EKREM DÖNMEZ: ‘’19 MAYIS TARİHİN AKIŞININ DEĞİŞTİĞİ, TARİHİN YENİDEN YAZILDIĞI GÜNDÜR’’ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

25 Nisan 2024 - 22:28

EKREM DÖNMEZ: ‘’19 MAYIS TARİHİN AKIŞININ DEĞİŞTİĞİ, TARİHİN YENİDEN YAZILDIĞI GÜNDÜR’’

reklam
EKREM DÖNMEZ: ‘’19 MAYIS TARİHİN AKIŞININ DEĞİŞTİĞİ, TARİHİN YENİDEN YAZILDIĞI GÜNDÜR’’
Son Güncelleme :

19 Mayıs 2018 - 11:58

167 views

EKREM DÖNMEZ: ‘’19 MAYIS TARİHİN AKIŞININ DEĞİŞTİĞİ, TARİHİN YENİDEN YAZILDIĞI GÜNDÜR’’

Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili Basın Açıklaması yayınladı.

Basın açıklamasında Başkan Av. Ekrem Dönmez şunları söyledi: ‘’Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusumuzun onur mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın başladığı günün anısına Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

19 Mayıs 1919 bir milletin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde özgürlük mücadelesi ve kurtuluş savaşını başlattığı gündür. Tüm olumsuz şartlara rağmen bir millet bilinci ile tüm emperyalist ülkelere başkaldırdığı, bir bağımsızlık destanının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yolculuğunun başladığı gündür.  Tarihin akışının değiştiği, tarihin yeniden yazıldığı gündür.

Bizler, mazlum milletlerin örnek aldığı “Kurtuluş Savaşı” değerleri yerine; gençlerimizin ve ülkemizin geleceğini tehdit eden, laikliğe aykırı, demokratik değerler ve kazanımların yok edildiği, hukuk devleti algısı yerine kanun devleti ve otoriterliğin hâkim olduğu bir devleti; giderek şiddet ve savaş ortamı sarmalına doğru yol alan bir geleceği gençlerimize bırakmak istemiyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk, Bağımsızlık ve Cumhuriyet yürüyüşünün başladığı bugünü geleceğimizin güvencesi olan gençlerimize emanet etmiştir. Bugüne kadar emanete sahip çıkan gençlerimiz, bugün ve gelecekte de aynı bilinç ile “Bağımsız ve  Özgür Türkiye ” emanetine sahip çıkmaya devam edecektir.

Ezilen dünya uluslarına örnek olmuş ve Büyük Önder’imizin ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir gençlik yetiştirmek’ ideali ile Cumhuriyetimizin bütün kurum ve kurallarıyla laik, çağdaş, demokratik Cumhuriyet olarak gençliğe emanet edildiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz’’ dedi.

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.