzerinden ve oturduğumuz yerden vicdan rahatlatmayız, söz söylemez, cevap vermeyiz. Bizler ne söyleyeceksek doğrudan ve muhatabına söyler, muhatabı için de her zaman kahve bulundururuz. Yerimiz bellidir, herkese de açıktır. Bizler bütün belediye yönetimlerine aynı şeyi söylemişizdir. Kişiler ve olaylar bizim için önemli ve değerlidir fakat biz olgularla hareket ederiz. Halkın yararına yapacağınız her şeyi ayakta alkışlar ve katkımızı sunarız. Halkın zararına olan şeyleri eleştirir ve oturduğumuz yerden değil yine ayakta protesto ederiz. Bugün yaptığımız bundan farklı değildir. Ve ilk defa da yapmıyoruz. Üç dönem önce işçiler alacaklarını talep etti diye dövüldüğünde aynı belediyenin merdivenlerinde oturan bizdik.

reklam

İki dönem önce merkezi iktidarın torba yasasını fırsat bilip Türkiye’de ilk uygulama patentini alma derdine hem de sosyalist bir söylem ile düşüldüğünde de, işçiler bir gece vakti işlerinden edildiğinde de aynı merdivenlerde sınıf dayanışması için biz vardık.

BİZ HEP BURADAYDIK

Bir dönem önce halkın arazileri satılmaya girişildiğinde, geri adım atılana kadar günlerce alanı mesken edinen, imza toplayan, belediyeye yürüyen yine bizdik. Olağan üstü hal döneminde biz dâhil binlerce üyemiz açığa alındığında alanda oluşumuz fırsat bilinip araziler satıldığında da sessiz kalmadık. Alana destek ziyaretine gelen belediye yönetimine aynı alanda eleştirilerimizi yöneltmekten geri durmadık. Hepsinin kaydı bizde mevcut. Bunun için sosyal medya adreslerimizin ziyaret edilmesi ve geçmişe dönük bir tarama yapılması yeterlidir. Bugün de aynı şeyi yapıyoruz. Tespitimiz de talebimiz de net. Tekrar edelim. Mahkum edildiğimiz ilkelliğin baş müsebbibi kamu hizmetlerini uluslar arası sermayenin talebi üzerine yeniden dizayn eden ve 2012 ile 2014 yıllarında çıkardığı büyükşehir ve belediye yasaları ile buna yerel yönetimleri de dahil eden, hizmet kurumlarını işletmeye, halkı müşteriye çeviren merkezi iktidarın kendisidir. Yerelimizde, buna karşı çıkacağına cevaz vererek halkı müşteri belediyeyi işletme kendisini tüccar olarak yeniden tanımlayan HBB özellikle en çok sorun yaşadığımız yaşamsal ihtiyaç su konusunda suç işlenmesinin önünü açmıştır. Suçun ortağıdır. HATSU bu suçu bizzat işleyen olmuştur. Neticede tüm hisseleri belediyeye ait olsa da bir ticari işletmedir ve bütün yatırımlarını kar zarar ilişkisi üzerinden yürüttüğü için bu suçu işlemiştir. Bunlarla ilgili suç duyurularımız da olmuştur. Seçilerek geldiği makamı bahane üretme ve şikâyet merkezine çevirerek seyirci kalan Samandağ Belediyesi de, halkının yaşamsal haklarını gerektiği gibi koruyup kollamamaktan kaynaklı sorumludur. En az bizim kadar. Biz şikâyet etmiyoruz. Hak talep ediyoruz. Tam 26 gündür. Etmeye de devam edeceğiz. Ya taleplerimiz karşılanana ya da karşılanacağına dair en yetkili ağızdan kamuoyu önünde halkımıza tarihi belli olacak şekilde bir taahhüt verilene kadar.

reklam

ACİL TALEPLERİMİZ

Kesintisiz, temiz, ücretsiz su, taşeronsuz, ihalesiz kamusal hizmet, kamusal istihdam, beton değil yeşil bir park, parkomatsız yol, katılımcı, halkçı belediyecilik, insana ve zamana yaraşır yol, kaldırım, kanalizasyon, su şebekesi.

ORTA VE UZUN VADELİ TALEPLERİMİZ

Kesintisiz, ucuz elektrik, yaşanılır, üretken bir kent, vatandaşa eşit hizmet, kayırmacılığın, aileciliğin olmadığı bir belediyecilik, zorunlu bağışa ihtiyaç duymayan, görsele, şova, betona boğulmayan üretken bir bütçe, tarıma, hayvancılığa, yerli üretime dayanan ve desteklenen ticarete öncelik, yozlaşmanın önüne geçecek ve her yaşa hitap edecek üretken sosyal tesisler, doğaya saygılı bir tüketimi önceleyen, doğanın kendi işleyişine uyumlu projeler, insanımızı arabistan çöllerinden çekip çıkaracak istihdam alanları, öğrencilerimize burs, yurt, ilçemize aktif-işlevsel bir fakülte, kültürü ve sanatı bu ilçenin her sokağına taşıyacak bir akıl, uyuşturucuyu kökünden kazıyacak bir ortak çaba ve mücadele programı ve en önemlisi geldiği ve sorumlu olduğu yeri unutmayan, halkına bütün duyularını açık tutan bir yönetim anlayışı… Bunlar yapılmayacak şeyler değil. Bunlar lütuf değil. Bunlar bu halkın ödediği vergiler karşılığı çoktan hak ettiği, ihmal edilmiş, geçiştirilmiş ve tam elli yıldır yok sayılmış haklı talepleridir. Tam 26 gündür bu alanda oluşumuzun temel nedeni de budur. Taleplerimiz haklı, yasal ve meşrudur. Haklarımızı hem alanda hem de farklı platformlarda talep etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Erdal YILMAZÇELİK

reklam

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.