Eski Antakya evi ‘Sanat Evi’ne dönüştürüldü… « Hatay Yeni Haber Gazetesi

28 Nisan 2024 - 12:37

Eski Antakya evi ‘Sanat Evi’ne dönüştürüldü…

Eski Antakya sokaklarında sıra dışı konsepti ile dikkat çeken Orenda Art House, sanat severleri ve sessiz bir ortam arayanları bir araya getiriyor.

reklam
Eski Antakya evi ‘Sanat Evi’ne dönüştürüldü…
Son Güncelleme :

05 Kasım 2022 - 11:58

249 views
Eski Antakya evi ‘Sanat Evi’ne dönüştürüldü…
Eski Antakya sokaklarında sıra dışı konsepti ile dikkat çeken Orenda Art House, sanat severleri ve sessiz bir ortam arayanları bir araya getiriyor.
Tarihi Antakya evini sanat evine dönüştüren ilimizin sevilen isimleri arasında yer alan Av. Ali Bilgin ve Zuhal Aslan, “Orenda Art House, hayata sanatla nüfuz ederek dünyayı güzelleştirmek için atılmış küçük bir adımdır” dediler.
Antakya evleri arasında alışa gelmiş kafelerden farklılık gösteren Orenda Art House, Sanatın tüm renklerine ev sahipliği yapıyor.
Mekânın işletmecisi olan Avukat Ali Bilgin ve Zuhal Aslan, “Burayı kullanan sanat icra eden arkadaşlarımız için aynı zamanda akşamları keyifli vakit geçirebilecekleri bir yer olsun istedik. Bunun yanı sıra sanatsal etkinliklerde çay, kahve soğuk meşrubat içmek isteyen vatandaşlarımız kafemizden yararlansın istedik. Hem sanat üreten insanlar burayı kullanabilsin hem de biz bir şeyler üretip sunalım diyerek yola çıktık. Bir tür kültür merkezi fikri vardı. Şehrimize gelen sanatçıların söyleşi yapması için alan yaratmaya çalışıyoruz. Sergiler için de burayı tedarik edebileceklerini duyurmak isteriz. Sanatın her dalında insanlar burada üretsinler diye her hizmeti sunmayı çalışıyoruz.

Reklam

Evimizde çatı sahnemiz, avlumuz, kırmızı odamız ve kütüphanemiz var. Ayrıca çatı sahnemiz öğrencilerin ders çalışabileceği geniş ve sesiz bir alan. Kitap okuyum ve kahve içeyim sesiz bir alan istiyorum diyenlerin bir mekânı haline geldi. Kısaca huzuru, tarihi dokuyu ve sanatı isteyen kişilerin adresi oldu burası. Antakya’da yer alan diğer kafelere göre daha sakin, soft, dingin bir alan. Sanat ya da emek üzerine bir şey üretip bunu sunmak isteyen herkesle iş birliği yapmak istiyoruz, onlara ev sahipliği yapmak için hazırız. Bu tür faaliyetlerde ekonomik kaygı gözetmiyoruz. Birçok etkinliği ücretsiz gerçekleştirdik. Bu bağlamda “bende bir şeyler üretmek istiyorum” diyen arkadaşlarımıza yardımcı olmak isteriz. Biz sanat evi derken, herhangi bir kurs vermiyoruz. Sadece sanatın sunulmasına ev sahipliği yapıyoruz” dediler.

Reklam

Ayrıca Çatı sahnesinde Ansam ile iş birliğinde festival filmlerinin sunulduğunu da aktaran Bilgin ve Aslan, Ansam’ın 10. Uluslararası Film festivaline ev sahipliği yaptıklarını ve bazı gösterimlerini çatı sahnesinde gerçekleştiklerini söylediler. Son olarak Kasım ayında dijital sergi, Hataylı bir yönetmenin filminin galası ve astroloji atölyesi olacağını duyuran işletme Antakyalıları huzura davet ettiler.

Reklam

http://www.asitemizlik.com.tr, Bu Reklam Linki ile firmamıza başvuru yapanlara firmamız tarafından %10 indirim yapılacaktır.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.