Erdoğdu: Türk ulusunun geçmişten geleceğe uzanan utkusu « Hatay Yeni Haber Gazetesi

14 Mayıs 2024 - 02:07

Erdoğdu: Türk ulusunun geçmişten geleceğe uzanan utkusu

Atatürkçü Düşünce Derneği Samandağ Şube Başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

reklam
Erdoğdu: Türk ulusunun geçmişten geleceğe uzanan utkusu
Son Güncelleme :

28 Ağustos 2021 - 15:50

135 views

Erdoğdu: Türk ulusunun geçmişten geleceğe uzanan utkusu

Atatürkçü Düşünce Derneği Samandağ Şube Başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

reklam

Erdoğdu mesajında, “30 Ağustos 1922, emperyalizme karşı emsalsiz bir zaferin, Türk Ulusunca tarihe altın harflerle yazıldığı gündür. Başka “zaferler” ile eş tutmaya çalışanlar, 30 Ağustos’un ne demek olduğunu bilmeyenlerdir. 30 Ağustos; bir ulusun imkânsızı başardığı, Mustafa Kemal gibi eşsiz bir komutanın önderliğinde tam bağımsız yeni bir devlet, özgür bir ulus yaratma azim ve kararlılığını ortaya koyduğu eşsiz bir zaferin tarihidir. Bu gerçeği göz ardı edenler; ya cahil ya gafil, ya da haindirler… Tarihi değiştirmek, hele hele Kurtuluş mücadelesini tarihten silmek, Mustafa Kemal Atatürk’süz bir tarihi taze zihinlere yerleştirmek, kimsenin başarabileceği bir şey değildir. Çünkü Türk Ulusunun tarihi masa başında değil, savaş meydanlarında yazılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm niteliklerini o savaş meydanlarında savunduğu değerlerden almıştır. Kadınıyla, erkeğiyle omuz omuza savaşan Türk Ulusu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni de kadınlı erkekli kurmuş, yücelmesi ve yaşaması için kadınlı erkekli çalışmış, uğruna kadınlı erkekli can vermiştir… Türk Milleti’nin demokrasi ve laiklikten vazgeçeceğini düşünenler, bunu böyle bilmelidirler. “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen bir liderin izinde yürüyenler, ülkesinin bağımsızlığına göz dikenlerin karşısında göğsünü siper etmekten bir an geri durmamışlardır.

SESİMİZE SES, MÜCADELEMİZE OMUZ VERİN

İktidara geldiği günden beri Ulusal Bayramlarımızı bin bir türlü bahaneyle kısıtlayan, yasaklayan zihniyet büyük yanılgı içindedir. Türk Ulusu, bu zihniyetin şanlı tarihimizi değiştirme çabalarını boşuna çıkaracaktır. Atatürkçü Düşünce Derneği bu çabaların boşa çıkması için mücadelesini aralıksız sürdürecektir. 30 Ağustos, eşsiz bir zafer, Mustafa Kemal ATATÜRK eşsiz bir komutan, eşsiz bir liderdir. Zaferlerimizi uyduruk tarih yazma çabaları ile gölgelemeye çalışanlar, eli kanlı terör örgütü liderini Mustafa Kemal ATATÜRK ile eş tutanlar ne cehalet ne de gaflet ile tanımlanabilirler. Bu düpedüz hainliktir! Türk Ulusu hepsine gereken cevabı verecektir… “Ordular! Hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” komutuyla topraklarımızdan söküp attığımız emperyalizm, 30 Ağustos’tan 99 yıl sonra işbirlikçileri eliyle yeniden bağrımıza saplanmış bir bıçak gibi durmaktadır. Onu söküp atmak, Atatürkçü tüm kişi ve kurumların Kuvayı Milliye şehitlerine borcu, gelecek nesillere karşı ödevidir. Tüm Atatürkçülere çağrımızdır: Borcumuzu ödemenin, görevimizi yapmanın zamanıdır. Bu işgalden kurtuluncaya, yeniden “Tam Bağımsız, Laik ve Demokratik” bir devlet oluncaya kadar durmak dinlenmek yok bize… Sesimize ses, mücadelemize omuz verin” dedi.

reklam

GİZLİLİK İLKELERİ
www.hatayyenihaber.com’un tüm hakları saklıdır. Kod, haber, resim, röportaj gibi her türlü içeriğinin tüm telif hakları www.hatayyenihaber.com’a aittir. www.hatayyenihaber.com sitesinde yer alan bütün yazılar, materyaller, resimler, ses dosyaları, animasyonlar, videolar, dizayn, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 numaralı yasa telif hakları korunmaktadır. Bunlar www.hatayyenihaber.com’un yazılı izni olmaksızın ticari olarak herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz.
www.hatayyenihaber.com’daki harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yayınlanan yazı ve yorumlardan yazarları sorumludur. www.hatayyenihaber.com’da hiçbir bildirim yapmadan, herhangi bir zaman değişikliğe gidebilir. Bu sitedeki bilgilerden kaynaklı hataların hiçbirinden sorumlu değildir
PRİVACY POLİCY
We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.hatayyenihaber.com. However, sometimes the www.hatayyenihaber.com uses third parties to process your information. www.hatayyenihaber. comrequires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.hatayyenihaber.com requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.hatayyenihaber.comwe sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.hatayyenihaber.com and its services. When you use www.hatayyenihaber.com online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.hatayyenihaber.com cookies section of our full Privacy Policy.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.