EĞİTİMCİ BAŞKAN EĞİTİMCİLER İÇİN SEFERBER OLDU « Hatay Yeni Haber Gazetesi

29 Nisan 2024 - 01:04

EĞİTİMCİ BAŞKAN EĞİTİMCİLER İÇİN SEFERBER OLDU

Belediye Başkanı Mehmet Deli, deprem felaketini yaşayan Kumlu ilçesine atanan 151 öğretmenin kalacak yerinin olmadığını öğrenince kendi evini öğretmeneler tahsis etti.

reklam
EĞİTİMCİ BAŞKAN EĞİTİMCİLER İÇİN SEFERBER OLDU
Son Güncelleme :

07 Eylül 2023 - 13:48

456 views

EĞİTİMCİ BAŞKAN EĞİTİMCİLER İÇİN SEFERBER OLDU
Belediye Başkanı Mehmet Deli, deprem felaketini yaşayan Kumlu ilçesine atanan 151 öğretmenin kalacak yerinin olmadığını öğrenince kendi evini öğretmeneler tahsis etti.
6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından Hatay’ın Kumlu ilçesinde de yaralar sarılmaya çalışılıyor. Eğitimci bir başkan olan Kumlu Belediye Başkanı Mehmet Deli, geçtiğimiz ay ataması yapılan ve Kumlu ilçesine mesleğinin baharında gelen yeni öğretmenlerin kalacak yer sıkıntısını öğrenir öğrenmez harekete geçti.

Genç nesil öğretmenler atanmanın sevincini yaşarken, atandığı yere kimi anne babasıyla gelmiş ancak kalacak yerin olmaması nedeniyle ailelerinin dahi üzüldüğü çaresizlikte Başkan Mehmet Deli hızır gibi yetişti.


Oturduğu evi hemen boşaltarak genç öğretmenlere veren Başkan Deli, öğretmenlerin ailesinin de hayır duasını aldı. Çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakacakları yeri tahsis eden Başkan Deli, bununla da yetinmeyip öğretmenler için daha kalıcı projeler için harekete geçti.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı ile görüşerek durumu anlatan Başkan Deli, AFAD’ın öğretmenler için konteyner kenti müjdesini aldı. Kumlu Belediyesi olarak yer tahsisini de yaparak projenin son günlerine gelmesinde büyük bir gayret ve çaba gösteren Başkan Mehmet Deli’ye öğretmenlerde teşekkür etti.

Evinin tüm öğretmenlere evinin sonuna kadar açık olduğunu belirten Başkan Deli, “Yaşadığımız depremin acısının silinmesi için devletimiz var gücüyle çalışıyor. Geleceğimiz yavrularımızın eğitimleri önemli. Deprem bölgesine atanan genç nesil ve mesleklerinin ilk anında bu meşakkatli yolda buralara gelen öğretmenlerimizin sıkıntıları, gittikleri ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde hak etmedikleri bir muameleyle karşılaşmaları beni derinden üzdü. Kalacak yerlerinin olmadığını öğrendiğim anda ceketimi aldım ve hemen evimi tahsis ettim. Öğretmenlerimiz bizim başımızın tacı” ifadelerine yer verdi.
AFAD koordinesinde Kumlu’ya öğretmenler için konteyner kent çalışmalarının bitme aşamasında olduğunu bugün yarın teslim edileceğini sözlerine ekleyen Başkan Mehmet Deli, genç öğretmenlerin gözlerindeki ışığı, gelecek nesilleri yetiştirme umutlarını daha da aydınlattı.


Kumlu tarihinin en başarılı belediye başkanı Mehmet Deli, hizmetleriyle ilçede fark yaratmaya devam ediyor.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.