EĞİTİM İŞ HATAY 1 NO’LU ŞUBEDEN HUKUK ZAFERİ « Hatay Yeni Haber Gazetesi

16 Nisan 2024 - 17:52

EĞİTİM İŞ HATAY 1 NO’LU ŞUBEDEN HUKUK ZAFERİ

reklam
EĞİTİM İŞ HATAY 1 NO’LU ŞUBEDEN HUKUK ZAFERİ
Son Güncelleme :

17 Temmuz 2017 - 20:43

171 views

               EĞİTİM İŞ HATAY 1 NO’LU ŞUBEDEN HUKUK ZAFERİ

Eğitim İş Hatay 1 No’lu ŞubeYönetim Kurulu Adına, Şube Sekreteri Mustafa GÜNAL yaptığı yazılı basın açıklamasında: ‘’İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü tüm Türkiye genelinde olduğu gibi eş zamanlı olarak “2015 yılı Müdürlüğe ilk defa ve yeniden görevlendirme” kapsamında yapılan sözlü sınav sonucu başarılı olan öğretmenlerin müdür olarak atamasını aynı tarihte gerçekleştirmiştir.

       Bu atama kapsamında üyemiz Sinan Gürses, başarılı olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan değerlendirme ile Samandağ İlçesi Sutaşı Ortaokuluna okul müdürü olarak atanmış ve atama inhası onaylanmak üzere dönemin İl Valisinin önüne gitmiştir. Fakat daha önce aynı üyemizin müdür yardımcılığı atamasını onaylayan dönemin İl Valisi Ercan Topaca, hiçbir gerekçe göstermeden, üyemizin ismini listeden silmiş ve müdür olarak atamasını gerçekleştirmemiştir.

      Bu sonuç üzere, üyemizle birlikte sendikamız tüm hukuki işlemleri başlatmış ve Gaziantep Bölge İdari Mahkemesinin 18.04.2017 tarihli kararı ile “Valilik makamınca davacının müdür olarak görevlendirmesinde ne tür bir sakınca bulunduğu yetersizliği ve başarısızlığına ilişkin somut bir belge ortaya konmaksızın salt takdir yetkisi kapsamında görevlendirmesinin yapılmamasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmış, hatalı kararın kaldırılmasına, dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir.” şeklinde lehimize sonuçlanmış ve üyemiz 14.07.2017 tarihi itibari ile okul müdürü olarak görevine başlamıştır.

      Eğitim İş Hatay 1 No’lu Şube olarak, her türlü hukuksuzluğun karşısında olduğumuzu buradan bir kez daha söylüyoruz. Defalarca görüşmemize, yazı yazmamıza rağmen şu an yapılan müdür, müdür başyardımcılığı, müdür yardımcılığı mülakat Ek1 puanlarını herkesin açıkça görebileceği gibi açıklamayan Milli Eğitim Müdürlüğünü ve atamaya yetkili Valiliğimizi buradan bir kez daha uyarıyoruz. Objektif kriterlere ve liyakat esaslarına dayanmayan, tarafsızlığından şüphe duyduğumuz mülakat sonuçlarına göre yapılacak atamalarda görülecek her türlü hukuksuzluk karşısında her türlü yasal hakkımızı kullanacağımızın bilinmesini isteriz’’ dedi. (Haber Merkezi)

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.